Şu bilgilerimi kim ne yaparsa yapsın tayfanın genişliği ben anlayamadım ya, elin Çin çonuna kernel seviyesinde erişim izni vermek bayağı saflık benim gözümde.

Ya çok ilginç gerçekten bir de "senin bilgilerini kim ne yapsın?" tayfa da var, bu kadar rahatlık beraberine genişlik getirir. İnsana şunu sorarlar. Bir yandan Valve yapay zekalı, işi insanları yakalamak değil yazılımı yakalamak olan bir hile yazılımı geliştirmeye çalışırken, bir yandan da;

"Şunun bilgisayarına gireyim, Discord Chat'inden ekran görüntüleri alayım, WhatsApp Web mi? Yapıştır baba, AAA bak Steam özel chatini de alayım, biraz da özel dosyalarını tarayayım." tarzı çalışan bir program benim gözümde hile engellemez, hile engelliyorum adı altında veri toplar.

Yaşın kadar yıl forumlarda dolaştım. Bana toxic diyen elemanın üslubuna emojilerine bak. Bu foruma da sizin gibi veletler dolmuş, yazık cidden. Riot fanı ilan edildim, acayip. Vanguard'ı savunduğum bi cümle göstersene. Nerede "iyi yapmışlar" demişim? Asıl hiçbir fikri olmayıp polemik çıkartmaya çalışan sensin. Daha fazla seninle uğraşmayacağım.
Benden büyük olman seni üstün, akıllı veya aklına başka ne kadar iyi şey geliyorsa yapmaz. Bu yaşına kadar boş yaşamışsın zaten, hal hareketlerinden belli, ben de senin anladığın dilden konuşuyorum. Benim felsefem bu, sevmediğim insanları kışkırtmayı çok sever, zevk alırım bundan. Her şeyi bildiklerini zannederler :rofl:. Argümanımı çürütecek bir argüman sunamadın hala mesela, ben mi fikirsizim :D? Düz virüs bu, resmi virüs. :D. Riot ile ilgili ters bütün yorumlarıma emoji atman Riot fanı olduğunu kanıtlıyor zaten. Veletmiş... meh. Sen 40+ yaşında olunca ne oluyor :D? Bu yaş skalasındaki kişiler hakkında kötü düşüncelerimi destekler hareketler yaptığın için de ayrı teşekkür ederim. ;) iyi forumlar.

Sırf bir mesajına "hahaha" attığım için başka mesajlarıma benzer ifadeler attın. Acıyorum sana. Birazdan uyarı alacaksın zaten. Laflarına dikkat et.

Konuya gelir olursak evet, Vanguard kernel seviyesinde çalışan bir anti-cheat yazılımı. Ama bu onu tamamen kötü veya zararlı bir yazılım yapmıyor. Asıl sıkıntı Riot'un hacklenmesi gibi bir senaryo sonucunda ortaya çıkar. Kısaca isteyen kullansın isteyen kullanmasın buna karışamayız fakat çoğunluğun bu yazılımı virüs/rootkit olarak görmesini tamamen saçma buluyorum çünkü benzer bir veri sızıntısı NVIDIA, AMD, Kaspersky gibi tonlarca firmanın hacklenmesiyle de ortaya çıkabilir.

Bir konuda katılmıyorum, hile engellemek için yapılacak daha iyi bir sürü yöntem var, ancak bu yöntemlerden en kirlisi cihazının tamamını bir firmanın eline verdiğin bir yöntemdir, bu da Vanguard oluyor. Bir şeyin sırf kötü veya virüslü olması için illa senin bilgin olmadan bulaşmış olması gerekmiyor.

Vanguard kullanıcı sözleşmesiyle izin verdiğin bir virüstür. Amacı da hile yazılımları kullanıp kullanmadığını anlamak adına tüm bilgisayarının ve tüm dosyalarının hatta uygulamalarının bile kurcalanmasına izin vermektir.

CS2 ve Valorant arasında oyunu geçtim kat be kat "yazılım kalitesi" farkı var. Ayrıca CS2 çok daha optimize. Oynanış olarak söylemeye gerek bile yok, melez ırk gibi patates oyununun savunulacak ve beğenilecek bir tarafı yok. Oradan buradan çalmışlar.

