Tanrının varlığını kanıtladığı zamanlarda olsaydınız tanrıya inanır mıydınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1577
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Kendi gözlerimle mucizeler görseydim ve önümde yürüyen İsa Mesih'i görseydim, bunu inkar edemezdim. Buna inanmam gerekirdi. Ama birisi bana 2000 yıl önce gerçekleşen mucizeler ve peygamberler hakkında hikayeler anlattığında ve ben buna kendim şahit olmadığımda, buna biraz şüpheyle yaklaşmak zorunda kalıyorum. Bunun gerçek olup olmadığından asla emin olamayacağım, bunun olduğunu nasıl kanıtlayabilirim?

Bence görmek inanmaktır.

İçinde yaşadığınız toplum aile size neler anlatarak yetiştirdi. Neleri yüzde 100 doğru olarak kabul ediyordunuz. Tanrıyı nasıl bir şey hayal ediyordunuz, beklentileriniz nasıldı, ahlakınız nasıldı, ekonomik durumunuz nasıldı? Zengin miydiniz okuma yazma bilmeyen bir cahil miydiniz. O anki kişinin durumunu bilmeden cevap vermek imkansız. Bugünkü halimle cevap çok kolay çünkü küçüklüğümden beri Allah'ın varlığına yüzde 100 inanıyorum en ufak bir tereddüt yaşamadım. Çevremde Allah var mıdır diye şüphe duyan tek kişi yok. 2000 yıl önce ailem çevrem nasıl olacak orası bilinmezken zor soru.

Şu an da inanıyorum. O zamanlarda yaşıyor olsaydım hayli hayli inanırdım.

Hayır bugün inanmazsan kınanırsın ayıplanırsın dışlanırsın.O dönemki toplumda inananlar kınanıyor ayıplanıyor dışlanıyor deli yerine konuyor işkenceye uğruyor ailesi tarafından aç susup bırakılıp evlatlıktan reddediliyor belki de tüm bunlara rağmen o direnci koyabilir miydin üstelik bugünkü gibi dinle ilgili düzinelerce kitap okumuş video izlemiş vaaz dinlemiş cennet cehennemle korkutulmuş birisi de değilsin.Belki inanırsın ancak inanırdım diye emin konuşmak zor olurdu çünkü yaşadığımız hayattan dolayı karakterimiz davranışlarımız bambaşka olurdu muhtemelen.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…