Tanrının varlığını kanıtladığı zamanlarda olsaydınız tanrıya inanır mıydınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1577
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Yine aynı şekilde kitaplarda geçen insanlar niye inanmadı o halde. O zamanda bir insan olarak hayal etmek lazım. Şu ankinden bağımsız.
Ben kanıtlayıcı bir delil görsem inanırdım demek istedim. O insanlar delil görmediği için inanmamayı tercih etmiş olabilirler.

Kanıtlanan bir şey "inanç" kapsamından çıkar. Deney ve gözlem yoluyla kanıtlanan olgular için inanç kavramını kullanmayız mesela. Varlığı kanıtlanan bir şey için de inanç kavramını kullanamazdık.

Tanrının varlığını kanıtlayabiliyorsak zaten tanrıyla eş güçte olurduk. Yani tanrı ve insan arasında fark kalmazdı olsaydı.

@Cruslan @Qahnaarin Onu sormamış konu sahibi. Daha çok kitaplarda vs. bahsedilen mucizeleri kendi gözlerinizle görseniz inanır mıydınız, diye sorulmuş.

Tanrı varlığını kanıtlar ise Tanrı olmaktan çıkar. Bizim seviyemize inmiştir ve ondan daha üst makamların olup olmadığı hakkında bir fikrimiz kendini kanıtlasa dahi yok. Uzaydan gelen bir organizmanın biz insanlara göre alışılmadık şeyler gerçekleştirmesi onu anlamadığımız için elbette mucize gibi gelir fakat bu onu Tanrı yapmaz, cahil olan insanlardır. Tanrı nedir diye sormak lazım aslında. Kafamızda kurduğumuz veya hikaye kitaplarında yazan gibi bir şey mi yoksa onun hakkında bildiğimiz her şey bir yanılgı mı?

Üstteki arkaşadın dediği gibi bir mucize görüyorsak yine dediklerim geçerli. Koskoca Tanrı'nın kendini minicik ona göre bir hiç olan insancıklara kanıtlamaya çalışması zaten başlı başına saçmalık.

Şu an da inanıyorum. O zamanlarda yaşıyor olsaydım hayli hayli inanırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…