VDSL internet bağlantısı sık sık kopuyor

@Çağatay Torun @Tesla Bobini @Ozzytaste @683 @683 @62 @DRAGON @144
Arkadaşlar internet servis sağlayıcımı aradım geldiler kontrol sağladılar fakat kopmanın sonucu "Keenetc Hopper DSL" modemde buldular. Bana kalırsa modem de değil 2,000₺ verip yeni modem almak isteimyorum modemle alakalı olmadığını düşünüyorum sizin düşünceleriniz nelerdir.

İfadeler: 144
Keenetic ile iletişime geç bilgisayarına bağlanarak sorun modemde mi diye baksınlar o zaman anlaşılır. Eğer modemde sorun yok ise ara servis sağlayıcısını ''PORT'' değişikliği yapın diye söyle.

Aynı sorunu yaşadım. Daha sonra servis sağlayıcısını aradım ve birkaç kere ''PORT'' ya da ''DEVRE'' değişikliği yapın diye söyledim, yaptılar sorunum tamamen ortadan kalktı.

CRC hataları ne durumda? Kaç saatte ne kadar CRC alıyorsunuz belirtebilirmisiniz?

Yapabiliyorsanız daha eski sürümle güncelleyin. Öyle deneyin. Sorun modemden kaynaklı olsa bu kadar CRC oluşmamamlı.

Tabii Türkiyede imkansız bir durum yok.
Öneriniz için teşekkürler
Üzgünüm ama bazı Keenetic'lerde kopma sorunu var gibi. Neden derseniz ekstra DSL kullandım o da arada kopuyordu.
İnternette araştırdığım kadarıyla bende gördüm, ama yapacak bir şey yok yeni modem almak isteimiyorum.
Bahsettiğiniz gibi yapacağım hocam.
CRC hataları ne durumda? Kaç saatte ne kadar CRC alıyorsunuz belirtebilirmisiniz?
Bu CRC nedir hocam onu bilmiyorum?

@Ozzytaste @Tesla Bobini @62 @Çağatay Torun
Arkadaşlar modem üreticisine iletişime geçtim ve gerekli kontrolleri yaptılar bana e-posta yolu ile cevap yazdılar. Aşağıda ki metin modem üreticisinin cevabı ve resmi.

Dosya Ekleri

• unnamed.webp
    92 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:

Adamlar net olarak açıklamış. Kablolarınızda biryerinde sıkıntı var demektir. Bina içinde olmasa bile sokataki kablolardada olabilir.

Örneğin bendeki CRC böyle. Ama senin gibi 15 dakikada değil. Şu an modemim tam 23 gün 6 saat ve 33 dakika resetlenmemiş olarak çalışıyor. Modem modeli ise Zyxel DX3200. Çözümünü daha önce burda resimler ile birlikte paylaştım.

Son düzenleme:
Gelde bunu Servis sağlayıcısına anlat. Arıyorum söylüyorum geliyorlar modem suç atıp gidiyorlar. Çözümü nedir hocam?

İfadeler: 683
Gelde bunu Servis sağlayıcısına anlat. Arıyorum söylüyorum geliyorlar modem suç atıp gidiyorlar. Çözümü nedir hocam?Eki Görüntüle 18227
Az geri gidersen resimlerle belirttim. Evdeki kabloların sağlam ise. Ankastreden modeme giden kabloda sağlam ise (emin olmalısın test ile) kesin sokaktaki bağlantıda sorun var. Bende aynı sorunları yaşadığımdan biliyorum. Walla bir şekilde adamını bulacaksın, yada arıza kaydı üzarine arıza kaydı açacaksın en sonunda gelip bakacaklar özel cihazla. Onlar cihaz ile görebiliyor saha dolabından ankastreye gelen kablonun neresinde sorun olduğunu. Altyapın TT ise ama öyle ama böyle sadece TT çözebilir. ISS kendi başına bir şey yapamaz saha dolabından ankastreye gelen kabloya. Bende az uğraşmadım...her yere mail attım şikayet ettim. TT genel müdürlüğü, Bimer, Cimer, Açıkkapı, Muhtarlık, Twitter, Instagram, Müşteri Memnuniyetinin Adresi - Şikayetvar, Belediyedeki Beyaz Masa hatta Ulaştırma bakanlığına bile mail atmıştık şikayette bulunmuştum.

Son düzenleme:
İfadeler: 683
Sinyal zayıflaması 0'a yakın mı olmalı? Bu cevabı veren kişi laboratuvar ortamına göre konuşmuş. Gelsin sahada görsün durumu. İşlek bir yerdeki saha dolabına 10cm kabloyla direkt bağlayalım, havadan zayıflama yağsa 0 olmaz...

Yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…