Ama bana şu saçma geliyor: Böyle bir şey yapabilecek olsalar, neden daha gelişmiş bir canlıyı direkt oluşturmak varken bir prokaryot ile başlattılar? Ha, şu olabilir: Belki teknolojileri sadece ona yatkındı. İkinci bir şey olarak, belki de sadece dünyayı yaşamın oluşabileceği bir ortama dönüştürdüler.İkincisi daha mantıklı ama birincisi de göz ardı edilebilir bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz kavramı elbette biliyorum ki fikirlerimi ve zihnimi açan da o oldu.
Detaylar
Kim cevapladı?Deney yapmak istemiş olabilirler, fantezi bile yapmış olabilirler. Belki de sadece dediğiniz gibi sadece teknolojileri ona yatkın olduğu içindir. Bilmediğimiz okyanuslarda olduğumuz için oldukça karanlık her yer. Umarım bilim elle tutulur bir şeyler keşfeder bu konu hakkında.Ama bana şu saçma geliyor: Böyle bir şey yapabilecek olsalar, neden daha gelişmiş bir canlıyı direkt oluşturmak varken bir prokaryot ile başlattılar? Ha, şu olabilir: Belki teknolojileri sadece ona yatkındı. İkinci bir şey olarak, belki de sadece dünyayı yaşamın oluşabileceği bir ortama dönüştürdüler.
Mutlaka araştır. Kendine başka bir perspektif kazandırmak her zaman her konuda seni geliştirir. Örnek olsun diye birkaç video bırakayım. Videoları bırakma amacım Evrim Ağacı platformunu tanıman ve konu ile alakalı kendine kaynak oluşturup farklı bir perspektif kazanman. Güzel bir bilim anlatıcılığı yapan platformdur, tavsiye ederim.Hocam o mevzuyu çok araştırmadım daha çok yaratılma fikri üzerine yoğunlaştım ama bir bakarım dediğiniz mevzuya.
Hepsi olabilir valla, sorular çok. Belki de bilgisayar oyunundaki NPC'leriz.Deney yapmak istemiş olabilirler, fantezi bile yapmış olabilirler. Belki de sadece dediğiniz gibi sadece teknolojileri ona yatkın olduğu içindir. Bilmediğimiz okyanuslarda olduğumuz için oldukça karanlık her yer. Umarım bilim elle tutulur bir şeyler keşfeder bu konu hakkında.
NPC falansak büyük hayal kırıklığı olur.Hepsi olabilir valla, sorular çok. Belki de bilgisayar oyunundaki NPC'leriz.
Geraltın kılıcı
Üstün
Uzunca bir süre bu konu hakkında düşündüm. Dinden çıktıktan bu yana birçok kitap ve yazı okudum, videolar izledim. İki tarafın da argümanlarına baktım. Hatta açıkçası tanrı fikrine inanmak istedim. Ama nedense tanrı fikri bana çok garip geliyor. Daha güneş sistemimizin dışında ne olduğunu adamakıllı bilemiyorken nasıl olur da evrenin dışı hakkında bu şekilde net yorumlar yapabiliyoruz anlamıyorum. Her ne kadar bilim kurgu romanlarına ve filmlerine konu olsa da ben tüm bu curcunayı, evrim sürecini uzaylı bir ırkın bile başlatmış olabileceğini düşünüyorum ve mantığım bunun tanrı fikrinden daha iyi olduğunu söylüyor. Tanrı hep bana boşluk kapatıcı bir kavrammış gibi geldi. Sorunlari çözmüyordu sadece bir adım öteye taşıyordu. Simulasyon da bile olmadığımız kesin değilken bazı insanların tanrı fikrine bu kadar samimi bir şekilde bağlanabilmesini garipsiyorum. Belki de onlar haklıdır ve tanrı vardır, peki ya yoksa?
Tüm bu paragrafın temelinde bu soru yatıyor.
Bence "Tanrı" kavramı direkt boş bir konu. (Apateist'im.)
Windsend
Uzman
Evrim sürecini uzaylı bir ırkın bile başlatmış olabileceğini düşünüyorum ve mantığım bunun tanrı fikrinden daha iyi olduğunu söylüyor.
Bunu mantığın söylemiyordur da, insanlar ha inanmış ha inanmamış ne önemi var? Tanrıyı bu kadar rahat benimsemeleri çok şaşırtıcı geliyor diyorsun da insanlar tanrıyı kabullenince hayatlarında hiçbir şey değişmiyor. Bu yüzden bu kadar rahat kabulleniyorlar veya sen olmadığını kabul edince ne cebine para giriyor ne karnın doyuyor. Tartışması boş meseleler bunlar. Ne inanmayan inanandan ne de inanan inanmayandan daha zeki, daha üstün veya daha bilgili. Herkes kendi düşünce yörüngesinde keyfine göre takılıyor.
- Makaleler
- 1
Bazı insanlar inanmaya ihtiyaç duyar, bazı insanlar için dinler, halklar için birleştirici kurallar topluluğudur.
Din ve tanrı kavramları birey bazında düşünülmesi gereken konular olduğunu düşünüyorum ama kendini tanımıyorsan, bulduğun ve aradığın cevaplara inanabileceğini zannetmiyorum.
Din ve tanrı kavramları birey bazında düşünülmesi gereken konular olduğunu düşünüyorum ama kendini tanımıyorsan, bulduğun ve aradığın cevaplara inanabileceğini zannetmiyorum.
Hocam bence gayette gözardı edilebilir. Yani hatta şu an sizin fikriniz öldü yani.İkincisi daha mantıklı ama birincisi de göz ardı edilebilir bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz kavramı elbette biliyorum ki fikirlerimi ve zihnimi açan da o oldu.
Öldüğü falan yok. Uzaydan gelen o meteoritler tesadüf eseri de oraya düşmüş olabilir düşürülmüşte olabilir. Hiç kimse hiçbir şey bilmiyor sadece fikir yürütüyor.Hocam bence gayette gözardı edilebilir. Yani hatta şu an sizin fikriniz öldü yani.