CL30-36-36-36-72 1.4V deneyin. Düz EXPO yakışmaz.

Uzun teste alın, sorun anlaşılır. Aktif soğutma da yok.
Hocam diğer tüm timing'leri auto çekeyim mi, yeniden sadece dediğiniz primary timing'leri mi değiştireyim yoksa hepsini değiştirip sadece onları mı gireyim?

Çünkü önceden onu da denedim hocam. 30-36-36-76-1.4V yaptım, yine sorun vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam diğer tüm timing'leri auto çekeyim mi, yeniden sadece dediğiniz primary timing'leri mi değiştireyim yoksa hepsini değiştirip sadece onları mı gireyim?

RAM kaynaklı sorun olmaması lazım sende, başka bir problem vardır. Soğutucu çok sıktıysan yine problem çıkartır, memory training bozuyor bu tarz durumlar. Milimetrik düzeyde pin teması var.

Başka RAM'ler de var hocam, eski kasadan kalan. 8x2 6000 MHz CL40 1.35V Fury RGB, 8x2 5600 MHz CL40 1.25V Fury RGB.

RAM kaynaklı sorun olmaması lazım sende, başka bir problem vardır. Soğutucu çok sıktıysan yine problem çıkartır, memory training bozuyor bu tarz durumlar. Milimetrik düzeyde pin teması var.
Hocam valla çok sıkı değil, sıvı soğutma.

Diğer eski kasamda da bu sorun oluyordu hocam. Her şeyi farklıydı o sistemde de Ryzen 5 7600X, o dediğim Fury RAM'ler, anakart ASUS TUF B650-Plus, ASUS 3060 Ti Dual OC V2, Cooler Master sıvı soğutucu 240 mm, PSU 750 W.

Ayhan hocamın yaptırdığı RAM timinglerine geri döndürdüm, sizin dediğiniz gibi Nitro ayarlarını yaptım. Fakat halen öyle.

Eki Görüntüle 268240

Eki Görüntüle 268241

Bu sorun yapmaz sende, Memory Context ve Power Down kapat. Fast Boot kapat, POST Delay Time 1 saniye.

1784893656954.webp