Chrome.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Ben Firefox + uBlock kullanıyorum mobilde, fazlasıyla rahat hissediyorum.
Mobilde Firefox ne yazikki Chromium tarayıcılara göre yavaş.
- Makaleler
- 43
Windows'ta Safari hala geliştiriliyor olsa Safari derdim. Telefonda Safari kullanıyorum, bilgisayarda Chrome kullanıyorum. İkisi de hızlı ve basit.
Aynı soydan gelen farklı projelerFirefox. Safari/WebKit haricinde Chrome olmayan tek tarayıcı olabilir.![]()
' Kaynak: KHTML - Wikipedia
Safari'nin MacOS dışında çalıştırılması büyük bir performans düşüşü ile sonuçlanıyor, Gnome Web (Linux uygulaması) de Safari ile aynı motoru kullanıyor ancak halen Safari kadar performanslı çalışmıyor.Windows'ta Safari hala geliştiriliyor olsa Safari derdim.
- Makaleler
- 43
Safari'nin macOS dışında çalıştırılması büyük bir performans düşüşü ile sonuçlanıyor, GNOME Web (Linux uygulaması) de Safari ile aynı motoru kullanıyor ancak halen Safari kadar performanslı çalışmıyor.
2012'li yıllarda gayet hızlıydı diye biliyorum. İnternet'te hiç Safari'nin Windows'ta yavaş çalıştığını söyleyen birisi ile karşılaşmadım. Bence Apple şu anda istese gayet iyi bir şekilde çıkartır Windows'a.
Bazı sorunlardan dolayı yakın zamanda Edge'den Firefox'a geçtim. Bilgisayarı yakında bakıma götüreceğim. Isınma sorunu ve bir dolu yazılımsal sorun var. Yani bakımdan geldikten sonra da Firefox devam muhtemelen.
2012 Web ne kadar ağırdı ki zaten? Ek olarak Apple istese çıkaramaz demedim, en fazla paraya sahip şirketlerden, optimizasyon için ağır maddi kaynaklar harcayabilirler ancak Apple Windows'ta tarayıcı pazarından çekildiği için ve Safari MacOS odaklı olarak geliştiğinden Windows desteğinin tekrar eklenmesinin zor olacağını vurgulamak istedim. Ek olarak Apple çekildiği pazara tekrar gireceğini düşünmüyorum, Linux'taki gibi 3. parti geliştiriciler geliştirirse zaten Safari performansı alamayacağınızı belirtmek istedim.2012'li yıllarda gayet hızlıydı diye biliyorum. İnternet'te hiç Safari'nin Windows'ta yavaş çalıştığını söyleyen birisi ile karşılaşmadım. Bence Apple şu anda istese gayet iyi bir şekilde çıkartır Windows'a.
Chrome ve diğer Chromium tarayıcılar, Wayland üzerinde doğru çalışmıyor. Kullandığım web tarayıcısı Xwayland gibi güvensiz bir ortamda çalışmasını istemiyorum. Ek olarak Chrome tekelini doğru bulmadığım için de tercih etmiyorum.
Son zamanlarda Google Chrome'a geçtim ve memnunum.
Herzaman heryerde Firefox Nightly.
JQuery. O zamanın donanımı için hatta bugünün donanımı için bile fazlasıyla tiksindirici bir dil.
Son düzenleme:
Dönüyoruz dolaşıyoruz yine Edge'e geri dönüyoruz...
Yeni konular
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-