Bu sporu yapan insanların en az %80'i insan anatomisi ve sporun teknik bilgisi hakkında en ufak bir fikre sahip değil.
Hocam her kafadan bir ses çıkıyor. Bu vücut geliştirme camiasında bilgi kirliliği çok fazla.

Genetiğinizde kellik varsa süreci öne çekme durumu görülebilir. Yoksa, yoktan var etmez.
Supplement kullanmayı düşünmüyorum. Sadece ağırlık kaldırmayla böyle bir öne çekme durumu olur mu?

Bayağı dediğin ne kadar bayağı olabilir ki? Kreatin üzerinde epey çalışılmış bir takviye, saç dökücü bir etkisi yok. Anabolik değil neticede 50 kilo çiğ et yiyemediğin için onun yerine takviye olarak aldığımız bir şey.

Teşekkür ederim hocam. Anladım.

@Merdt, tamamdır hocam sağ olun.

Noktayı koyalım artık.

Otuz sekiz katılımcı çalışmayı tamamladı ve gruplar arasında başlangıç özelliklerinde önemli bir fark gözlenmedi. Hiçbir hormon veya saçla ilgili sonuçta grup-zaman etkileşimi gözlenmedi (p > 0,05). Toplam testosteron artarken (∆ = son değer eksi başlangıç değeri: kreatin = ∆124 ± 149 ng/dL; plasebo = ∆216 ± 203 ng/dL) ve serbest testosteron azaldı (kreatin = ∆-9,0 ± 8,7 pg/mL; plasebo = ∆-9 ± 6,4 pg/mL), bu etkiler takviyeden bağımsızdı. Kreatin ve plasebo grupları arasında DHT düzeyleri, DHT-testosteron oranı veya saç büyüme parametrelerinde önemli bir fark görülmedi.

Sonuç: Bu çalışma, kreatin takviyesinin ardından saç foliküllerinin sağlığını doğrudan değerlendiren ilk çalışma olup, kreatinin saç dökülmesine katkıda bulunduğu iddiasına karşı güçlü kanıtlar sunmaktadır.

@kaganaltug, Hocam ben normalde kick boks ile uğraşıyorum. Şu sıralar vücut geliştirmeye merak sardım ancak bir kesim saçı döktüğünü söylüyor. Bir nebzeden kasıt ne kadar mesela? Haftada 3-4 gün gideceğim. Babam kel genetiğimde kellik var mı bilmiyorum :)
Hocam baban kel ise genetiğinde kellik vardır ve kreatin kullanman bunu tetikleyebilir. Spor yaptığın zaman her gün 3 gram kullanman faydalı olacaktır ama sporu bıraktığın zaman kullanmana gerek yok hocam.