Silverback Gorilla
Üstün
Bizzat son 3 hafta erken yattım, uyku düzeni oluşturdum. Bana olan faydalarını anlatmak istiyorum:
• Gündüzleri ve uyanınca oluşan yorgunluk, bitkinlik bitti.
• Rahat uyku.
• Daha iyi hafıza.
• Stres azalması.
• Bağışıklık sistemi güçlenmesi.
• Ve birçok organlara olan faydalar.
Peki nasıl daha erken uyuyup uyku düzeni oluşturulur?
Uyku düzeni için ilk öncellikle en fazla 9, en az ise 7 saat uyumamız gerekecek. Ve genelli aynı saatte yatmalıyız.
Uykum gelmeyenlere için önerisim ise:
• Uyumadan önce elektronik aletleri kapatmanızı öneririm.
• Aynı şekilde odanızın karanlık olması gerek.
• Kafein tüketimini azaltmalıyız. Genellikle birçok teneke içeçeklerde kafein bol olur. Önerim ise bunları akşam yememeniz.
• Uyumadan önce ağır yemek yemeyin. Uyumadan ağır yemek yersek uykuya dalma zorlaşabilir,
• Odanızın çok fazla sıcak veya soğuk olmamasına dikkat edin. Genellikle ortalama bir sıcaklık olsun.
• Eğer uyanıp tuvalette gidiyorsanız size önerim, yatmadan önce tuvalete gitmeyi ve suyu az içmeniz veya hiç içmemenizi öneririm.
• Yorulun. Evet, biraz dışarı çıkın yürüyüş yapın bu hem vucüta yararlı olacaktır. Yorulursanız büyük ihtimal gece bir güzel uyku çekersiniz.
• Rahatsız edici seslerden uzak durun.
Eğer çok fazla uyuyorum, bunu durduramıyorum diyorsanız;
Hipersomnia olabilirsiniz. Bu genellikle, ms hastalığı, uyku apnesi, meydana gelen kafa travması, genetik yatkınlık, depresyon, bağımlılık ve bazı sakinleştirici ilaçlar olabilir. En faydalı şey doktora görünmek burada.
Rehber bu kadardı, teşekkürler ve sağlıkla kalın!
Not: Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz, yardımcı olabilirim!
• Gündüzleri ve uyanınca oluşan yorgunluk, bitkinlik bitti.
• Rahat uyku.
• Daha iyi hafıza.
• Stres azalması.
• Bağışıklık sistemi güçlenmesi.
• Ve birçok organlara olan faydalar.
Peki nasıl daha erken uyuyup uyku düzeni oluşturulur?
Uyku düzeni için ilk öncellikle en fazla 9, en az ise 7 saat uyumamız gerekecek. Ve genelli aynı saatte yatmalıyız.
Uykum gelmeyenlere için önerisim ise:
• Uyumadan önce elektronik aletleri kapatmanızı öneririm.
• Aynı şekilde odanızın karanlık olması gerek.
• Kafein tüketimini azaltmalıyız. Genellikle birçok teneke içeçeklerde kafein bol olur. Önerim ise bunları akşam yememeniz.
• Uyumadan önce ağır yemek yemeyin. Uyumadan ağır yemek yersek uykuya dalma zorlaşabilir,
• Odanızın çok fazla sıcak veya soğuk olmamasına dikkat edin. Genellikle ortalama bir sıcaklık olsun.
• Eğer uyanıp tuvalette gidiyorsanız size önerim, yatmadan önce tuvalete gitmeyi ve suyu az içmeniz veya hiç içmemenizi öneririm.
• Yorulun. Evet, biraz dışarı çıkın yürüyüş yapın bu hem vucüta yararlı olacaktır. Yorulursanız büyük ihtimal gece bir güzel uyku çekersiniz.
• Rahatsız edici seslerden uzak durun.
Eğer çok fazla uyuyorum, bunu durduramıyorum diyorsanız;
Hipersomnia olabilirsiniz. Bu genellikle, ms hastalığı, uyku apnesi, meydana gelen kafa travması, genetik yatkınlık, depresyon, bağımlılık ve bazı sakinleştirici ilaçlar olabilir. En faydalı şey doktora görünmek burada.
Rehber bu kadardı, teşekkürler ve sağlıkla kalın!
Not: Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz, yardımcı olabilirim!