Vira
Üstün
- Makaleler
- 1
Zaten dinlerin hepsi inanç, gerçeğini seçmek zeka ve biraz da şans.Tanrının varlığını veya yokluğunu kanıtlayamazsın.
Zaten dinlerin hepsi inanç, gerçeğini seçmek zeka ve biraz da şans.Tanrının varlığını veya yokluğunu kanıtlayamazsın.
En çok Müslümanlar, hak dini diye ağlıyor inançsızlara karşı ama ben bir Hristiyanın en doğru din benimki dediğini duymadım.Zaten dinlerin hepsi inanç, gerçeğini seçmek zeka ve biraz da şans.
En çok Müslüman'lar, hak dini diye ağlıyor inançsızlara karşı ama ben bir Hristiyan'ın en doğru din benimki dediğini duymadım.
Bir dine inanma şansım olsa 2000 yıllık içinde çeşitli fanteziler içeren incil, tevrat ve mısırdan çalıntı kuran yerine çok daha eski bir dine inanırım akıl var mantık var.

Yahu sen gülücük atacağına önce söylediğimi anlaSen onu bunu bırakta 4000 tane din arasından İslam nasıl hak din oluyor onu kanıtla
Ayrıca ibadet diye bahsedilen şey zamanında antik Mısırdan çalınmıştır, bugün kuran diye okuduğun kitap 3000 yıl önce farklı bir isimle okunuyordu.
Yine konuya Kurandan kaynak veren Müslümanlar atlamış
Varsa hangi Tanrı onu bulmak gerek.
Binlerce dinde on binlerce Tanrı varken sen çıkıp benim Tanrım doğru diyemezsin.
Gördüğüm en saçma cevap, sen Tanrıyı vasıflandırıyor musun?
Bu durumda sen Tanrıyı sınıflandırmış olursun kendinle çelişerek. Tanrıdan bize geçen özellikler olduğunu iddia ediyorsun bu durumda biz Tanrıyla bir bütünmüyüz?
Kurandan kaynak vermeyince böyle argümanlar çıkıyor işte![]()
Diamond Tema Hz Muhammed'in hayatını ve Dinler ve Tarih kanalını izliyorum şu aralar sorgulamaya düştüm.
Tapıyorum* yanlış yazmışız.
Bu vasıflar Tanrı'ya ait zaten, çok küçük bir kısmını bize veriyor sadece. Tanrıyı biz anlayamayacağımız için kutsal kitaplarda Tanrı kendini nasıl vasıflandırdıysa öyle vasfederiz. Tanrı gülerim diyorsa gülüyordur, sevinirim diyorsa seviniyordur, elim var diyorsa eli vardır. Ayrıca insanlara hitap edecek bir kitabı indirirken başka nasıl bir anlatımda bulunacak? İnsanların anlaması için böyle anlatması lazım. Bunlar insanda var diye, insana ait duygular olduğu söylenemez.
Boş ver. 19'a da inanıyor.Cuma namazının farz olup, camide kılmanın farz olmadığını nasıl çıkardın Kurancı kardeş, Kuran'da Cuma namazı diye bir namaz yok?
Kuran'da namazın nasıl kılınacağı da yok, abdestin nasıl alınacağı da yok, nasıl çözüyorsun bu işi?
Kuranda cuma namazı, apbestin nasıl alınacağı, namazın nasıl kılınacağı hepsi yazar. Kur'an okumadan yorum yapmayın DT özentileri.