- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
X11'de AdaptiveSync çalıştıramıyorum, Wayland'te çalışıyor.
Geraltın kılıcı
Üstün
AMD'de öyle bir sorun mu var?X11'de AdaptiveSync çalıştıramıyorum, Wayland'te çalışıyor.
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
NVIDIA'da Wayland deneyimim hep çok kötü oldu, X11'de ise AdaptiveSync çalışmıyor. Wayland ile AdaptiveSync çok iyi çalıştığından dolayı AMD bana güzel bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca God of War oyununda Nvidia GPU kullanım problemi yaşatıyordu %40 larda kalıyordu. AMD'de böyle bir problem yaşamadım.
Geraltın kılıcı
Üstün
O sorunu yeni Proton sürümlerinde çözmüşlerdi.NVIDIA'da Wayland deneyimim hep çok kötü oldu, X11'de ise AdaptiveSync çalışmıyor. Wayland ile AdaptiveSync çok iyi çalıştığından dolayı AMD bana güzel bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca God of War oyununda Nvidia GPU kullanım problemi yaşatıyordu %40 larda kalıyordu. AMD'de böyle bir problem yaşamadım.
Ek: bu mod ile beraberde kısmen çözülüyordu galiba.
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
Yani ben kendi deneyimimden bahsediyorum. NVIDIA kullanıp Linux'ten çok memnun insanlarda var. İsteyen istediğini kullanmakta özgür. Lakin AMD'de bir problem yaşayıp direk şirketi kötülemek mantıklı gelmiyor. Saygılarımla.
Geraltın kılıcı
Üstün
Yani ben kendi deneyimimden bahsediyorum. NVIDIA kullanıp Linux'ten çok memnun insanlarda var. İsteyen istediğini kullanmakta özgür. Lakin AMD'de bir problem yaşayıp direk şirketi kötülemek mantıklı gelmiyor. Saygılarımla.
Hocam sorun çökme olsa DDU ile silip kurtulabiliriz değil mi? Ancak AMD'de olan sorun direkt gölgelendiricilerin DX11 ve DX9 oyunlarında yüklenmemesi. Ben Witcher 3 DX11 sürümünde ve Witcher 2'de ekran kartını test ettiğimde ikisinde de kötü çalışıyordu. Üstüne Witcher 2'de RX 570'de aldığım FPS'ten kötü alıyordum. Bunun hakkında konu açtığımda "O zaman eski kartını tak." denince çıldırdım. Bir ürüne indirime girmişken 8500TL vermişim normal fiyatı 11000TL. Adam o zaman o kartı neden aldım? Madem eski kartımı kullanmak zorundayım hem de performansı kötü o zaman neden kullanmalıyım?
Açıkçası bu kalıcı bir hamle olursa asıl zararı NVIDIA'ya dokunacaktır yakın zamanda. Şu an millet hangi firma daha uzağa sarı sıvı püskürtüyor yarıştırmaktan fark edemiyor fakat Radeon Software 2024 gibi hissettiren ve gerçekten iş gören bir yazılımken NVIDIA denetim masası + GeForce Experience + NVIDIA App alayı birleşse basit bir undervolt işlemi yapmaya, özel çözünürlük oluşturmaya, oyuna özel fan ayarı yapmaya ve bu gibi temel şeylere yetemiyor. 2006'da kalmış yazılımları var NVIDIA'nın hala. Güç tüketimi ve VRAM konusunda da GTX 1060 dönemindeki NVIDIA sanki ölmüş yerine "amerikanın ajanları" geçmiş şirketi içten içe çökertmeye çalışıyormuşcasına saçmalama var. 3070 8 GB çıktı şaka gibi, 4060 8 GB çıktı şaka gibi, 4070 Super 12 GB çıktı dalga geçer gibi ve firma daha bir de durmuş "GDDR6X vardı ya 4070'te hani... işte o artık yok xd" diyor ve ürünün fiyatı azaltmıyor bile. Zamanında GDDR6X ilk çıktığında üff bu neçe teknolojidir diye öven aynı kitle şu an gelmiş performans düşüşü yok, varsa bile çok az, benim paramı alabilirsiniz hocam diyor. Güç tüketimi o kadar aşırı arttı ki eskinin SLI sistem PSU'ları şimdi tek kart için kullanılıyor, özel devasa güç kablosu ucu dönüştürücüleri falan var, soğutma için 5 kg demir gerekiyor anakartı bükmeyen kart neredeyse hiç çıkmıyor, geçen yıl dünyanın parasını saydığın karta bu yılın yeni teknolojileri çıkmıyor fakat yarı gücündeki üçte bir fiyatındaki karta çıkıyor...
Tek başına bir firma olsa göze batacak ve topa tutulmasına sebep olacak tonla berbat şey var fakat millet sarı sıvı mesafesi yarıştırmaktan gözünü açamıyor ve fark edemiyor. Birkaç yıl bi xx70 ve üzeri kartlarda yalnız kalırsa şu an fanboy olan herkes şıkır şıkır fark etmeye başlar yeşil takımın tek düşündüğünün yeşil paralar olduğunu.
Tek başına bir firma olsa göze batacak ve topa tutulmasına sebep olacak tonla berbat şey var fakat millet sarı sıvı mesafesi yarıştırmaktan gözünü açamıyor ve fark edemiyor. Birkaç yıl bi xx70 ve üzeri kartlarda yalnız kalırsa şu an fanboy olan herkes şıkır şıkır fark etmeye başlar yeşil takımın tek düşündüğünün yeşil paralar olduğunu.
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
Hangi ekran kartı 8500 TL anlayamadım, konuyu kaçırdım sanırım özür dilerim.Hocam sorun çökme olsa DDU ile silip kurtulabiliriz değil mi? Ancak AMD'de olan sorun direkt gölgelendiricilerin DX11 ve DX9 oyunlarında yüklenmemesi. Ben Witcher 3 DX11 sürümünde ve Witcher 2'de ekran kartını test ettiğimde ikisinde de kötü çalışıyordu. Üstüne Witcher 2'de RX 570'de aldığım FPS'ten kötü alıyordum. Bunun hakkında konu açtığımda "O zaman eski kartını tak." denince çıldırdım. Bir ürüne indirime girmişken 8500TL vermişim normal fiyatı 11000TL. Adam o zaman o kartı neden aldım? Madem eski kartımı kullanmak zorundayım hem de performansı kötü o zaman neden kullanmalıyım?
Geraltın kılıcı
Üstün
Hangi ekran kartı 8500 TL anlayamadım, konuyu kaçırdım sanırım özür dilerim.
RX 6600XT almış. Onda sorun yaşadım.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.