Superonline kullanıyorum. WARP'ta ping çok çıkıyor.

Onu kullanıyorsan geçmiş olsun. Kaspersky VPN alıp kullananlar var, ücreti mukabilinde. Ücretsiz VPN'ler bir yere kadar artık.

@Alp06 Oyunları deneyip lag ya da yavaşlık sorunu var demeden önce bu yazılımları kapat, arka planda durmasın. Servis olarak da kurma. Belki problem DPI aracı yani.

@Alp06 Arka planda Discord çalışması bile gecikme nedeni. Bir sorunu çözerken sadece oyunun kendisi açık olmalı. Yok VPN, yok DPI, yok Discord, yok Chrome dersen işin içinden çıkılmaz. Eğer sende aralıklı olarak hiç sorun olmasaydı istersen 50 tanesini aç.

Ayarlar: Windows başladığında başlayacak.

Eki Görüntüle 267541

Oyun modu kapalı:

Eki Görüntüle 267542

Güç planı "yüksek performans"

Eki Görüntüle 267543

Programda oyunun exesi neyse ekle:

Eki Görüntüle 267544

Çekirdek atama profili oluşturma:

Eki Görüntüle 267545

Masaüstü PC'ler için BIOS ayarı:

Cppc dynamic preferred cores - "cache" ( 2Ccd'li işlemci için, tek Ccd'de böyle bir şey zaten yok)

Bu programı çalıştırmak için maske ekleyecektim. Ryzen 7 7800X3D işlemcim var. BIOS'da Turbo mod açık ve C-states kapalı.

@Ayhan Dönmez hocam, siz biliyor musunuz acaba maske kısmını nasıl ayarlamam gerektiğini?

1784662247002.webp

Bu programı çalıştırmak için maske ekleyecektim. Ryzen 7 7800X3D işlemcim var. BIOS'da Turbo mod açık ve C-states kapalı.

@Ayhan Dönmez hocam, siz biliyor musunuz acaba maske kısmını nasıl ayarlamam gerektiğini?

Eki Görüntüle 267606

BIOS'ta Turbo mode kapat, işlemcin 8 Core 8 thread olmuş performansını kısmışsın.

Core0 ve Core7 görünmeli.

Şöyle : Bu mesela oyunlar sadece ana çekirdeklerde çalışsın istiyorsan yapacağın iş, turbo mode açıp işlemciyi kısmaya gerek yok.,

T0 Ana Çekirdek
T1 Hyper Threading/SMT

1784662869912.webp

Eki Görüntüle 267606

Turbo modu açtıysan bu yazılıma ihtiyacın yok şu anda. Zaten SMT kapalı, tek CCD 8 çekirdek aktif.

@Yakuza dediği gibi Turbo kapalıyken ayarlayın. Sanalı arka plana atarsınız.

Bu programın amacı sanal çekirdekler hariç ana çekirdekleri seçmek için mi?

0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 çekirdekleri mi seçmem gerekiyor SMT açık olunca?

Bu programın amacı sanal çekirdekler hariç ana çekirdekleri seçmek için mi?

0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 çekirdekleri mi seçmem gerekiyor SMT açık olunca?

Yoo hepsini de seçebilirsin, sana bırakıyor yani, BIOS'a girip işlemciyi kısmana gerek kalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın, akşam olunca beynim durdu artık. Burada bir şey ayarlamam gerekiyor mu? Yeni bir mask hangisini seçeyim?

1784663205125.webp

Kusura bakmayın, akşam olunca beynim durdu artık. Burada bir şey ayarlamam gerekiyor mu? Yeni bir mask hangisini seçeyim?

Eki Görüntüle 267610

ALL no SMT = Sadece Fiziksel çekirdekleri kullan.
SS'de seçtiğin hepsi ise ayrı bir maske = Bütün çekirdekleri kullan.

Sadece T1'leri seçip maske yaparsan = Sadece sanal çekirdekleri kullan.
Mesela Oyunlar sadece fiziksel çekirdeklerde çalışsın istiyorsan: Windows için 1 çekirdek boş bıraktık.

1784663539494.webp

Gibi gibi yani istediğin kadar mask ekleyip özelleştirebilirsin.

Benim yine bir şeyden kaynaklı Valorant'ta maç bulunca maça giriyorum, karakter seçme ekranından sonra yüklenme kısmında Valo ekranı donuyor. Ama PC donmuyor. Arkadaş benim pingi oyunda çok yüksek görüyormuş. Ama birileri oyun açılınca konuşunca sesleri geliyor arkadan.

Görüntüdeki yine hatalık olayını eskisine göre daha akıcı hale getirdim. Turbo game mode geri açtım, sanal çekirdekleri kapattığı için. Ve CPU PCIe ASPM mode disable yaptım.

Gene bozuldu, oyundaki akıcılık gitti. Tüm oyun performansımı da çok rezalet bir şekilde mahvediyor.

Gene bozuldu oyunda ki akıcılık gitti. Tüm oyun performansımı da çok rezalet bir şekilde mahvediyor.

Yalın ve sade şekilde sadece oyun açıkken denedin mi? Diğer hiçbir program açık kalmasın. Polling Rate 1000 geçme, kablosuz yerine kablolu kullan.