:D? CS:GO desen anlarım fakat CS2 dediğin şey rekabet etmek için rekabet ettiği oyundan özellik çalmış leş bir oyun. Sistemim ile Valorant'ta en kötü 300 400 FPS alırken CS2 gireyim diyorum aslan kardeşlerim öyle bir optimize oyun yapmış ki yediğim 8 yıllık droplar sayesinde işlerimi halledip geri geliyorum. Gerçi "CS2 optimize" kısmı bilgisizliği ortaya döküyor zaten.

12 yaşında çocuktan küfür yediğin berbat bir topluluğa sahip olan skillerin cümbür cemaat havalarda uçuştuğu, bireysel yetenekle a noktasından b noktasına takımsız gidemediğin bir oyunu oynamaktansa bence çalışıp güzel bir PC al ve CS2 geç, değişiklik olur, he "ben saydığın şeyleri seviyorum" dersen o da senin zevkin. :rofl:

Bir de bilgisayarında özel hayatınla alakalı en ufak Chat'i bile saklama, zira adamlar ekran görüntüsü alıyor.

Valorant'a girip düşük eloda oyun oynayıp da bana çoluk çocuk toksik atıyor diye ağlamayın komik oluyor, FPS testi için CS2 de ölüm maçı girdim sebepsiz allahıma yediğim küfürlerin haddi hesabı yok, mmr meselesi var mıdır bilmem var ise benim mmrım büyük ihtimalle düşük orta seviye falandır öyle kanser gibi de oynamıyorum rastgele koşuyorum ona rağmen deli toksik atılıyor. TR serveri yok 50 60 ping oyun oynamak saçmalık. Gelmiş çalış sistem al diyorsun neden optimize sorunlu çakma bir oyun için sistem alayım? Sistemim ile istediğim "optimizasyonu" olan oyunu zaten oynayabiliyorum. Sıkılmadınız çer çöpü savunmaktan tutturmuşsunuz bir "abi Valve'ya abi Valve getirir yapar eder" diye gidiyorsunuz. CS:GO çıktığı zaman ile şu anki teknoloji bir değil dağlar kadar fark var adamlar ona rağmen önünüze bir çöp atıyor ve siz bunu savunuyorsunuz. CS:GO olsa zaten Valorant'ın yüzüne bakmam.

:D? CS:GO desen anlarım fakat CS2 dediğin şey rekabet etmek için rekabet ettiği oyundan özellik çalmış leş bir oyun. Sistemim ile Valorant'ta en kötü 300 400 FPS alırken CS2 gireyim diyorum aslan kardeşlerim öyle bir optimize oyun yapmış ki yediğim 8 yıllık droplar sayesinde işlerimi halledip geri geliyorum. Gerçi "CS2 optimize" kısmı bilgisizliği ortaya döküyor zaten.
Pırt, anticheati arkada çalışırken oyundan fazla işlemciye yük bindiren oyun Valorant. Ha, Valorant'ın ana oyun hatları zaten tamamıyla CS temeli üzerine inşa edilmiş. Valorant'tan daha az FPS alman onu optimizasyonu kötü yapmaz. CS2 1 senelik, Valorant 5 senelik. Valorant'ta doku ve shader namına hiçbir GPU yükü yok, CS'de var. Frametime'lar CS:GO ve CS2'de her zaman daha stabil bir grafiğe sahip oldu, çünkü oyunun anticheati Vanguard gibi anlık işlemci yükü bindiren, aptal aptal çalışan bir Anticheat değil.

@xalvorath CS:GO'da hangi elolarda oynadın çok merak ettim, bilgisayarın iyi olmadığı için Valorant gibi çöplere yönelmektense CSS falan oyna daha mantıklı.

Valorant'a girip düşük eloda oyun oynayıp da bana çoluk çocuk toksik atıyor diye ağlamayın komik oluyor, FPS testi için CS2 de ölüm maçı girdim sebepsiz allahıma yediğim küfürlerin haddi hesabı yok, mmr meselesi var mıdır bilmem var ise benim mmrım büyük ihtimalle düşük orta seviye falandır öyle kanser gibi de oynamıyorum rastgele koşuyorum ona rağmen deli toksik atılıyor. TR serveri yok 50 60 ping oyun oynamak saçmalık. Gelmiş çalış sistem al diyorsun neden optimize sorunlu çakma bir oyun için sistem alayım? Sistemim ile istediğim "optimizasyonu" olan oyunu zaten oynayabiliyorum. Sıkılmadınız çer çöpü savunmaktan tutturmuşsunuz bir "abi Valve'ya abi Valve getirir yapar eder" diye gidiyorsunuz. CS:GO çıktığı zaman ile şu anki teknoloji bir değil dağlar kadar fark var adamlar ona rağmen önünüze bir çöp atıyor ve siz bunu savunuyorsunuz. CS:GO olsa zaten Valorant'ın yüzüne bakmam.
CS'de akıcı bir deneyim elde edemediğin hiçbir sistemde öyle optimizasyonu iyi istediğin oyunda iyi FPS alamazsın, yeme kendini.

