...fakat ben kullanıcı olarak yazıyorum, hangisi oynayabiliyorum? En sorunsuz şekilde Valorant oynayabiliyorum CS2 oynayamıyorum, FPS oyunlarında ben grafik arayan kimsenin olduğunu düşünmüyorum.
Herkes CSGO varken ''bu ne ya oyunun grafikleri rezalet, GPU'yu da hic kullanmiyor'' diyordu, simdi de ''bu grafikler ne ya, grafik mi lazim boyle bir oyunda?'' diyor. Grafik lazim olmasa bile CS2 artik CPU bound bir oyun pek degil ve bu bile gayet iyi bir sey. Grafikler de yaninda bonus olarak geliyor diyelim, kaldi ki ''FPS oyununda grafige ihtiyac yok'' tarzinda bir kafa yapisi oldukca antik bir kafa yapisi.

R6 gibi oyunlara bakabilirsiniz en basitinden, o oyunda ''grafikler gereksiz iyi'' diye bir sey soyleyen gordunuz mu pek? Hayir, cunku kafa yapilari daha dinamik ve yeniliklere acik. Kaldi ki CS2'nin grafikleri ahim sahim bir sey de sayilmaz gunumuz oyunlarina kiyasla, gayet yeteri kadar grafikleri var diyebilirim. CS2'deki suyun kalitesi ornegin cogu AAA oyunda yok, ki bu bence guzel bir sey. FPS oyunu diye yeni limitler belirleyemez degil kesinlikle. Low ayarlari bile CSGO'nun yukseginden iyi duruyor ve bu yeterli. CS2'yi dusuk ayarlarda bile calistiramiyorsaniz da orada sorun CS2'nin kendisinde olmuyor.

Grafik namına bir şey olmayan şu leş oyunun neresini gerçekten gelip savundun anlamıyorum. Tamam anladık sistemin berbat ama yani yüzümüze vurman bir şey değiştirmez. Gidip çalışıp bilgisayar alabilirsin. Oyun motoru değişmeden önce CS:GO'daki FPS'inin Valorant'ın iki katı olduğunu da çok iyi biliyorsun. Kime anlatıyorsak. Sen sis olmak için aday olan içi görünmeyen renkli kürenin içinde Odin ile pusup yetenek ile trolleyip CS kötülemeye devam et. CS de toxic olduğu için maçtan kicklenmek çok koyarmış adama biliyor musun?

Herkes CS:GO varken "bu ne ya oyunun grafikleri rezalet, GPU'yu da hiç kullanmiyor" diyordu, simdi de "bu grafikler ne ya, grafik mi lazim boyle bir oyunda?" diyor. Grafik lazim olmasa bile CS2 artik CPU bound bir oyun pek degil ve bu bile gayet iyi bir şey. Grafikler de yaninda bonus olarak geliyor diyelim, kaldi ki "FPS oyununda grafige ihtiyac yok" tarzinda bir kafa yapisi oldukca antik bir kafa yapisi.

R6 gibi oyunlara bakabilirsiniz en basitinden, o oyunda "grafikler gereksiz iyi" diye bir şey soyleyen gordunuz mu pek? Hayir, cunku kafa yapilari daha dinamik ve yeniliklere acik. Kaldi ki CS2'nin grafikleri ahim sahim bir şey de sayilmaz gunumuz oyunlarina kiyasla, gayet yeteri kadar grafikleri var diyebilirim. CS2'deki suyun kalitesi ornegin cogu AAA oyunda yok, ki bu bence guzel bir şey. FPS oyunu diye yeni limitler belirleyemez degil kesinlikle. Low ayarlari bile CS:GO'nun yukseginden iyi duruyor ve bu yeterli. CS2'yi dusuk ayarlarda bile calistiramiyorsaniz da orada sorun CS2'nin kendisinde olmuyor.

