12391

Çalışkan
Biraz uzunca bir süredir kendime 4K monitör araştırıyorum. Bu süreçte renk doğruluğundan tut, Delta E hassasiyetine kadar pek çok şeyi araştırdım, okudum ve öğrendim ama bu FRC ile ilgili zaten çok az kaynak varken bir de A-FRC diye bir şey çıktı karşıma. Hiçbir şey bulamadım internette.

Dostlar bunlar tam olarak neyi ifade eder, avantaj-dezavantajları nelerdir, A-FRC ile FRC arasında tercih değiştirecek kadar büyük farklar oluşur mu?

Ekran görüntüsü 2024-11-27 171217.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
A-FRC muhtemelen Epey'in sallamasyon girdigi bir yanlis bilgi. FRC diye gecer, bunun bir otesi de vardir ama pek cok kaynakta gecmez, o da "Hi-FRC"dir.

FRC olmazsa olmaz bir sey degil. FRC'ye bakana kadar daha onemli detaylar var, ornegin kontrast, renk gamutu, parlaklik, overdrive secenekleri ve gecikme suresi / overshoot hata orani gibi, bunlardan sonra renk derinligi onem arz eder.

A-frc muhtemelen Epey'in sallamasyon girdigi bir yanlış bilgi. Frc diye gecer, bunun bir otesi de vardir ama pek cok kaynakta gecmez, o da "hi-frc"dir.

Frc olmazsa olmaz bir şey degil. Frc'ye bakana kadar daha onemli detaylar var, ornegin kontrast, renk gamutu, parlaklik, OverDrive secenekleri ve gecikme suresi / overshoot hata orani gibi, bunlardan sonra renk derinligi onem arz eder.

Hocam peki sonda saydığın değerleri topluca kıyaslayabileceğim yerel ya da global birkaç site önerebilir misin?

Hocam peki sonda saydığın değerleri topluca kıyaslayabileceğim yerel ya da global birkaç site önerebilir misin?

Site: Rtıngs, pcmonitors. İnfo.
YouTube: Hardware unboxed, techless.

Inceleme yapan kanallara bakabilirsin. Kagit ustu veriler gercegi yansitmaz.

Monitör bakıyorsam bu sitenin incelemeleri candır.

A-FRC (Advanced Frame Rate Control), düz FRC'in daha gelişmiş hali olabilir. 10 biti FRC'den daha iyi simüle ediyordur diye tahmin ediyorum. Fakat o kadar fark ettiğini sanmam, monitörün öbür özelliklerine de bakın satın alırken.

A-FRC muhtemelen Epey'in sallamasyon girdigi bir yanlis bilgi. FRC diye gecer, bunun bir otesi de vardir ama pek cok kaynakta gecmez, o da "Hi-FRC"dir.

FRC olmazsa olmaz bir sey degil. FRC'ye bakana kadar daha onemli detaylar var, ornegin kontrast, renk gamutu, parlaklik, overdrive secenekleri ve gecikme suresi / overshoot hata orani gibi, bunlardan sonra renk derinligi onem arz eder.
Viewsonic'in kendi sayfasından. Pazarlama taktiği olabilir orasını bilemem.

1732717800447.webp

A-FRC (Advanced Frame Rate Control), düz FRC'in daha gelişmiş hali olabilir. 10 biti FRC'den daha iyi simüle ediyordur diye tahmin ediyorum. Fakat o kadar fark ettiğini sanmam, monitörün öbür özelliklerine de bakın satın alırken.

Viewsonic'in kendi sayfasından. Pazarlama taktiği olabilir orasını bilemem.

Eki Görüntüle 102109
Ilk kez gordum A-FRC'yi. Viewsonic'in tam olarak ne amacla "Advanced" takisi kullandigini bilmiyorum, arastirmak gerek.

FRC'nin gelismis versiyonu Hi-FRC lakin onun olayi daha farkli, direkt olarak panelde bulunan Driver IC ile alakali bir muhabbet.

ViewSonic'in tam olarak ne amaçla "Advanced" takısı kullandığinını bilmiyorum, araştırmak gerek.

Bende sırf ViewSonic'e özel sanmıştım ama Philips'te kullanmış gördüğüm kadarıyla. Markaya özel bir ibare değil sanırım.

Son düzenleme: