Zaten dinlerin hepsi inanç, gerçeğini seçmek zeka ve biraz da şans.
En çok Müslümanlar, hak dini diye ağlıyor inançsızlara karşı ama ben bir Hristiyanın en doğru din benimki dediğini duymadım.

Bir dine inanma şansım olsa 2000 yıllık içinde çeşitli fanteziler içeren İncil,Tevrat ve Mısırdan çalıntı Kuran yerine çok daha eski bir dine inanırım akıl var mantık var.

En çok Müslüman'lar, hak dini diye ağlıyor inançsızlara karşı ama ben bir Hristiyan'ın en doğru din benimki dediğini duymadım.

Bir dine inanma şansım olsa 2000 yıllık içinde çeşitli fanteziler içeren incil, tevrat ve mısırdan çalıntı kuran yerine çok daha eski bir dine inanırım akıl var mantık var.

Tabii ki de sizin zekanız sizin kararınız, ben Müslüman'ım.

Gereksiz mesajlardan raporladım küçük dostum.

Hayatında açıp iki kitap okusaydın; cennet ve cehennem, kıyamet, Melekler, oruç, ay takvimi, ibadet, sırat köprüsü ve daha bir çok Kuranda geçen kavramaların hepsi binlerce yıl eskiye dayanmaktadır.

Gerek Antik Mısır gerek antik Yunan ve Çin’de bu kavramlar kurandan binlerce yıl önce geçmektedir.

Sen tartışmaya değecek kadar bilgili değilsin git namazdan falan ayet ver sen.

İnsan ya 10 tane din var 10 taneside niye birbirine benziyor diye sorgular işte beyin olsa :hehehe:

Sen onu bunu bırakta 4000 tane din arasından İslam nasıl hak din oluyor onu kanıtla

Ayrıca ibadet diye bahsedilen şey zamanında antik Mısırdan çalınmıştır, bugün kuran diye okuduğun kitap 3000 yıl önce farklı bir isimle okunuyordu.

Yine konuya Kurandan kaynak veren Müslümanlar atlamış :hehehe:

Varsa hangi Tanrı onu bulmak gerek.

Binlerce dinde on binlerce Tanrı varken sen çıkıp benim Tanrım doğru diyemezsin.

Gördüğüm en saçma cevap, sen Tanrıyı vasıflandırıyor musun?

Bu durumda sen Tanrıyı sınıflandırmış olursun kendinle çelişerek. Tanrıdan bize geçen özellikler olduğunu iddia ediyorsun bu durumda biz Tanrıyla bir bütünmüyüz?

Kurandan kaynak vermeyince böyle argümanlar çıkıyor işte :hehehe:
Yahu sen gülücük atacağına önce söylediğimi anla :D Tanrı böyle vasıflandırıyor kendini. Ben Zeus'a ya da İncil'in Tanrı'sına tapmıyorum. Kur'an'da vasıfları yazılı olan Allah'a tapmıyorum. Kafandaki Tanrı'ya değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu vasıflar Tanrı'ya ait zaten, çok küçük bir kısmını bize veriyor sadece. Tanrıyı biz anlayamayacağımız için kutsal kitaplarda Tanrı kendini nasıl vasıflandırdıysa öyle vasfederiz. Tanrı gülerim diyorsa gülüyordur, sevinirim diyorsa seviniyordur, elim var diyorsa eli vardır. Ayrıca insanlara hitap edecek bir kitabı indirirken başka nasıl bir anlatımda bulunacak? İnsanların anlaması için böyle anlatması lazım. Bunlar insanda var diye, insana ait duygular olduğu söylenemez.

Bir kitaba neden ihtiyaç var? Tanrının kendisini insan yapıtları gibi tanıtması mı gerekiyor?