Detaylar
Kim cevapladı?Yapabilir ama yapmaz doğru bir yaklaşım değil bence.
Tanrı her şeye kadirdir, gücü sınırsızdır: Kendi kaldıramayacağı kadar ağır bir kaya yaratabilmelidir.
Tanrı her şeye kadirdir, gücü sınırsızdır: Kaldıramayacağı bir kaya nasıl olabilir?
Yapabilir ama yapmaz bu sebeple doğru bir yaklaşım gibi gelmedi. Tanrının mekandan münezzeh olması, herhangi bir şeyi yaratıp yaratmayacağını belirler mi? Biz mekandan münezzeh değilken bizleri yaratmış ise, şimdiye dek görmediğimiz bir kayayı da yaratabilmelidir.
Genel olarak fikrim kendi kaldıramayacağı büyüklükte kaya yaratabilir. Kaldıramayınca çürüyen sınırsız güç? Buna biraz daha düşünmeliyim sanırım.
Tanrı her şeye kadirdir, gücü sınırsızdır: Kendi kaldıramayacağı kadar ağır bir kaya yaratabilmelidir.
Tanrı her şeye kadirdir, gücü sınırsızdır: Kaldıramayacağı bir kaya nasıl olabilir?
Yapabilir ama yapmaz bu sebeple doğru bir yaklaşım gibi gelmedi. Tanrının mekandan münezzeh olması, herhangi bir şeyi yaratıp yaratmayacağını belirler mi? Biz mekandan münezzeh değilken bizleri yaratmış ise, şimdiye dek görmediğimiz bir kayayı da yaratabilmelidir.
Genel olarak fikrim kendi kaldıramayacağı büyüklükte kaya yaratabilir. Kaldıramayınca çürüyen sınırsız güç? Buna biraz daha düşünmeliyim sanırım.
Tanrı kendine bir kaya yaratabilir mi ki, kendi kaldıramayacağı kadar ağır olsun?
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
İnsan kendini korktuğu için öldürmez peki Tanrı?Olumsuzluk fiili yetersizlik fiili ile eş tutulmamalı. Ben de kendimi öldürecek güçteyim ama öldüremem. Bu yetersiz olduğumdan değil.
Güzel kardeşim boş konuşuyorsun. Benim inandığım Tanrı mekandan münezzeh seninle tartışırken kendi Tanrı inancımla tartışıyorum, sana da bu yönden soruyorum, bir Tanrı anlayışını tartışacaksak aralarından birini seçmen gerek. Kendi aklınca kurnazlık yapıp sağdan soldan vurmaya çalışma. Ortaya bir argüman sunmayıp sadece konuşuyorsun.Boş yapmıyorum.
O kadar anlamsız ki söylediğin. Sen de diğer arkadaşın her şeye dediği gibi "Türkçe zamandan ve mekandan münezzehtir" diyeceksin neredeyse.
Evet. Taşın hacmi kaybolur, fiziksel varlığı da yok olur ve mekan ve zamandan münezzeh bırakabilir.Evet Tanrı bunu yapabilir, peki sence Tanrı bir taşı mekan ve zamandan münezzeh bırakabilir mi?
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Taşın hacmi kaybolur, fiziksel varlığı da yok olur
Güzel ilerliyoruz, peki sınırsız güce sahip Tanrı bu taşı hem zamandan ve mekandan münezzeh kılıp hem hacmini ve fiziksel varlığını yok olmayacak şekilde yaratabilir mi?
Veya Tanrı kendisini fiziksel ve hacimli bir varlık olarak kılar ve bu kaldıramayacağı o kayayı yaratıp, kaldırabilir mi?
Elma ısıran
Üstün
Güzel kardeşim. Tek söylediğin zamandan ve mekandan münezzeh olan bir tanrı. Bunun üzerine nasıl tartışabiliriz? Bunu söylediğin her yerde tartışma biter çünkü öyle bir şey yok. Ne kanıtlanabilir, ne konuşulabilir, ne algılanabilir... Hiçbir şey yapılamaz. Ben çıkıp yoğurt beyaz desem, biri çıkıp yoğurt zaman ve mekandan münezzehtir dese o tartışma orada biter. Argümanının anlamsızlığını ifade etmeye çalışıyorum ki tartışma ilerlesin. Tek yaptığın tartışmayı olmayan, soyut bir noktaya çekip zihinleri manipüle etmek.Güzel kardeşim boş konuşuyorsun. Benim inandığım Tanrı mekandan münezzeh seninle tartışırken kendi Tanrı inancımla tartışıyorum, sana da bu yönden soruyorum, bir Tanrı anlayışını tartışacaksak aralarından birini seçmen gerek. Kendi aklınca kurnazlık yapıp sağdan soldan vurmaya çalışma. Ortaya bir argüman sunmayıp sadece konuşuyorsun.
Evet. Taşın hacmi kaybolur, fiziksel varlığı da yok olur ve mekan ve zamandan münezzeh bırakabilir.
Astronotarda
Üstün
Tanrı kendisini fiziksel bir varlığa koyacak olsa güçlerini de sınırlamış olurdu, çünkü her fiziksel varlık bir gün son bulur ve yapabileceği şeylerin bir sınırı vardır. Benim düşüncem bu şekilde.Güzel ilerliyoruz, peki sınırsız güce sahip Tanrı bu taşı hem zamandan ve mekandan münezzeh kılıp hem hacmini ve fiziksel varlığını yok olmayacak şekilde yaratabilir mi?
Veya Tanrı kendisini fiziksel ve hacimli bir varlık olarak kılar ve bu kaldıramayacağı o kayayı kaldırabilir mi?
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Yapabilir ama yapmaz doğru bir yaklaşım değil bence.
Evet tamamen bir fiyasko önemli olan yaratması değil yaratabiliyor olması bu durumda bir paradoks oluşuyor.
freedom
Uzman
Güzel ilerliyoruz, peki sınırsız güce sahip Tanrı bu taşı hem zamandan ve mekandan münezzeh kılıp hem hacmini ve fiziksel varlığını yok olmayacak şekilde yaratabilir mi?
Veya Tanrı kendisini fiziksel ve hacimli bir varlık olarak kılar ve bu kaldıramayacağı o kayayı yaratıp, kaldırabilir mi?
Farkındaysan sorularu tekrar tekrar soruyorsun. İnsana özgü sıfatları tanrıya atfediyorsun.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Soruları tekrar soruyorum net bir cevap vermenizi bekliyorum.Farkındaysan sorularu tekrar tekrar soruyorsun. İnsana özgü sıfatları tanrıya atfediyorsun.
Sunduğunuz tek argüman; Tanrı zamandan ve mekandan muaf, ben de diyorumki sınırsız gücü var istese zaman ve mekanım içinde olamaz mı?