@Ayhan Dönmez,

Hocam çok hata verdi düştüm derken bu şekilde stabil oldu. Sanırım trefı büyük rol yonadı düşürürken, baştaki noktaya geri döndüm biraz.

Eki Görüntüle 198102

Bu halde 1 saate yakın anca hata vermedi. 45dk + oldu.

Buraları olabildiğince düşürmeye çalışıp test etmeye devam edeceğim.

O zaman trefi böyle kalsın, TRCD-45-46-47 ayrı ayrı dene, TRP-38-46 aralıgını ayrı ayrı dene. Tras-tRC iyice düşebilirsin çok yüksek şu anda. Benim attığım SS'teki diğer subtimingleri geçirtip tekrar bak istersen. 1.65 vdd 1.55 vddq 1.4 IO voltaj kalsın stabilse.

1762035266850.webp

1762035281845.webp

Hocam şu an böyle biraz geçince hata verdi. VDDq'yu 1.65'e geri çekmiştim deneme yaparken, geri düşüreyim ama tRP'nin indmeye niyeti yok gibi.

@Ayhan Dönmez, hocam şunu fark ettim tRFC 640 olunca PC düzgün çalışıyormuş gibi yapıyor ama ya test aşırı zorluyor ya da çok ufak farkla kurtarmıyor. 642 tRFC ve 46 tRP ile stestler sorunsuz geçiyor, diğer alt zamanlamaları da biraz düşürüp son halini atmaya çalışacağım.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez, 1.65 yerine 1.66 versem belki kurtarirdi da orayı sonra denemek lazım sanki.

Ek olarak tRCD 46 iken 1.65V MemVDD hata veriyor, VDDQ 1.55V.

RAM RGB'leri yanıyor bu arada, onu kapatsak birkaç derece daha düşer mi acaba?

1762043985236.webp

Son vaziyet budur hgocam, alt zamanlamaları yaptığımda BIOS'u sıfırladı görüntü gelmeyince, onların bazılarını yarın girerim artık.

Son düzenleme:
trcd 47 trp 47 bakmak lazım o halde, alt zamanlara tekrar bakarsın aynen, tek tek denemen lazım ss'teki alt zamanları, hangisinden dolayı boot olmuyorsa onu gevşetirsin @Mithat Berhan alt zamanlar da önemli, primary kısmı yok sadece zaten bir sürü timing var onlar da etki ediyor. 1.65 vdd 1.55 vddq 1.4 io ile artık ne oluyorsa cl34 trcd trp 47 kalabilir yeter ki 1.5 saat testi devirsin, en azından başlangıç noktası olur üstüne ilerlersin. rgb'yi söndür evet, openrgb indir yönetici açarsan algılaması lazım, defender disable bırak virus algılıyor artık defender bu tarz programları. msi center falan görüyorsa onla da kapatabilirsin o tarz programları kurmadıysan diye diyorum, zaten bloatware hepsi windows dahil.

bende birkaç derece düşürüyor sıcaklıgı rgb söndürmek, yüzdeliğe vurduğunda sende 3-4 derece olabilir bu oran. Zaten 24'lükler daha fazla ısınıyor.

1762083098411.webp

Böyle iken 20 dk sonra patladı, tRAS'dan bir tık şüphelendim, onu biraz yükseltip teste devam.

CL34 bir türlü yemedi 36 ile devam ediyorum.

tRTP'leri 16 yapıyorum 17'ye otomatik yuvarliyor. Sebebini anlayamadım ama 17 ile testler devam 😂

Son düzenleme: