Belki 1.46 dahi is görürdü minik bir voltaj ihtiyacı vardı orada hata verdi demek ki.

Görebilirdi ama sınırda kullanmak iyi olmadığından 1.48 kalması mantıklı. RAM'lere üfleyen fanları çeksen 1.48 bile geçmez şu anda zaten. Aktif soğutma sayesinde kısabildin bu timing'leri.

1.45 sınırdaydı, dakika 20 hata verdi. 1.48 tam yeterli geliyor demek ki, deneyerek ancak öğrenebilirsin. M-die çok daha zor a-die'a göre ama mixed modunda tRFC çok düşük açabiliyor. O avantajı var.

Tras 32 kısmışlar da a-die'da bile bazen 32 verdiğinde oyun bazında sıkıntı yaptığı oluyor. O kısmı ben de tam çözemedim, tras AM5'te garip bir timing. Buildzoid videosu var bunun hakkında.

Fazla ise yaramadığını yazmışsın diye hatırlıyorum bir yerde abi o ayarin düşük olması.

Fazla ise yaramadığını yazmışsın diye hatırlıyorum bir yerde abi o ayarin düşük olması.

TRAS önemsiz evet, 30 ve 32 problem ettiği oluyor. Bellek kontrolcüye ya da kite bağlı olabilir, bu kısmı çözebilen henüz yok. AM5'te bu timing sorunlu, testte hata vermeyip oyunu göçertiyor. Oyun oynatmaz sana, o kadar söyleyeyim. Drop'tan geçilmez yani, bende 36 sorun yok. 34'te hafiften sorunlar başlıyor gibi. Frametime takip etmen lazım.

Görebilirdi ama sınırda kullanmak iyi olmadığından 1.48 kalması mantıklı. RAM'lere üfleyen fanları çeksen 1.48 bile geçmez şu anda zaten. Aktif soğutma sayesinde kısabildin bu Timing'leri.

Şu an Max 49.2 gördü, o da voltajdan. Şu anki fanlar pek iyi değil, 1750 RPM. Yakında 3000 RPM Artics Pro alacağım, o zaman daha rahat ederim. Tabii bu test için oyunda zaten 44 geçmiyor.

Tras önemsiz evet, 30 ve 32 problem ettiği oluyor. Bellek kontrolcüye ya da kite bağlı olabilir, bu kısmı çözebilen henüz yok. AM5'te bu timing sorunlu, testte hata vermeyip oyunu göçertiyor. Oyun oynatmaz sana, o kadar söyleyeyim. Drop'tan geçilmez yani, bende 36 sorun yok. 34'te hafiften sorunlar başlıyor gibi. Frametime takip etmen lazım.

Gerekçesiz ve can sıkıcı bir ayarı bu kadar kısıtlamaları neden acaba? 🤔 belki o sorunu çözmüşlerdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Max 49.2 gördü, o da voltajdan. Şu anki fanlar pek iyi değil, 1750 RPM. Yakında 3000 RPM Artics Pro alacağım, o zaman daha rahat ederim. Tabii bu test için oyunda zaten 44 geçmiyor.

Gerekçesiz ve can sıkıcı bir ayarı bu kadar kısıtlamaları neden acaba? 🤔 belki o sorunu çözmüşlerdir.

Bakacağız artık ama TR'de bu kitlere erişim zor. Minimum 50K olur. CL26 diye belki çok daha fazla. Henüz daha mevcut krizi çözemediler, derinleşecek mi belli değil.

Kriz yokken 1.4V 6000 CL26 kitleri Sinerji, İtopya, Vatan gibi firmalar getirdi. 9.5, 10K bandıydı 2x16'lıklar. Tek seferlik fırsattı. 2-3 günde tükendi zaten.

Bakacağız artık ama TR'de bu kitlere erişim zor. Minimum 50K olur. CL26 diye belki çok daha fazla. Henüz daha mevcut krizi çözemediler, derinleşecek mi belli değil.

Kriz yokken 1.4V 6000 CL26 kitleri Sinerji, İtopya, Vatan gibi firmalar getirdi. 9.5, 10K bandıydı 2x16'lıklar. Tek seferlik fırsattı. 2-3 günde tükendi zaten.
Kriz döneminde bu RAM'leri piyasaya sürmekte bir garip. Hem kriz var, kullanıcıyı bırakıyoruz diyorlar hem çıkartıyorlar.

Bakacağız artık ama TR'de bu kitlere erişim zor. Minimum 50k olur. CL26 diye belki çok daha fazla. Henüz daha mevcut krizi çözemediler, derinleşecek mi belli değil.

Kriz yokken 1.4v 6000 CL26 kitleri Sinerji, İtopya, vatan gibi firmalar getirdi. 9.5, 10k bandıydı 2x16'lıklar. Tek seferlik fırsattı. 2-3 günde tükendi zaten.

Şimdi hayal oldu, anca Vatan RAM kampanyası yaparsa 15 bine alabiliyoruz onu; diğerleri zaten hiç demiyorum, geçen ki Goodram'ler iptal edildi mesela.

Keşke geçen sene tanışsaydık diyorum abi, cahil bir kişi gibi değil de bilgili bir kişi olarak seçim yapardım. Şimdi iş zor, Vatan indirim yapmasaydı bu kitleri almak zordu.

@Ayhan Dönmez hata verdi abi, sanırım yemiyor.

90 dakika sorunsuz devam etti; eğer stabil kalacaksa 1.50'de kalır.

Kriz döneminde bu RAM'leri piyasaya sürmekte bir garip. Hem kriz var, kullanıcıyı bırakıyoruz diyorlar hem çıkartıyorlar.

Şimdi hayal oldu, anca Vatan RAM kampanyası yaparsa 15 bine alabiliyoruz onu; diğerleri zaten hiç demiyorum, geçen ki Goodram'ler iptal edildi mesela.

Keşke geçen sene tanışsaydık diyorum abi, cahil bir kişi gibi değil de bilgili bir kişi olarak seçim yapardım. Şimdi iş zor, Vatan indirim yapmasaydı bu kitleri almak zordu.

@Ayhan Dönmez hata verdi abi, sanırım yemiyor.

90 dakika sorunsuz devam etti; eğer stabil kalacaksa 1.50'de kalır.

Evet, 1.5 verip dene. Nitro TX 2 yapmıştın, bir tık VSOC istiyor olabilir. Eğer 1.5 hata verirse tavsiyede bulunurum. DRAM Voltage 1.5 ile teste al aynı şekilde.

36-36 problem M-Die için, yüksek istiyor VDD.

@SalimBdk 1.45 dakika 20 hata verdi, 1.48 kaçıncı dakika hata verdi? 1.5 dene bakalım.

İyi, vdd ile alakalı sorun var gibi. 1.5 tutabilir, dene bakalım. Oyunda belki hiç hata vermezdi.

RAM fanlarını Full'e test anında ve RGB açıksa kapat anakart yazılımından ya da OpenRGB'den.

RGB yok abi, zaten fanlar full, oda serin, durumda pencere açık. Max 50 olur, üstüne çıkmaz ama sanmam, 49.5 derece de sabit kalır, tanıyorum RAM'i.

İyi, VDD ile alakalı sorun var gibi. 1.5 tutabilir, dene bakalım. Oyunda belki hiç hata vermezdi.

RAM fanlarını fulle test anında ve RGB açıksa kapat anakart yazılımından ya da OpenRGB'den.
Oyunda bence tamamen stabil olurdu ama işi şansa bırakmamak lazım.