Tasarımını beğenmedim diye iade etmek istersen tabii ki reddedilir. Senin keyfin için bu adamlar 30000 lira kaybetmek zorundalar mı? Satılabilirliği bozulmuş bir ürünü iade etmeye çalışıyorsun, gerekçen de tasarımını beğenmedim. Buna hangi çalışan bakarsa baksın keyfi bir iade olduğu sonucuna varıp reddedecektir. Evet, hijyenden doları ret kararı çıkması saçmalık, ama ret kararı doğru. Verstappen'in 2021 şampiyonluğu gibi, Abu Dabi belki Hamilton'un hakkıydı ama şampiyonluk da Verstappen'in :D
İkinci elde 3-5 lira ucuza kullanılmamış olarak sat gitsin. İleride de alırken önce incele :D Ya da illa iade edeceksen insanlarla dalga geçer gibi bir gerekçe ile etme, çünkü o zaman haklıysan bile haksız oluyorsun.
Satılabilirliği neden bozuluyor acaba açıklayabilir misiniz? Üretim sektöründe neler neler yeniden paketleniyor haberiniz var mı? Arkadaş sadece kutunun etiketini kesip açmış yeniden ürünü kutuya koyup paketleme işlemi gerçekleştirilebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Satılabilirliği neden bozuluyor acaba açıklayabilir misiniz? Üretim sektöründe neler neler yeniden paketleniyor haberiniz var mı? Arkadaş sadece kutunun etiketini kesip açmış yeniden ürünü kutuya koyup paketleme işlemi gerçekleştirilebilir.
Tamam da burada satan bir retailer, üretici değil. Eline keyfen iade edilen şeyleri üçkağıtla satılır duruma sokmak zorunda değil yani, legal olan şekli bu. Açık ürün açılmıştır, kapatılması problem zaten :D. Ayrıca tekrardan dediğim gibi bu hakaretvari derecede dalga olarak algılanacak bir gerekçe gösterilmesine yine sebep değil. Yani tüm sisteme saydırmaya hazır girdim konuya ama arkadaş o kadar suistimal etmeye odaklanmış ki THH'nin kararının alakasızlığına odaklanamıyorum.

Gerçek olay :
Laptopu almış.
Geldiği gün kapağı açmış ve termal macunu değiştirmiş. ( Hani kalitesiz ya! )
Birkaç gün sonra da her nedense iade etmiş ve iade almışlar, bir güzel ''PAKETLEYİP' satmışlar.
Laptop bir sene sonra arızalanmış.
Servis 35.000 TL masraf çıkarmış ve malum işlem nedeni ile garantiye girmez demiş.
Şimdi bu laptopun yeni sahibi işlemi kendisinin yapmadığını nasıl ispatlayacak?

Konu sahibi arkadaş '' ben bir şey yapmadım ''falan diye kendini savunmaya kalkmasın.

Haa THH kararı cidden bir garip. Yanlış gerekçeyle bile olsa adil karar vermiş.

Tonlarca fotoğrafı, videosu olan bir ürünün kutusunu açıp "tasarımını beğenmedim" diyip iade etmeye çalışmak bana pek mantıklı gelmedi. Almadan önce hiç mi bakmadınız ürünün görsellerine, videolarına.
İlgilendirmez diyip geçiyor. Sonra da verilen kararı beğenmiyor.

Gerçek olay :
Laptopu almış.
Geldiği gün kapağı açmış ve termal macunu değiştirmiş. ( Hani kalitesiz ya! )
Birkaç gün sonra da her nedense iade etmiş ve iade almışlar, bir güzel ''PAKETLEYİP' satmışlar.
Laptop bir sene sonra arızalanmış.
Servis 35.000 TL masraf çıkarmış ve malum işlem nedeni ile garantiye girmez demiş.
Şimdi bu laptopun yeni sahibi işlemi kendisinin yapmadığını nasıl ispatlayacak?

Konu sahibi arkadaş '' ben bir şey yapmadım ''falan diye kendini savunmaya kalkmasın.

Haa THH kararı cidden bir garip. Yanlış gerekçeyle bile olsa adil karar vermiş.
Birde THH kararından sonra kullanmaya başladım demiş, sonra da avukatla mahkemeye gideceğim demiş. İyi de haklı olsan bile laptopu kullanmış oldun. :D

Görme şansımın olması beni ilgilendirmez.
O zaman satıcılar eşşek oldukları için mi koyuyorlar o resimleri? O resimlere bakıp tasarımını görsünler diye koyuluyor.

Birde THH kararından sonra kullanmaya başladım demiş, sonra da avukatla mahkemeye gideceğim demiş. İyi de haklı olsan bile laptopu kullanmış oldun. :D
Mahkeme jüri heyetinde umarım Techolay üyesi vardır :D Gerçekten Burak Yılmaz bu kadar ofsayta düşmüyordu.
Ama mahkemeden iade kararı çıkma ihtimali var yine de, çünkü THH kararı çok alakasız ve saçma.

Konudan bağımsız, bir taktik söyleyeceğim;

Elektronik cihaz satın aldıysanız, ve bu tür şeyler ile uğraşmak istemiyorsanız, kesinlikle hem kendinizi hemde aldığınız ürünü aynı anda video'ya kaydedin. (kutu açılışı, sağlamlık kontrolü vs.), eğer cihazda/üründe bir sıkıntı varsa, ''kanıt olarak çok güçlü bir delile sahip olursunuz.''