Burada XPG RAM gözükmüyor. Hem ASRock RAM uyumluluğunda sıkıntılı bir firma. Diğer anakartlar arkadaşın kullandıgı RAM'i destekliyor. 5500 yerine 5600 alırsa arkadaşın RAM'i yine destek listesinde bulunuyor.

XPG RAM var ancak benim RAM modelim yok. Yoksa XPG'nin RGB'li modelleri var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum RAM'in uyumlu olması için orada yazması gerekmiyor. Piyasadaki bütün RAM'leri oraya nasıl yazsın adamlar? Orası üreticinin sana uyumluluk garantisi verdiği RAM'ler listesi. E ona bakarsak bu anakart ile birçok DDR4 RAM uyumsuz sonucuna çıkıyoruz.

Dostum RAM'in uyumlu olması için orada yazması gerekmiyor. Piyasadaki bütün RAM'leri oraya nasıl yazsın adamlar? Orası üreticinin sana uyumluluk garantisi verdiği RAM'ler listesi. E ona bakarsak bu anakart ile birçok DDR4 RAM uyumsuz sonucuna çıkıyoruz.

O zaman uyumludur diye kaynak göster. Adamlar bu listeyi süs diye mi koyuyor yahu? Sen yardımcı ol arkadaşa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de süs diye koymuşlar demiyorum sana, o liste üreticinin sana garanti verdiği RAM listesi. Adamlar bu RAM dışındakiler çalışmaz demiyor sana.

Sence sadece orada yazan RAM'ler uyumlu olabilir mi? Piyasada birçok üretici var. Hepsini teker teker test edip oraya mı eklesin adamlar?

Ben de süs diye koymuşlar demiyorum sana, o liste üreticinin sana garanti verdiği RAM listesi. Adamlar bu RAM dışındakiler çalışmaz demiyor sana.

Sence sadece orada yazan RAM'ler uyumlu olabilir mi? Piyasada birçok üretici var. Hepsini teker teker test edip oraya mı eklesin adamlar?

Az önce attığın videodaki RAM uyumlu. Kafana göre niye atıp tutuyorsun?

Burada XPG RAM gözükmüyor. Hem ASRock RAM uyumluluğunda sıkıntılı bir firma. Diğer anakartlar arkadaşın kullandıgı RAM'i destekliyor. 5500 yerine 5600 alırsa arkadaşın RAM'i yine destek listesinde bulunuyor.
Bu arada "Cezanne" hariç diğer listedekiler Adata RAM ile anakartla uyumlu ancak bu anakartta çalışmamış.

Az önce attığın videodaki RAM uyumlu. Kafana göre niye atıp tutuyorsun?
R5 3500 kullanılmış diye kaldırdım. Kafama göre atmıyorum. Sen o listenin amacını anlayamamışsın. Üretici sana ''sadece'' orada yazan RAM'ler uyumlu, geri kalanlar uyumsuz demiyor.

Mesela sana kendimden örnek vereyim mi? Gigabyte B450M K anakart ve R5 5500 kullanıyorum. RAM'lerim de GoodRam IRDM X modeli. QVL listesinde göremiyorum ancak ben kullanıyorum. Uyumsuz ise nasıl kullanıyorum?

Bak QVL listesinin altında ne yazıyor:

1719647676657.webp

Diyor ki, yukarıdaki liste ''referans'' amaçlıdır. Piyasada çok fazla bellek modeli olduğundan dolayı yalnızca bazılarını doğrulayabiliyoruz.

Son düzenleme:
R5 3500 kullanılmış diye kaldırdım. Kafama göre atmıyorum. Sen o listenin amacını anlayamamışsın. Üretici sana "sadece" orada yazan RAM'ler uyumlu, geri kalanlar uyumsuz demiyor.

Mesela sana kendimden örnek vereyim mi? Gigabyte B450M K anakart ve R5 5500 kullanıyorum. RAM'lerim de Goodram ırdm X modeli. QVL listesinde göremiyorum ancak ben kullanıyorum. Uyumsuz ise nasıl kullanıyorum?

Bak QVL listesinin altında ne yazıyor?

Eki Görüntüle 60765

Adamlar yüksek bütçeli RAM'leri yazmışlar listeye, Gammix kadar ucuz RAM'i mi test etmeyecekler? Kaynak göstereceksen adamakıllı kaynak göster.

Artı -1 Eksi
@Odrisli Hâlâ anlamamakta inat ediyorsun. GoodRam de ucuz bir RAM ve benim anakartımın QVL listesinde yok. Sadece onlar uyumluysa ben nasıl kullanıyorum diyorum ben de sana. Bak adamlar listenin altına da not düşmüş, yukarıdaki mesajıma ekleme yaptım. İnadı bırak, o listede ''sadece bu RAM'lerle uyumlu'' yazmıyor. Biz bunları test ettik, bunların uyumluluk garantisini veririz diyor adamlar.

Gigabyte not düşmüş: ''Yukarıdaki liste referans amaçlıdır, piyasada çok fazla model olduğundan dolayı yalnızca bazılarını doğrulayabiliyoruz''

Bana bunu açıkla: Bilgisayarımda QVL listesinde olmayan RAM kullanıyorum ve hiçbir sorun çıkartmıyor. Madem o liste uyumluluk listesi, o zaman ben orada yazmayan RAM'i nasıl kullanabiliyorum? Buradan o listenin ''sadece'' burada yazanlar uyumlu sonucu mu çıkartabiliyoruz?