1:2 ile 1:1 arasında o kadar fazla performans ve gecikme farkı var mı hocam?

Tek CCD için aşırı yok ama benchmark farkı var biraz. Gaming için test etmek lazım, her oyun aynı tepkiyi vermiyor. Yüksek MT/s genel anlamda daha iyidir ama.

1:2 ile 1:1 arasında o kadar fazla performans ve gecikme farkı var mı hocam?

1784820205855.webp

Son düzenleme:
Gecikme demişken aida atmamışım ben. Latency beklediğimden düşük ama Read de bir tık düşük geldi gibi, 70.5K bekliyordum.

Eki Görüntüle 268131

PBO +200 iken AIDA bak. Bir de şu ayarları uygula. Bank Swap APU, SMEE, IOMMU, TSME, SVM Mode Disabled. SOC Uncore OC Mode Enabled. Global C-State Enabled, DF C-States Disabled. Power Supply Idle Control Typical. Bunlar sonrası tekrardan bir bak. Bellek temizliği sonrası arka plan boşken AIDA Memory sol çift tıkla sadece, ilgili satırı ölçsün. @Mithat Berhan Swap APU bant genişliği, Write vermesi lazım. iGPU kapalı tutuyorsun zaten.

Memory Context Restore ve Power Down kapalı kalması lazım sende.

Gecikme demişken aida atmamışım ben. Latency beklediğimden düşük ama Read de bir tık düşük geldi gibi, 70.5K bekliyordum.

Eki Görüntüle 268131

tRFCsb 328 iken ve Bank Refresh Mixed iken AIDA ilet bir de.

1784821169177.webp

IOMMU ve SVM Mode anticheatli oyunlarda sıkıntı yaratıyor bazen. Şart mı?

İşine yaramadığı tüm senaryolarda şart, FACEIT ve Vanguard için aktif edersin. BF6, Space Marine 2 gibi güncel oyunlarda hiç sıkıntı yok. Tek problem FACEIT diye biliyorum. Vanguard emin değilim.