Siz hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    111
Firefox. Safari/WebKit haricinde Chrome olmayan tek tarayıcı olabilir. :)
Aynı soydan gelen farklı projeler :). KHTML'in çatalları ikisi de'. Şu anda tamamen ayrı sadece Firefox var. Bir de Ladybird ancak Ladybird aşırı kararsız ve çoğu siteyi halen doğru çalıştıramıyor ancak güzel bir rakip olma potansiyeli var.

' Kaynak: KHTML - Wikipedia

Windows'ta Safari hala geliştiriliyor olsa Safari derdim.
Safari'nin MacOS dışında çalıştırılması büyük bir performans düşüşü ile sonuçlanıyor, Gnome Web (Linux uygulaması) de Safari ile aynı motoru kullanıyor ancak halen Safari kadar performanslı çalışmıyor.

Safari'nin macOS dışında çalıştırılması büyük bir performans düşüşü ile sonuçlanıyor, GNOME Web (Linux uygulaması) de Safari ile aynı motoru kullanıyor ancak halen Safari kadar performanslı çalışmıyor.

2012'li yıllarda gayet hızlıydı diye biliyorum. İnternet'te hiç Safari'nin Windows'ta yavaş çalıştığını söyleyen birisi ile karşılaşmadım. Bence Apple şu anda istese gayet iyi bir şekilde çıkartır Windows'a.

Bazı sorunlardan dolayı yakın zamanda Edge'den Firefox'a geçtim. Bilgisayarı yakında bakıma götüreceğim. Isınma sorunu ve bir dolu yazılımsal sorun var. Yani bakımdan geldikten sonra da Firefox devam muhtemelen.

2012'li yıllarda gayet hızlıydı diye biliyorum. İnternet'te hiç Safari'nin Windows'ta yavaş çalıştığını söyleyen birisi ile karşılaşmadım. Bence Apple şu anda istese gayet iyi bir şekilde çıkartır Windows'a.
2012 Web ne kadar ağırdı ki zaten? Ek olarak Apple istese çıkaramaz demedim, en fazla paraya sahip şirketlerden, optimizasyon için ağır maddi kaynaklar harcayabilirler ancak Apple Windows'ta tarayıcı pazarından çekildiği için ve Safari MacOS odaklı olarak geliştiğinden Windows desteğinin tekrar eklenmesinin zor olacağını vurgulamak istedim. Ek olarak Apple çekildiği pazara tekrar gireceğini düşünmüyorum, Linux'taki gibi 3. parti geliştiriciler geliştirirse zaten Safari performansı alamayacağınızı belirtmek istedim.

Chrome ve diğer Chromium tarayıcılar, Wayland üzerinde doğru çalışmıyor. Kullandığım web tarayıcısı Xwayland gibi güvensiz bir ortamda çalışmasını istemiyorum. Ek olarak Chrome tekelini doğru bulmadığım için de tercih etmiyorum.

Dönüyoruz dolaşıyoruz yine Edge'e geri dönüyoruz...

Glow Microsoft Edge GIF by xponentialdesign