Tanrı, Ateistleri neden yarattı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yonga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 76
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    ateist tanrı
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlatılan hikayeye bak milletin yazdığı şeye bak. Ya anlayıp yorumlamaktan acizler
İyilik söz konusu ise üçüncü taraflara karşı çıkarsız iyilik olmaz, ya kimyasal ya da fiziksel bir tatmin söz konusudur. Konudaki hikaye belirli bir kesimi tatmin etmekten öteye gitmiyor.

İfadeler: 62
Celal Şengör atmanız bu arkadaşın gözünde bir şey değiştirmez. Neye inanmak istiyorsa ona inanıyor, onlarca mesajı var böyle. Kendi çalsın kendi oynasın yani, emaaaan.

Soruya cevabım ise: Allah'a sormak lazım.

Evet ben determinst bir yaklaşım belirledim bu görüşümde. Bana göre zaten tek bir seçim vardır. Diğer seçimlerin varlığını biz oluştururuz kafamızda ama ne seçeceğimiz bellidir. Tabii ki bu görüş iradeyi kişilik olarak varsaydım. İnsanlar zaten aynı değil. Her doğru varsayımız doğru değil. Farklı görüşler olması doğal.

Ateistler kendisi için yaşar.
İnananlar Allah için yaşar.

Çanakkale'de inananlar inançları için ölüme gittiler, inanmayanlar cepheden kaçtılar.

Her savaş nedeni dini duygular değildir. Rusya şu an din için mi savaşıyor yoksa kendi ülkesi için mi?

Her savaş nedeni dini duygular değildir. Rusya şu an din için mi savaşıyor yoksa kendi ülkesi için mi?
Milli yerine dini duygu gözetilen savaşlar herhalde İslam'ın ilk dönemlerinde kalmıştır. Şu anda da bir elin parmaklarını geçmez. Her savaşı cihat sanmak hayalperestlik bence. Çok yanlış perspektif.

Biliyor. Ama insana özgür irade de veriyor.
Bana verdigi irade zaman icinde farkli secimlere yoneltebiliyor ama Tanri butun bunlarin disinda degil mi?
Yani ben belki 10 kere inanc degistirecegim. Tanri zaten bunu biliyor olmali. Her seye kadir bir varlik benim irademle ne sececegimi bilmiyorsa her seye kadir degildir.
Ya da Tanri zamandan muaf degildir.

Mesajımdan anlamayıp sırf düşmanlık olsun diye attığımı nasıl çıkardın? Hikayede çocuğun sorusunu aptalca bulan birine, bence akıllıca demişim...

Sana dediğimi nereden çıkardın? Ortaya söyledim. Suçluluk psikolojisi ile alındığına göre senin de asıl amacın buymuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…