Geç başladıysan kaybettiriyor maalesef. Ancak 11'den başlamış birisi için zarardır uyku süresini azaltmak.

6 saat çok sınır. Geç uykuya dalıp 5:30 saate düştüğün an öğrenmene etki ediyor kötü manada. 8 idealdir sizin için.

Tamamdır. Uyku süremi 7-8 saate çıkaracağım o zaman. Uykusuz günlerimi hatırlayınca bana da pek mantıklı geldi.

Tamamdır. Uyku süremi 7-8 saate çıkaracağım o zaman. Uykusuz günlerimi hatırlayınca bana da pek mantıklı geldi.

12. sınıfın ocak ayında başlasaydınız ekstrem tavsiyeler verirdim. Ancak sizin önünüzde çok uzun bir yol ve zaman var. Kaynak ve hoca tavsiyesi aldınız zaten. Bu saatten sonra çalışmak kaldı bir tek. Sorularınız oldukça sorabilirsiniz.

Merhaba. Yakında 11. sınıfa gideceğim. Derslere, TYT ve AYT'ye daha hızlı ve iyi bir şekilde hazırlanmak için 22.00-04.00 arası uyumayı planlıyorum. Hesapladığımda eğer gerçekten yaparsam, çalışırsam günlük 6-7 saat çalışmış olacağım. Ki bu bayağı iyi olur benim açıdan. Ama bu uyku süresi benim için yeterli olur mu uzun süreçte? Halihazırda zaten berbat bir uyku düzenim var.
Yok en az 9.

12. sınıfın ocak ayında başlasaydınız ekstrem tavsiyeler verirdim. Ancak sizin önünüzde çok uzun bir yol ve zaman var. Kaynak ve hoca tavsiyesi aldınız zaten. Bu saatten sonra çalışmak kaldı bir tek. Sorularınız oldukça sorabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim hocam. Bu konular ile ilgilenmeye başladığım andan beri bana cidden çok yardımcı oldunuz ve ilham verdiniz. Bir de motive tabii. Ablam üniversiteden ziyarete geldiği için 8-10 gün çalışamadım ama bugün artık iyi bir şekilde çalışarak ilk adımımı attım. Şimdiden size ve diğer herkese teşekkür ediyorum:D

Çok fazla ya:D istesem de o kadar uyuyamam.

Çok teşekkür ederim hocam. Bu konular ile ilgilenmeye başladığım andan beri bana cidden çok yardımcı oldunuz ve ilham verdiniz. Bir de motive tabii. Ablam üniversiteden ziyarete geldiği için 8-10 gün çalışamadım ama bugün artık iyi bir şekilde çalışarak ilk adımımı attım. Şimdiden size ve diğer herkese teşekkür ediyorum:D

Doktora göre bizim yaş grubu 9-10 saat uyumalı. 8 de olur ama 9 da tutmaya çalış.

Okul olmadığı zaman günlük aktivite gibi kütüphaneye git. Verim çok artacak emin olun.

Doktora göre bizim yaş grubu 9-10 saat uyumalı. 8 de olur ama 9 da tutmaya çalış.

Hocam abartmayın geçen Ramazan'da 4 saatlik uykuyla hayayta kalabiliyorsam 8 saat yeter herkese yetmeli.😀

Okul olmadığı zaman günlük aktivite gibi kütüphaneye git. Verim çok artacak emin olun.

Hocam abartmayın geçen Ramazan'da 4 saatlik uykuyla hayayta kalabiliyorsam 8 saat yeter herkese yetmeli.😀

Ben çok problem çektim uyku ile ilgili, günde 5 6 saat anca uyuyabiliyordum. Doktora gittim, adam uzun uzun anlattı, ideali 9 saat sağlık için. 6, 7, 8 de yeter ama süre arttıkça daha iyi oluyor. Ben halen 7 saat uyuyorum.

6 saat uyku yeterli gelmez üstte de söylendiği gibi. Ben şunu da eklemek istiyorum, ders çalışacağım diye kendini çok kasıp uyumadan aralıksız ders çalışmayı deneme. Mola vererek ve bünyenin verdiği kadar çalış. Ben asla 7-8 saat çalıştığımı hatırlamıyorum, maksimum 5 saat çalışmışımdır aralıklarla. Dershaneye gitmeyi düşünüyorsan da şunu söyleyeyim, derslerini iyi anlıyor ve evde düzgün çalışıyorsan aşırı gereksiz ve dershane uyku düzenine daha çok etki eder. Çünkü 2-3 saatin de oraya gidecektir. Ben dershaneye 11.sınıfta gidiyordum ve en erken 11-12 gibi uyuyordum, eve 8'de anca geliyordum çünkü. Dershaneyi 12.sınıfta bıraktım ve giden çoğu arkadaşımdan daha iyi bir sıralama yaptım düzenimi toparlayarak. Üstte yazılmış olan tecrübeli yorumlar kadar iyi yorum yapamam kesinlikle ama YKS'den yeni çıkmış birisi olarak tavsiye vermek istedim.