Canım benim Allah konuşmuyor mu? Sen de konuşmuyor musun? Allahın konuştuğunun delilini mi arıyorsun? Araf-143 Allah Musa aleyhisselam ile konuşuyor.
Bana dediğin ile alakalı hala bir dini kaynak vermedin, Allah konuşuyorda biz mi duymuyoruz? konuşan Tanrı niye yazılı kitap gönderiyor?

“Konuşabilmek” dünyasal bir terim değil mi? eğer öyleyse Allah dünyasal terimlere entegre edilebilecek kadar küçük bir varlık mı?

Sen Tanrı dediğinde aklına ne geliyor? çünkü anlattıklarına göre Allahın insandan pek bir farkı yok.

Bana dediğin ile alakalı hala bir dini kaynak vermedin, Allah konuşuyorda biz mi duymuyoruz? konuşan Tanrı niye yazılı kitap gönderiyor?
Allahın konuştuğuna dair ayeti koydum ya güzel kardeşim, Allah peygamberleriyle konuşur, seninle değil. Her insanla konuşacaksa yazılı kitap göndermenin ne anlamı kaldı? Allah kendi seçtiği resullerle konuşur, öyle her resulle de konuşmaz. Muhammed aleyhisselam ve Musa aleyhisselam ile konuştuğunu biliyoruz. Geri kalanlarıyla konuştu mu konuştu mu bilemeyiz, çok önemli bir mevzu da değil.
“Konuşabilmek” dünyasal bir terim değil mi? eğer öyleyse Allah dünyasal terimlere entegre edilebilecek kadar küçük bir varlık mı?
Değil. Sen konuşunca bu dünyasal bir terim olmuyor. Kaldı ki Allahın konuşması ile bizim konuşmamız farklı dedim zaten. Fiili anlayabilmek adına konuşmak olarak nitelendiriyoruz. Fiil olarak farklı. Yoksa nasıl bileceğiz Allahın sıfatlarını?

Sen Tanrı dediğinde aklına ne geliyor? çünkü anlattıklarına göre Allahın insandan pek bir farkı yok.
Bunu duymaya pek hazır değilsiniz :D

Allahın senle konuşması dine aykırıdır. Konuşabilmek dünyasal terim evet, allah bu dünyasal hareketi istediğinde yapamayacak mı yani? Bazen sırf inkar etmek için saçma sapan konuşuyorsunuz.

Allah dünyasal terimlere entegre edilemeyecek kadar küçük mü? Bakış açınızı değiştirin.

Allahın senle konuşması dine aykırıdır. Konuşabilmek dünyasal terim evet, allah bu dünyasal hareketi istediğinde yapamayacak mı yani? Bazen sırf inkar etmek için saçma sapan konuşuyorsunuz.

Allah dünyasal terimlere entegre edilemeyecek kadar küçük mü? Bakış açınızı değiştirin.
Tanrı kendini zamandan ve evrenden mutlak kılıyor, onu kalıplara sen sokuyorsun okuduğun kitabı anla önce okuduysan tabii.

Zaman mekanı ile sınırlı değildir Allah ama bu zaman mekanında bulunamayacağı anlamına gelmiyor. Çok büyük saçmalıyorsun bu arada.
Zaman ve mekandan bağımsız olan Allah bu mekanda nasıl bulunuyor nerede yazıyor hangi dini kaynakta yazıyor bu sen harbiden kendi kitabını okumamışsın 😭😆

Zaman ve mekandan bağımsız olan Allah bu mekanda nasıl bulunuyor nerede yazıyor hangi dini kaynakta yazıyor bu sen harbiden kendi kitabını okumamışsın 😭😆

Zaman ve mekan değil bir kere zaman ile mekan ayrı kavramlar değildir zaman mekanıdır. Ve Allah zaman mekanından bağımsız değil sadece zaman mekanı ile sınırlı değil. Anlayabiliyor musun? SINIRLI DEĞİL.

Zaman ve mekan değil bir kere zaman ile mekan ayrı kavramlar değildir zaman mekanıdır. Ve Allah zaman mekanından bağımsız değil sadece zaman mekanı ile sınırlı değil. Anlayabiliyor musun? SINIRLI DEĞİL.
Zaman ve Mekan farklı kavramlardır dostum sadece birbirleriyle yakın anlamlar taşır sana ders mi öğreteyim burada.

Bir tane hadisten ve kurandan kaynak göstersene bana Allahın bu zaman mekânında bulunabileceğine dair.

Zaman ve Mekan farklı kavramlardır dostum sadece birbirleriyle yakın anlamlar taşır sana ders mi öğreteyim burada.

Bir tane hadisten ve kurandan kayna göstersene bana Allah'ın bu zaman mekânında bulunabileceğine dair.

Tamam sen öyle diyorsan öyledir 😆 Allah'ın Hz musa ile konuşması zaman mekanında bulunabileceğini gösterir.