Kanun sana bu hakkı suistimal et diye vermemiş. Tebrik ediyorum bu kararı alanları.:thumbsup:

Napmışım ki? Ürünü açıp Windows kurup 14 gün kullanıp sonuncu gün "Beğenmedim yaaa" yapıp iadeye mi göndermişim? Ortada suistimallik bir durum yok. Laptopun kutusundaki Lenovo etiketini bıçakla kestim sadece. Beğenmedim hoşuma gitmedi kardeşim. Avukatım zaten itiraz edersek eğer çok rahat bir şekilde bu kararı iptal ettiririz dedi. Liyakatsiz memurları eleştireceğinize gelmişsin burada beni eleştiriyorsun. Hayatımda ilk defa bir bilgisayar iade ediyorum. Oradan bakınca alıp kullanıp iade eden bir tipe mi benziyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortada herhangi bir hak gaspı yok. Ayrıca ürünün garantisi Ağustos ayında başlamış. Ben ürünü Aralık ayında satın aldım. Az önce farkettim bu durumu.

Evet iade alınması lazımdı. Laptop hijyen ürünü değildir dolayısıyla 14 işgünü içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkınız vardır. Alakasız yorum yapan arkadaşları anlamak mümkün değil.

Desteğin için çok teşekkür ederim hocam. Arkadaşlara söylenecek söz yok zaten. Bunun önüne geçmek için gelen yönetmelik de 2026'ya ertelenmiş. Tamamen ortada yanlış karar mevcut. İtiraz yoluna gidiyoruz.

Adamlar haklı ne yazık ki, teknik bir arıza yoksa değiştirmez iade almazlar nereden bilecekler senin içinden parça çalmadığını, çoğu yer teknik servis raporu istiyor.

Ayrıca o ürünün kutusunu açtığın için o ürünü başka birine de satamayacaklar.
İyi de bazen ayıplı malı bile almıyorlar 14 gün kayıtsız şartsız iade hakkin da var Almak zorunda bence

Cevap yazan arkadaşların bir kısmı da haklı konu sahibi de haklı bence. Laptop hijen ürünü değildir dolayısıyla iade alınması gerekiyordu. Fakat tabii ki bu durum suistimale de açık bir durum onu da unutmamak lazım. Avukatla devam ederseniz muhtemelen pozitif sonuç alacaksınızdır.

Tasarımını beğenmedim diye iade etmek istersen tabii ki reddedilir. Senin keyfin için bu adamlar 30000 lira kaybetmek zorundalar mı? Satılabilirliği bozulmuş bir ürünü iade etmeye çalışıyorsun, gerekçen de tasarımını beğenmedim. Buna hangi çalışan bakarsa baksın keyfi bir iade olduğu sonucuna varıp reddedecektir. Evet, hijyenden doları ret kararı çıkması saçmalık, ama ret kararı doğru. Verstappen'in 2021 şampiyonluğu gibi, Abu Dabi belki Hamilton'un hakkıydı ama şampiyonluk da Verstappen'in :D
İkinci elde 3-5 lira ucuza kullanılmamış olarak sat gitsin. İleride de alırken önce incele :D Ya da illa iade edeceksen insanlarla dalga geçer gibi bir gerekçe ile etme, çünkü o zaman haklıysan bile haksız oluyorsun.