Grafik anlamında CS 2 de pek bir fark yok ki zaten. Adamlar daha rahat çalışalım diye geçtiler. İki tane sis ve molotof yeniliğine biz zamanında da bunlar yenilik mi diye isyan etmiştik.

Bilgisayarımın özellikleri kötü olunca ben sanırım ya. Hâlâ optimizasyon diyorsun, bir oyun düşün ki oyunun iyi olması için sadece yüksek eloya mı çıkman gerekiyor? Neden bireysel yeteneğin neredeyse %10 olmasından tut, kitlesinin belki de oyun dünyasının en toksik ve en iğrenç kitlesi olmasından bahsetmiyorsun da gelip "yüksek eloya çık orası altın gibi" diyorsun, yüksek Eloya'da çıktık orada da eloboosterlar, eb yapıp da oraya çıkmış çocuklar, toksiklikler, pes etmeler, hileler, gayet bol bol vardı. :rofl:

Valorant çıktığından beri sadece bir iki spray güncellemesi dışında bir şey almadı, güncellemelerin tamamı ya karakter, ya skin, ya da map ile alakalıydı. Bir de karakter dengeleri. CS. GO evet çıktığıyla ve geldiği son noktayla arasında büyük bir fark vardı ama bu kendini geliştirmiş oldukları sonucunu değiştirmiyor, Valorant hâlâ aynı çöplükte. :LOL:

Ben eski kullandığım sistem olan Ryzen 5 5600X ve 6700XT ile herhangi bir sorun olmadan oyunu oynadım, ki dolar kuruna vurduğumuzda 2023 yılında topladığım o sistem ortalama bir sistemdi evrensel olarak baz alırsak, o zaman bile bir sorun yaşamamıştım CS. 2 çıktığında.

Valorant'a optimize diyorsun, Valorant optimize bir oyun değil genel olarak sistem gereksinimleri düşük olan bir oyun. Polly grafik dediğimiz grafiklere sahip bir oyun. Bırak da al o FPS'leri.

Kısacası çöp oyunun etik olmayan virüs koruma programı ve küçük yaşlara hitap eden kullanıcılarını tatmin etme söz konusu. Zevkler renkler tartışılamaz.

Aaaa çok yanlış konuşuyorsun, Valorant çok optimize, üstelik hile programı da caydırıcı, sonuçta kim senin hile kullanıp kullanmadığını öğrenmek için Discord özel konuşmalarının ekran görüntüsünü alır ki?

Ayrıca çoluk çocuk istemiyorsan bakır sülfat beş şampiyonlar liginde oynamalısın ve optimizasyonu da CS2'den kat kat iyi. Her ne kadar grafikleri yağlı boyaya benzese de.

Ne CPU ne de GPU intensive ne demek bilirsin, ne donanımdan anlarsın, sadece gelip iki oyunun grafik motorunu dahi kıyaslayamadan konuşur ve birine "droplardan oynayamıyorum." dersin, teknolojiden bu kadar anlamayıp teknik konularda bu kadar konuşman sence de saçma sapan bir şey değil mi ya?

Ne bileyim ben olsam bu iki oyunun optimizasyonunu ve oyun motorunu karşılaştırırken "acaba teknik anlamda daha iyi bilen birileri var mıdır ben böyle bir gazla yazıyorum ama bilen biri çıkıp vurmasın gerçeği yüzüme" diye düşünmüyor musun?
CS2'nin fizikleri kat be kat daha detaylı olmasına, haritaların kat be kat daha detaylı ve erişilebilir olmasına rağmen CS'nin Frametime grafiği Valorant'tan kat kat daha doğrusal bu arada. Dediğim gibi Vanguard iğrenç bir yazılım, oyundan çok CPU yükü bindiriyor. Elle tutulur yanı yok oyunun.

CS2'nin fizikleri kat be kat daha detaylı olmasına, haritaların kat be kat daha detaylı ve erişilebilir olmasına rağmen CS'nin frametime grafiği Valorant'tan kat kat daha doğrusal bu arada. Dediğim gibi Vanguard iğrenç bir yazılım, oyundan çok CPU yükü bindiriyor. Elle tutulur yanı yok oyunun.

