QVL listesinin altında ne yazıyor?

Eki Görüntüle 60765

Diyor ki, yukarıdaki liste "referans" amaçlıdır. Piyasada çok fazla bellek modeli olduğundan dolayı yalnızca bazılarını doğrulayabiliyoruz.

Adamların elinde Gammix modeli var zaten diğer listelerde Gammix bulunuyor. Bak zorlama.

@Odrisli hâlâ anlamamakta inat ediyorsun. Goodram de ucuz bir RAM ve benim anakartımın QVL listesinde yok. Sadece onlar uyumluysa ben nasıl kullanıyorum diyorum ben de sana. Bak adamlar listenin altına da not düşmüş, yukarıdaki mesajıma ekleme yaptım. İnadı bırak, o listede "sadece bu RAM'lerle uyumlu" yazmıyor. Biz bunları test ettik, bunların uyumluluk garantisini veririz diyor adamlar.

Gigabyte not düşmüş: "yukarıdaki liste referans amaçlıdır, piyasada çok fazla model olduğundan dolayı yalnızca bazılarını doğrulayabiliyoruz"

Önemli olan model değil, kullanılan kontrolcü. Goodram'in ucuz olması desteklememesi anlamına gelmiyor.

@Odrisli hâlâ anlamamakta inat ediyorsun. Goodram de ucuz bir RAM ve benim anakartımın QVL listesinde yok. Sadece onlar uyumluysa ben nasıl kullanıyorum diyorum ben de sana. Bak adamlar listenin altına da not düşmüş, yukarıdaki mesajıma ekleme yaptım. İnadı bırak, o listede "sadece bu RAM'lerle uyumlu" yazmıyor. Biz bunları test ettik, bunların uyumluluk garantisini veririz diyor adamlar.

Gigabyte not düşmüş: "yukarıdaki liste referans amaçlıdır, piyasada çok fazla model olduğundan dolayı yalnızca bazılarını doğrulayabiliyoruz"

Bana bunu açıkla: Bilgisayarımda QVL listesinde olmayan RAM kullanıyorum ve hiçbir sorun çıkartmıyor. Madem o liste uyumluluk listesi, o zaman ben orada yazmayan RAM'i nasıl kullanabiliyorum? Buradan o listenin "sadece" burada yazanlar uyumlu sonucu mu çıkartabiliyoruz?

RAM'i modeline kadar yaz işlemcini de yaz ve yolla. Çalıştığını kanıtlayabilirim. Ama arkadaşın RAM'i bu işlemciyi desteklemiyor. Bu çok sık karşılaştığım bir sorun.

Artı -1 Eksi
GoodRam'in ucuz olması desteklememesi anlamına gelmiyor.
Az önce ucuz diye test etmezler dedin.

Tekrar tekrar söylüyorum. Orası üreticinin sana uyumluluk garantisi verdiği RAM listesi. Orada olmayan RAM'ler uyumsuzdur demek değildir bu. Orada olmayan RAM modelleri de kullanılabilir. Üretici ben bunları test ettim ve uyumlu demiş.

Az önce ucuz diye test etmezler dedin.

Tekrar tekrar söylüyorum. Orası üreticinin sana uyumluluk garantisi verdiği RAM listesi. Orada olmayan RAM'ler uyumsuzdur demek değildir bu. Orada olmayan RAM modelleri de kullanılabilir. Üretici ben bunları test ettim ve uyumlu demiş.

O zaman bu RAM niye çalışmıyor arkadaşım söylesene.

O zaman bu RAM niye çalışmıyor arkadaşım söylesene.
RAM'in çalışmadığını söylememiş, eksik okumuşsun sanırım. Konu sahibi anakartı servise göndermiş ve servis de sorun RAM'de olabilir demiş, sorun RAM'de dememiş.

Konu sahibi RAM çalışmıyor dememiş, anakart çalışmıyor yazmış.

RAM'in çalışmadığını söylememiş, eksik okumuşsun sanırım. Konu sahibi anakartı servise göndermiş ve servis de sorun RAM'de olabilir demiş, sorun RAM'de dememiş.

ASRock servis anakart çalışıyor demiş. Demek ki test RAM'leri farklı.

Efendim, elektrik var ancak CPU + DRAM ışığı yanıyor. Ayrıca teknik servis Samsung RAM ile test ettiğinde çalışmış. Sorun RAM'de mi değil mi tam olarak anlayamıyorum. Çünkü RAM'lerin AMD sayfasında "2000 and higher AMD CPU" yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akşama kadar QVL listesi ''sadece orada yazan RAM'ler uyumludur'' listesi değildir yazmam mı gerekiyor acaba?

1719648950980.webp

Arkadaş bilgisayarı yeni aldıysa RAM'i yenidir, arıza ihtimali düşüktür.
Evet düşüktür, sıfır değildir. Sorun RAM kaynaklı olabilir, ben asla olamaz falan demiyorum. Bir saattir tek itirazım senin QVL listesi dışındaki RAM'leri uyumsuz sanman üzerine.