Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere ekibimizin yeni projesi olan XTEND Linux'u tanıtacağım.

Xtend Linux projesi Arch tabanlı bir dağıtım olacak. Şimdiden söylüyorum bir iddiamız bulunmamakta. Tamamen hobi amaçlı bir girişimdir.

Başarılı olursak ne güzel. Şimdiden destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Projedeki tüm gelişmeler bu konu altında sizlere duyurulacaktır.

Proje ekibi:

Proje sahibi: @Physic

Geliştirici ekip:

@Bekir
@Çınar ÇİFTÇİ
@Qnix
@2426
Bekliyoruz!

XTEND WIN7'yi destekledigim gibi bu projeyi de destekleyecegim!

Gec gordugum icin bunu yaziyorum, kusuruma bakmayiniz.

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere ekibimizin yeni projesi olan XTEND Linux'u tanıtacağım.

Xtend Linux projesi Arch tabanlı bir dağıtım olacak. Şimdiden söylüyorum bir iddiamız bulunmamakta. Tamamen hobi amaçlı bir girişimdir.

Başarılı olursak ne güzel. Şimdiden destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Projedeki tüm gelişmeler bu konu altında sizlere duyurulacaktır.

Proje ekibi:

Proje sahibi: @Physic

Geliştirici ekip:

@Bekir
@Çınar ÇİFTÇİ
@Qnix
@2426
İronik bir proje.

Arkadaşlar bunları neye dayanarak söylüyorsunuz bilmiyorum ama %99'u bitti sayılır. Kendimize özel installer tasarliyoruz son olarak.

3 taban olarak opsiyon sunulacak kurulumda. Farklı farklı ISO indirmeye gerek yok.

Daha fazlası için çıkışı bekleyin.

Arkadaşlar, bu projenin amacı size "Biz bir Linux dağıtımı yaptık" demek değil, projeyi inceleyen insanların bir Linux dağıtımının nasıl çalıştığını anlaması, bir fikir sahibi olması. Installer üzerinde 3 tabanı tek bir iso ile indirmenizi sağlayan bir fikir geldi aklımıza. Installer içerisinde debootstrap kullanacaktık. Iso dosyasını da archiso ile oluşturacaktık. Böylece hem debian, hem ubuntu hem de arch tabanını tek bir iso dosyası ile sunup, bunun nasıl çalıştığını 2 rehbere bölüp yayınlayacaktık. İlk rehberde archiso ile nasıl build alındığını, ikinci rehberde installerin nasıl yapıldığı ve çalıştığını anlatacaktık.

Tabii bu fikir benden çıktı, ekip tarafından da hoş görüldü. Eğer cidden projenin balon olduğunu düşünüyorsanız, yapmaya ihtiyaç duymuyorum.

Güncellemeler

Daha fazlası yolda...

XTEND Linux Easy Package Manager

Pacman ve AUR gibi yerlerde doğru paket adını bulmak yerine. Direkt GUI üzerinden XTEND Linux distromuzda halledebileceksiniz.

1722627507199.webp

NVIDIA Driver installer

Kolay NVIDIA driverlarını XTEND Linux'ta sadece tek tıkla kurabileceksiniz.

1722627526393.webp

Xtend Linux Updater

Kolay bir şekilde sistemi güncelleyebileceksiniz.

1722627554289.webp

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.