Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim forumdan biraz uzaklaşma sebebim de çoluk çocuk ve okuduğunu anlamayan insanlar zaten.
Siz kafayı yemissiniz. Attığım mesajin seninle alakası yokken üstüne alınmış ve kucumsemissin. :D Mesajından alıntı yaptım bir başkasına yanıt verirken. Okuduğunu anlamayan sensin. Mesajı bir daha oku. Bu sefer okurken ama kafanı kullan. Seninle alakalı olmadığını anlarsın her şeyin.
Öğrenci soruyu ateistlere sormuyor ama... Öğretmenine soruyor. Bence akıllıca da bir soru. Çünkü sorunun çıkış noktası;

Madem her şeyi takdir edilmek üzere ve bir ders vermek üzere yarattı, ateistlerde takdir etmemiz gereken, örnek almamız gereken ne var diye soran inançlı bir bireyden fazlası değil çocuk.

Demek ki o da okuduğunu anlamıyor. Konunun hiçbir yerinde ateistlere laf atma veya biriyle uğraşma yok. Ayrıca benim kendimi bildim bileli de bir dinim yok :) @4284 ?
Yok orası öyle zaten. Konudaki mesaj net.
Basit düşünecek olursak içsel ahlakla hareket edip iyilik yapmak.
Sadece dallanıp budaklanmaya serbest ucu açık bir konu. Ama tartışma olmasın diye konuyu açmak istemedim. Yoksa senin niyetini biliyorum.

Siz kafayı yemissiniz. Attığım mesajin seninle alakası yokken üstüne alınmış ve kucumsemissin.
Ben genel konuştum hocam :) Güzel bir yazı paylaşmışken altına gelen yorumlar patlattı sadece. Kişisel algılamayın :) Forumun geneline diyorum ben onu. Sizinle hiçbir problemim yok küçümsemek de asla istemem emin olun.

@6233 Avrupa'da çocuğa yardım edeceğim deyip çocuğun ebeveyni tarafından dava edilme riskini alabilirsin tabii ki. Çok ciddi bir yaralanma, sağlık sorunu olmadığı müddetçe müdahale etmem kimseye. Ayrıca her insan sağlığına dikkat etmek zorunda, bugün sağlığına dikkat etmeyip yaşlanınca olacakların farkında olmak gerekir. Son olarak ben de çok zengin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyor. Ama insana özgür irade de veriyor.

Tanrı kavramı olmadan bakarsak özgür irade gerçekten var mı?
Bizim kişiliğimizi oluşturan temeller nelerdir? Doğum zamanında aldığımız zihinsel yapı. Çevremizden gelen bilgileri yorumlayarak kişiliğimizi oluşturuyoruz. Yorumlama ise insandan insana farklılık gösterdiği gibi doğumla beraber gelen bir şey. Debh mesela doğuştan gelen bir özellik ve kişiliğini etkiliyor. Vücut yapın kişiliğini etkiliyor. Matematiğe yatkın olmakta kişiliğini etkiliyor misal. İyi şiirsel bir beceri de kişiliğini etkiliyor.
Çevremizi ise kişiliğimiz ve ailemiz belirliyor. Büyüdüğün çevreyi değiştirmek istemen bile kişiliğinin bir sonucu. Kişiliği ise çevre ve yatkınlığın oluşturuyor. İradeni de kişiliğin oluşturuyor. Özgür iradeden ziyade aktarılan bir iradeye sahip olduğumuzu düşünüyorum bu sebepler yüzünden.

Sana yapılmasını istemediğin bir şeyi yapmazsın.

Mesela sen bu cümlenle "Ben istediğimi yaparım ama başkası bana istediğini yapamaz." düşüncesini yok sayıyorsun. O zaman senin düşüncende yok sayılabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.