Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bir ürün aldım. Ürün resimdeki ürün ile aynısı değildi ve istediğim şeyleri yapmıyordu. İade etmek istedim alıcı kabul etmedi iadeyi. Tüketici hakem heyetine başvurdum iade için. Bana gelen ürünü bir şekilde istediğimi yapacak hale getirdim ve iade etmeme gerek kalmadı. Tüketici Hakem Heyeti'ni aradım kaymakamlığa gitmem gerektiğini söyledi ve kaymakamlık bana uzak kalıyor. Ben hiçbir şey yapmasam ve Tüketici Hakem Heyeti iade kararı verse ben ürünü iade etmek zorunda mıyım?
Gidip dilekçenizi iptal etmeniz daha doğru olacaktır.
Ürünün ayıplı olmadığını kabul edeceğinizi unutmayın. Yasal olarak bildiğim kadarıyla herhangi bir yaptırıma maruz kalmazsınız. Karar çıksa dahi satıcıya iletmezsiniz olur biter. @Şişman Adam bu konularda daha tecrübeli.
Bir ürün aldım. Ürün resimdeki ürün ile aynısı değildi ve istediğim şeyleri yapmıyordu. İade etmek istedim alıcı kabul etmedi iadeyi. Tüketici hakem heyetine başvurdum iade için. Bana gelen ürünü bir şekilde istediğimi yapacak hale getirdim ve iade etmeme gerek kalmadı. Tüketici Hakem Heyeti'ni aradım kaymakamlığa gitmem gerektiğini söyledi ve kaymakamlık bana uzak kalıyor. Ben hiçbir şey yapmasam ve Tüketici Hakem Heyeti iade kararı verse ben ürünü iade etmek zorunda mıyım?
Başvurudan feragat ettiğinize dair bir cümlelik dilekçe verebilirsiniz. İade kararı çıktığında ve karar kesinleştiğinde elbette satıcı kararı yerine getirmek zorunda. Ancak uygulamada başvurucu taraflar karardan sonra satıcıya tekrar başvuru yapıyor veya icra takibi başlatıp bu şekilde kararın uygulanmasını sağlıyorlar. Bu yüzden karar çıktığında satıcıya başvuru yapmayabilir veya icra takibi başlatmayabilirsiniz.
Yine de en sağlıklı yöntem başvurudan feragat ettiğinize yönelik dilekçe vermektir. İade kararı sonrası siz meseleyi takip etmeyip sessiz kalsanız dahi, satıcı bu iade kararının iptali için dava açmaya hakkı olduğundan bu yola başvurur ve kazanırsa, ayrıca bunu bir avukat aracılığıyla yapmışsa, bu kez avukatlık ücreti ödemek zorunda kalırsınız.
Başvuru yaparken nasıl üşenmiyorsak, başvurudan vazgeçerken de üşenmememiz gerekir. Yaptığımız/yapacağımız her hukuki işlemin bir sonucu var.