Tabi ki de benzin tercih edilmeli. Çok yol yapan birisi olarak üniversite zamanında sıfır Elantra alıp 3 yılda 250 bin KM yapmıştım ve o motor LPG'ye "uyumlu" bir motor. Zamanında daha ucuza geliyordu. Şimdi sorun yaşadığım kısma gelelim. Bende karbon birikmesi olup subaplarda hasar oluşmuştu ve üst kapak değişimine gidilmişti. O zaman çıkma parça alıp(3000 TL), takıp aracı satmıştım. Yani LPG sistemi + ilerde oluşacak hasarlarla pek de mantıklı değil bu iş. Ben o zaman araç arıza yapmasına rağmen yakıta daha az vererek hem arızayı hem de sistem parasını çıkartmıştım ancak arabayı sattıktan sonra bir daha LPG takmam dedim. Modern araçlar zaten oldukça az yakıyor. Örneğin şu an bende hem 1.0 TSI hem de 1.5 TSI Ibiza var ve 120-130 sabit, biri 4.7 öbürü 5.0-5.2 yakıyor.
Kısaca, eğer uzun KM'ler kullanacaksanız yakıt-problem yaşanması-sistem takılması üçlüsünü hesaplayıp karar verin. Artık eskisi gibi LPG yakıt olarak çok ucuz da değil. Az süreceğim sorun yaşamam diyorsanız zaten takmayın. Dizel araba alıp yılda 10 bin KM yapmak gibi.