Valorant'ın ergenleriyle dolu TR serverindense yabancı CS serverlerini tercih ederim, net.

Gerçi "CS2 optimize" kısmı bilgisizliği ortaya döküyor zaten.
20+ yildir FPS oyunu yapmak icin en iyi motorlardan birini kullanan oyunla, daha ilk defa FPS oyunu icin kullanilmis 9 yillik motoru kiyaslamaniz da oldukca gulunc. CSGO'da kullanilan Source motorunun atalari zaten neredeyse 30 yasina variyor, cok daha olgun.

Bence burada asil gulmeniz gereken nokta, piyasadaki en gelismis motorlardan birini kullanmasina ragmen Valorant'in niye bu kadar cizgi film gibi (cizim stili ile gram alakasi yoktur, basit cizim stili ile harika duran oyunlar yapilabilir, buradaki tembellik) durmasi ve nasil bu kadar CPU odakli bir oyun olmasidir. CS2 hic olmazsa GPU'nuzu misil misil uyutmayayip, guzel grafikler sunuyor. CS2'nin kaput altinda yatan o kadar optimizasyon odakli seyleri var ki, say say bitmez, hem de bu haliyle bile.

Valorant ise 2024 yilinda daha adam akilli doku akisi teknigini bile kullanmayan bir oyun, o kadar basit grafikleri olmasa hicbir PC'de dogru duzgun calisamazdi ve uzucu gercek de bu. LoL'den zaten ne kadar CPU odakli oyunlar yaptigini biliyoruz Riot'un.

VAC'a laf ediyor olabilirsiniz ancak VAC hic olmzsa kocaman bir network ile analiz yapip, normal bir oyun gibi Level 3'de calisan bir anti-hile. Kaldi ki VAC, Vanguard'dan cok daha caydirici olabilir. Birinin profiline girdiginizde VAC yasakli oldugunu gordugunuzde tirsarsiniz, degil mi? Vanguard boyle degil. Overwatch sistemi CS2'ye tekrar geliyor ve VAC Live da aktiflestirildi gibi gozukuyor, oyun cok daha iyi duruma gelecektir.

20+ yıldır FPS oyunu yapmak icin en iyi motorlardan birini kullanan oyunla, daha ilk defa FPS oyunu icin kullanilmis 9 yillik motoru kiyaslamaniz da oldukca gulunc. CS:GO'da kullanilan Source motorunun atalari zaten neredeyse 30 yasina variyor, cok daha olgun.

Bence burada asil gulmeniz gereken nokta, piyasadaki en gelismis motorlardan birini kullanmasina ragmen Valorant'in niye bu kadar cizgi film gibi (cizim stili ile gram alakasi yoktur, basit cizim stili ile harika duran oyunlar yapilabilir, buradaki tembellik) durmasi ve nasıl bu kadar CPU odakli bir oyun olmasidir. CS2 hiç olmazsa GPU'nuzu misil misil uyutmayayip, guzel grafikler sunuyor. CS2'nin kaput altinda yatan o kadar optimizasyon odakli seyleri var ki, say say bitmez, hem de bu haliyle bile.

Valorant ise 2024 yilinda daha adamakıllı doku akisi teknigini bile kullanmayan bir oyun, o kadar basit grafikleri olmasa hiçbir PC'de dogru duzgun calisamazdi ve uzucu gercek de bu. LoL'den zaten ne kadar CPU odakli oyunlar yaptigini biliyoruz Riot'un.

