XPG Gammix D30 modeli ASRock B550 Pro4 için kullanılır mı?

Geraltın kılıcı 55

Üstün
Yer
Cintra
Efendim, yeni gelen ASRock B550 Pro4 anakartım çalışmadığı için teknik desteğe gönderdim ancak teknik destekte çalışıyor. Dediklerine göre sorun benim RAM'imde olabilirmiş.

RAM: GAMMIX D30 DDR4 Bellek Modülü

Son düzenleyen: Moderatör:
QVL listesinin altında ne yazıyor?

Eki Görüntüle 60765

Diyor ki, yukarıdaki liste "referans" amaçlıdır. Piyasada çok fazla bellek modeli olduğundan dolayı yalnızca bazılarını doğrulayabiliyoruz.

Adamların elinde Gammix modeli var zaten diğer listelerde Gammix bulunuyor. Bak zorlama.

Önemli olan model değil, kullanılan kontrolcü. Goodram'in ucuz olması desteklememesi anlamına gelmiyor.

RAM'i modeline kadar yaz işlemcini de yaz ve yolla. Çalıştığını kanıtlayabilirim. Ama arkadaşın RAM'i bu işlemciyi desteklemiyor. Bu çok sık karşılaştığım bir sorun.

Artı -1 Eksi
GoodRam'in ucuz olması desteklememesi anlamına gelmiyor.
Az önce ucuz diye test etmezler dedin.

Tekrar tekrar söylüyorum. Orası üreticinin sana uyumluluk garantisi verdiği RAM listesi. Orada olmayan RAM'ler uyumsuzdur demek değildir bu. Orada olmayan RAM modelleri de kullanılabilir. Üretici ben bunları test ettim ve uyumlu demiş.

O zaman bu RAM niye çalışmıyor arkadaşım söylesene.

O zaman bu RAM niye çalışmıyor arkadaşım söylesene.
RAM'in çalışmadığını söylememiş, eksik okumuşsun sanırım. Konu sahibi anakartı servise göndermiş ve servis de sorun RAM'de olabilir demiş, sorun RAM'de dememiş.

Konu sahibi RAM çalışmıyor dememiş, anakart çalışmıyor yazmış.

ASRock servis anakart çalışıyor demiş. Demek ki test RAM'leri farklı.

Efendim, elektrik var ancak CPU + DRAM ışığı yanıyor. Ayrıca teknik servis Samsung RAM ile test ettiğinde çalışmış. Sorun RAM'de mi değil mi tam olarak anlayamıyorum. Çünkü RAM'lerin AMD sayfasında "2000 and higher AMD CPU" yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumluluk sorunu var.
Akşama kadar QVL listesi ''sadece orada yazan RAM'ler uyumludur'' listesi değildir yazmam mı gerekiyor acaba?

Arkadaş bilgisayarı yeni aldıysa RAM'i yenidir, arıza ihtimali düşüktür.
Evet düşüktür, sıfır değildir. Sorun RAM kaynaklı olabilir, ben asla olamaz falan demiyorum. Bir saattir tek itirazım senin QVL listesi dışındaki RAM'leri uyumsuz sanman üzerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…