Kesinlikle katılıyorum, sonuçta biraz Overwatch'dan, biraz CS'den esinlenerek ortaya çıkarılabilecek en iyi çocuklara özel FPS oyunu bu olurdu bence.

Grafik namına bir şey olmayan şu leş oyunun neresini gerçekten gelip savundun anlamıyorum. Tamam anladık sistemin berbat ama yani yüzümüze vurman bir şey değiştirmez. Gidip çalışıp bilgisayar alabilirsin. Oyun motoru değişmeden önce CS:GO'daki FPS'inin Valorant'ın iki katı olduğunu da çok iyi biliyorsun. Kime anlatıyorsak. Sen sis olmak için aday olan içi görünmeyen renkli kürenin içinde Odin ile pusup yetenek ile trolleyip CS kötülemeye devam et. CS de toxic olduğu için maçtan kicklenmek çok koyarmış adama biliyor musun?

Grafik anlamında CS 2 de pek bir fark yok ki zaten. Adamlar daha rahat çalışalım diye geçtiler. İki tane sis ve molotof yeniliğine biz zamanında da bunlar yenilik mi diye isyan etmiştik.

R5 5600 ve RX 580 kullanıyorum düşük orta seviye bir sistem diyebiliriz, konuda Valorant'ı savunmuyorum elime her fırsat geçtiğinde "uygunsuz üsluptan" uyarı almayacak şekilde oyunu gömüyorum zaten bana boş yere toksik atıyorsunuz. Birisi bana sorduğu zaman ben zaten CS:GO Valorant'tan daha iyi bir oyun diyorum gerçekten de öyle çünkü. Ben burada teknik detaylara girmiyorum herkes teknik detaydan ondan bundan anlamak zorunda değil, stok şekilde oynar ise nasıl bir değer alıyor ben o kısmını test edip konuşuyorum, ben Valorant oynamak istemiyorum benim istediğim şey arkada videom açık şekilde CS'de surf yapmak amma velakin bu oyun bana bunu yaptırmıyor görünmez cisimlere takılıyor ve en ufak keyif almadan alt F4 atıp siliyorum. CS'nin en sevdiğim yanı bir sürü grafik kodu olması birçok şeyi değiştirebilmek biliyorum ki bu dropların FPS'i arttırmanın elbet yüzlerce kodu vardır ama ama ben bunu biliyorum bir başkası bilmek zorunda değil.

Son dönemde Vanguard hakkındaki olaylar abartılıyor. CS2'de maç başına hile gelirken şu ana kadar Valorant'ta 1 kez anca gelmişimdir ki 300 saatim var. Bu oyunları kıyaslama değil, Vanguard işini yapıyor. Milyon dolarlık turnuvaları olan bir şirket, sorun çıkmaz bence.

Son dönemde Vanguard hakkındaki olaylar abartılıyor. CS2'de maç başına hile gelirken şu ana kadar Valorant'ta 1 kez anca gelmişimdir ki 300 saatim var. Bu oyunları kıyaslama değil, Vanguard işini yapıyor. Milyon dolarlık turnuvaları olan bir şirket, sorun çıkmaz bence.
Çıktığından beridir CS2'de 1 ya da 2 kere geldi bana. Türk oyuncuları asıl hile mevzusunu abartıyor.

Microzort'dan daha fazla veri topluyor mu acaba? Yoksa Microzort Vanguard'ın yanında hiç mi çok merak ediyorum.

Microzort'dan daha fazla veri topluyor mu acaba? Yoksa microzort Vanguard'ın yanında hiç mi çok merak ediyorum.

Microsoft ABD menşeli firma. Riot ise Çin. Tabii ki verimizi sadece ABD toplayabilir başkası toplamaya çalışırsa güvenlik ihlalidir.(!)
Mesela TikTok ABD'ye satılsa yasaklamayacaklar.