VAC'a laf ediyor olabilirsiniz ancak VAC hiç olmzsa kocaman bir network ile analiz yapip, normal bir oyun gibi level 3'te calisan bir anti-hile. Kaldi ki VAC, Vanguard'dan cok daha caydirici olabilir. Birinin profiline girdiginizde VAC yasakli oldugunu gordugunuzde tirsarsiniz, degil mi? Vanguard boyle degil. Overwatch sistemi CS2'ye tekrar geliyor ve VAC live da aktiflestirildi gibi gozukuyor, oyun cok daha iyi duruma gelecektir.

VAC sistemine bir lafım yok bilgi sahibi olduğum şeyler değil. Ben zaten CS:GO ile Valorant'ı karşılaştırmıyorum Valorant o kademeye ulaşmış değil, Valorant'ın zaten rezil rüsva bir oyun olduğunu ben her fırsatta söylüyorum fakat ben kullanıcı olarak yazıyorum, hangisi oynayabiliyorum? En sorunsuz şekilde Valorant oynayabiliyorum CS2 oynayamıyorum, FPS oyunlarında ben grafik arayan kimsenin olduğunu düşünmüyorum.

Pırt, anticheati arkada çalışırken oyundan fazla işlemciye yük bindiren oyun Valorant. Ha, Valorant'ın ana oyun hatları zaten tamamıyla CS temeli üzerine inşa edilmiş. Valorant'tan daha az FPS alman onu optimizasyonu kötü yapmaz. CS2 1 senelik, Valorant 5 senelik. Valorant'ta doku ve shader namına hiçbir GPU yükü yok, CS'de var. Frametime'lar CS:GO ve CS2'de her zaman daha stabil bir grafiğe sahip oldu, çünkü oyunun anticheati Vanguard gibi anlık işlemci yükü bindiren, aptal aptal çalışan bir anticheat değil.

@xalvorath CS:GO'da hangi elolarda oynadın çok merak ettim, bilgisayarın iyi olmadığı için Valorant gibi çöplere yönelmektense CSS falan oyna daha mantıklı.

CS'de akıcı bir deneyim elde edemediğin hiçbir sistemde öyle optimizasyonu iyi istediğin oyunda iyi FPS alamazsın, yeme kendini.

Valorant'ın ergenleriyle dolu TR serverindense yabancı CS serverlerini tercih ederim, net.

Yok kanka bildiğin alıyorum, ben bu konuda Valorant'ı zaten savunmuyorum diğer arkadaşa söylediğim gibi kullanıcı olarak söylüyorum. Şu çocuk toksik muhabbeti sıkmadı mı? Çocukların hepsi demir eloda oynuyor en kötü Gold plat olduğunda nadir çocuk denk geliyor daha üst eloda ise neredeyse gelmiyor, savunacaksın doğru savun bari.

Bilgisayarımın özellikleri kötü olunca ben sanırım ya. Hâlâ optimizasyon diyorsun, bir oyun düşün ki oyunun iyi olması için sadece yüksek eloya mı çıkman gerekiyor? Neden bireysel yeteneğin neredeyse %10 olmasından tut, kitlesinin belki de oyun dünyasının en toksik ve en iğrenç kitlesi olmasından bahsetmiyorsun da gelip "yüksek eloya çık orası altın gibi" diyorsun, yüksek Eloya'da çıktık orada da eloboosterlar, eb yapıp da oraya çıkmış çocuklar, toksiklikler, pes etmeler, hileler, gayet bol bol vardı. :rofl:

Valorant çıktığından beri sadece bir iki spray güncellemesi dışında bir şey almadı, güncellemelerin tamamı ya karakter, ya skin, ya da map ile alakalıydı. Bir de karakter dengeleri. CS. GO evet çıktığıyla ve geldiği son noktayla arasında büyük bir fark vardı ama bu kendini geliştirmiş oldukları sonucunu değiştirmiyor, Valorant hâlâ aynı çöplükte. :LOL:

Ben eski kullandığım sistem olan Ryzen 5 5600X ve 6700XT ile herhangi bir sorun olmadan oyunu oynadım, ki dolar kuruna vurduğumuzda 2023 yılında topladığım o sistem ortalama bir sistemdi evrensel olarak baz alırsak, o zaman bile bir sorun yaşamamıştım CS. 2 çıktığında.

Valorant'a optimize diyorsun, Valorant optimize bir oyun değil genel olarak sistem gereksinimleri düşük olan bir oyun. Polly grafik dediğimiz grafiklere sahip bir oyun. Bırak da al o FPS'leri.

