Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

28170

Becerikli
RX 9060 XT 16 GB ve Ryzen 7 5700, 3200 MHz 16 GB RAM’li sisteme sahibim. Sistemi daha alalı tam 10 gün oldu. Neredeyse her oyunda mikro stutter yaşıyorum. FPS değerleri iyi ama mikro stutterlar yüzünden örneğin 120 FPS aldığım RDR2’de %0.1 FPS 14’lere kadar düşüyor. Her oyunda aynı sorun var. Eski AMD driver’ını yükledim, yine olmadı. BIOS’u sıfırladım, gene olmadı. AMD driver ayarlarını sıfırladım, gene olmadı. Yani neyden kaynaklandığını anlamış değilim. Sistemi alalı 10 gün oldu, adam akıllı oyun oynayamadık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu artık oyun optimizasyonu, ince ayar eksikliği kaynakli olabilecek seyler. Dert etme o kadarını. Sorunsuz çalışan dört beş oyun varken sistemde hata aranmamalı. Hadi geçmiş olsun. 🫡
Hocam RDR2 sorununu da çözdüm sayılır. Minimum FPS 55'lere kadar arttı. Farenin yazılım ayarlarından polling rate sayısını 1 kHz'den 500 Hz'e alıp oyunda da V-SYNC açınca çözüldü. Her oyun yağ gibi akıyor şimdi.
Eğer hala ciddi bir sorun olsa bu verdiğim ayarlar ile R6'da yine stutter yemen gerekirdi. Zira bendeki sorunlu RX 9060 XT'de tam olarak böyle olmuştu. Sende yazılım ile bu sorunu çözdük gibi hissediyorum. Diğer oyunları da test et, her oyun R6 kadar kusursuz olmayabilir bu önemli değil, mesele oynarken seni rahatsız edecek boyutta drop/tekleme yaşayıp yaşamadığındır. İnan ki RTX 5080 gibi sağlam ekran kartına sahip kişiler bile zaman zaman bu tarz sorunlardan şikayet edebiliyor. Kusursuzlugu aramıyoruz, stabilite verdiğim ayarlar ile sağlandiysa bitmiştir. 🫡👌
Çok sağ olun hocam ayırdığınız vakit için. Şuanlık sadece azıcık bı RDR2 de var hala oda çok rahatsız etmiyor. Diğer oyunlar GTA 5 gibi rahat oynanıyor.

Çok sağ olun hocam ayırdığınız vakit için. Şu anlık sadece azıcık bir RDR2 de var hala oda çok rahatsız etmiyor. Diğer oyunlar GTA 5 gibi rahat oynanıyor.

Bu artık oyun optimizasyonu, ince ayar eksikliği kaynakli olabilecek seyler. Dert etme o kadarını. Sorunsuz çalışan dört beş oyun varken sistemde hata aranmamalı. Hadi geçmiş olsun. 🫡

Hocam RDR2 sorununu da çözdüm sayılır. Minimum FPS 55'lere kadar arttı. Farenin yazılım ayarlarından polling rate sayısını 1 kHz'den 500 Hz'e alıp oyunda da V-SYNC açınca çözüldü. Her oyun yağ gibi akıyor şimdi.

Çözüm
Bu konuyu yeni gördüm öncelikle çözdüğünüze çok sevindim bende RTX 5070 sistemimde bu sorunu yaşıyorum konu da açtım ama bakalım belki bu konudan bir şey bulabilirim.