Bence a die üzerinde iyileştirme yapılıp olabilir zaten a dieler kısmen bu değerleri görüyor ama voltaj kısmı muamma 1.35 bu değer iddali duruyor tabii diğer timing ayarlarına da bakmak lazım.

1.35 site yanlış girmiş olabilir, 1.4 olsa bile yeterdi de 1.45'lik çok işimize yaramaz gibi. Fiyatı TR'de 100K olur bunun, esnafın insafına kaldın artık.

1.35 site yanlış girmiş olabilir, 1.4 olsa bile yeterdi de 1.45'lik çok işimize yaramaz gibi. Fiyatı TR'de 100k olur bunun, esnafın insafına kaldın artık.

Pazarlama belli zaten bunlar daha hızlı falan gerçi biz zaten ayar girerek o bahsettikleri hızdan daha fazlasını elde ediyoruz.

O ull RAM'lerin %50-60 performansı kulladirir, biz zaten böyle yaparak maksimum alıyoruz bence boyle alip manuel giren için bir şey ifade etmiyor en azından benim gözümde.

Pazarlama belli zaten bunlar daha hızlı falan gerçi biz zaten ayar girerek o bahsettikleri hızdan daha fazlasını elde ediyoruz.

O ull RAM'lerin %50-60 performansı kulladirir, biz zaten böyle yaparak maksimum alıyoruz bence boyle alip manuel giren için bir şey ifade etmiyor en azından benim gözümde.

Düz EXPO %25, ULL %50, manuel ayarlama %90. 6000 MT/s için böyle. Üzerini zaten ULL de veremez, bellek kontrolcü ile alakalı.

Düz EXPO %25, ull %50, manuel ayarlama %90. 6000 MT/s için böyle. Üzerini zaten ull de veremez, bellek kontrolcü ile alakalı.

Yine şirketlerin bunlar çok daha iyi diye temel kullanıcınin cebinden parayı oklamak peşinde diye yorumluyorum, tabii yeni çip olmazsa ha yeni çip olursa zaten biz yine onun üstüne çıkarız bakarsın CL22 falan :)

Yeni çip olursa alinabilir bence

Tabii bu yine işini bilenin işine yaramış olacak.

Yine şirketlerin bunlar çok daha iyi diye temel kullanıcınin cebinden parayı oklamak peşinde diye yorumluyorum, tabii yeni çip olmazsa ha yeni çip olursa zaten biz yine onun üstüne çıkarız bakarsın CL22 falan :)

Manuel ayarla kimse uğraşmak istemiyor, senin ödeyeceğin ücretin 2 katını ödeyip ULL kit alıyor. %90 performans alamasa da %50 ile yetiniyor. Mantık böyle artık modern dünyada. Hiçbir forumda RAM'leri böyle ayarlatamazsın zaten, ayarlayan yok. Ayarlasa bile hakim olmadığı için sorumluluk da almak istemez. Ben de ara ara ilgileneceğim artık, bu işin sonu yok. Forum kuralları vs. de çok benlik değil. Yoruyor insanı.

Ben sizler için buradayım yani, yoksa başka bir esprisi yok.

Manuel ayarla kimse uğraşmak istemiyor, senin ödeyeceğin ücretin 2 katını ödeyip ull kit alıyor. %90 performans alamasa da %50 ile yetiniyor. Mantık böyle artık modern dünyada. Hiçbir forumda RAM'leri böyle ayarlatamazsın zaten, ayarlayan yok. Ayarlasa bile hakim olmadığı için sorumluluk da almak istemez. Ben de ara ara ilgileneceğim artık, bu işin sonu yok. Forum kuralları vs. de çok benlik değil. Yoruyor insanı.

Her şey için teşekkür ederim abi, normalde çok temkinliyimdir ayar girmek falan ama tecrübeden dolayı güvendiğim için rahatça giriyorum, hatta şu an 1.saati doldurdu hata yok başka yer de de bu ayarı hem de m die da tutturmak zor zannederim.

Yeni çip olursa alinabilir bence

Tabii bu yine işini bilenin işine yaramış olacak.
Manuel ayarla kimse uğraşmak istemiyor, senin ödeyeceğin ücretin 2 katını ödeyip ULL kit alıyor. %90 performans alamasa da %50 ile yetiniyor. Mantık böyle artık modern dünyada. Hiçbir forumda RAM'leri böyle ayarlatamazsın zaten, ayarlayan yok. Ayarlasa bile hakim olmadığı için sorumluluk da almak istemez. Ben de ara ara ilgileneceğim artık, bu işin sonu yok. Forum kuralları vs. de çok benlik değil. Yoruyor insanı.

Bu yeni kitlerde ufak bir fark gördüm timinglerde. Eskiden 26-36-36-96 olarak geliyorlardı, şimdi 26-36-36-32 olarak satışa sunulacaklar.

Her şey için teşekkür ederim abi, normalde çok temkinliyimdir ayar girmek falan ama tecrübeden dolayı güvendiğim için rahatça giriyorum, hatta şu an 1.saati doldurdu hata yok başka yer de de bu ayarı hem de m die da tutturmak zor zannederim.

1.45 sınırdaydı, dakika 20 hata verdi. 1.48 tam yeterli geliyor demek ki, deneyerek ancak öğrenebilirsin. M-Die çok daha zor A-Die'a göre ama Mixed modunda tRFC çok düşük açabiliyor. O avantajı var.

Bu yeni kitlerde ufak bir fark gördüm timinglerde. Eskiden 26-36-36-96 olarak geliyorlardı, şimdi 26-36-36-32 olarak satışa sunulacaklar.

tRAS 32 kısmışlar da A-Die'da bile bazen 32 verdiğinde oyun bazında sıkıntı yaptığı oluyor. O kısmı ben de tam çözemedim, tRAS AM5'te garip bir timing. Buildzoid videosu var bunun hakkında.