Kısacası çöp oyunun etik olmayan virüs koruma programı ve küçük yaşlara hitap eden kullanıcılarını tatmin etme söz konusu. Zevkler renkler tartışılamaz.

20+ yıldır FPS oyunu yapmak icin en iyi motorlardan birini kullanan oyunla, daha ilk defa FPS oyunu icin kullanilmis 9 yillik motoru kiyaslamaniz da oldukca gulunc. CS:GO'da kullanilan Source motorunun atalari zaten neredeyse 30 yasina variyor, cok daha olgun.

Bence burada asil gulmeniz gereken nokta, piyasadaki en gelismis motorlardan birini kullanmasina ragmen Valorant'in niye bu kadar cizgi film gibi (cizim stili ile gram alakasi yoktur, basit cizim stili ile harika duran oyunlar yapilabilir, buradaki tembellik) durmasi ve nasıl bu kadar CPU odakli bir oyun olmasidir. CS2 hiç olmazsa GPU'nuzu misil misil uyutmayayip, guzel grafikler sunuyor. CS2'nin kaput altinda yatan o kadar optimizasyon odakli seyleri var ki, say say bitmez, hem de bu haliyle bile.

Valorant ise 2024 yilinda daha adamakıllı doku akisi teknigini bile kullanmayan bir oyun, o kadar basit grafikleri olmasa hiçbir PC'de dogru duzgun calisamazdi ve uzucu gercek de bu. LoL'den zaten ne kadar CPU odakli oyunlar yaptigini biliyoruz Riot'un.

VAC'a laf ediyor olabilirsiniz ancak VAC hiç olmzsa kocaman bir network ile analiz yapip, normal bir oyun gibi level 3'te calisan bir anti-hile. Kaldi ki VAC, Vanguard'dan cok daha caydirici olabilir. Birinin profiline girdiginizde VAC yasakli oldugunu gordugunuzde tirsarsiniz, degil mi? Vanguard boyle degil. Overwatch sistemi CS2'ye tekrar geliyor ve VAC live da aktiflestirildi gibi gozukuyor, oyun cok daha iyi duruma gelecektir.

Aaaa çok yanlış konuşuyorsun, Valorant çok optimize, üstelik hile programı da caydırıcı, sonuçta kim senin hile kullanıp kullanmadığını öğrenmek için Discord özel konuşmalarının ekran görüntüsünü alır ki?

Ayrıca çoluk çocuk istemiyorsan bakır sülfat beş şampiyonlar liginde oynamalısın ve optimizasyonu da CS2'den kat kat iyi. Her ne kadar grafikleri yağlı boyaya benzese de.

VAC sistemine bir lafım yok bilgi sahibi olduğum şeyler değil. Ben zaten CS:GO ile Valorant'ı karşılaştırmıyorum Valorant o kademeye ulaşmış değil, Valorant'ın zaten rezil rüsva bir oyun olduğunu ben her fırsatta söylüyorum fakat ben kullanıcı olarak yazıyorum, hangisi oynayabiliyorum? En sorunsuz şekilde Valorant oynayabiliyorum CS2 oynayamıyorum, FPS oyunlarında ben grafik arayan kimsenin olduğunu düşünmüyorum.

Yok kanka bildiğin alıyorum, ben bu konuda Valorant'ı zaten savunmuyorum diğer arkadaşa söylediğim gibi kullanıcı olarak söylüyorum. Şu çocuk toksik muhabbeti sıkmadı mı? Çocukların hepsi demir eloda oynuyor en kötü Gold plat olduğunda nadir çocuk denk geliyor daha üst eloda ise neredeyse gelmiyor, savunacaksın doğru savun bari.

Ne CPU ne de GPU intensive ne demek bilirsin, ne donanımdan anlarsın, sadece gelip iki oyunun grafik motorunu dahi kıyaslayamadan konuşur ve birine "droplardan oynayamıyorum." dersin, teknolojiden bu kadar anlamayıp teknik konularda bu kadar konuşman sence de saçma sapan bir şey değil mi ya?

Ne bileyim ben olsam bu iki oyunun optimizasyonunu ve oyun motorunu karşılaştırırken "acaba teknik anlamda daha iyi bilen birileri var mıdır ben böyle bir gazla yazıyorum ama bilen biri çıkıp vurmasın gerçeği yüzüme" diye düşünmüyor musun?