Arch Linux'ta sürekli ekran gidiyor

keemal

Başarılı
Birkaç dakikada bir ekran gidiyor ve geri geliyor. Klavye takılı kalıyor. KDE Plasma kullanıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? İlk başlarda çok problem olmuyordu fakat şu an çok sinir bozucu olmaya başladı.

Hocam sorunu biraz daha açabilir misiniz, şu haliyle sorunun fiziksel mi yazılımsal mı olduğunu anlamak çok zor.

Arch tabanlı olmayan başka dağıtımlar denediniz mi? Sadece KDE masaüstünde mi oluyor? Vs bu tarz detaylar sorunu teşhis etmek açısından yardımcı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sorunu biraz daha açabilir misiniz, şu haliyle sorunun fiziksel mi yazılımsal mı olduğunu anlamak çok zor.

Arch tabanlı olmayan başka dağıtımlar denediniz mi? Sadece KDE masaüstünde mi oluyor? Vs bu tarz detaylar sorunu teşhis etmek açısından yardımcı olacaktır.

GNOME kullandığımda böyle olmuyordu. Yüksek ihtimal KDE ile alakalı. Daha önce Fedora, KDE Neon ve solus kullanmıştım. Onlarda bu kadar sık olmuyordu. Şu an çok sık oluyor.

Arch'ın rolling release olmasından mütevellit iyi çalışmayan bir KDE sürümünde olduğunuzu tahmin ediyorum.

Nasıl düzeltebilirim/sürüm değiştirebilirim?

1742141535463.webp

Denemedim. Birazdan denerim.

Hala devam ediyor. Düzelmedi.

Hocam bu Yusuf İpek'in görüşü kişiden kişiye değişir, videoyu izlemedim ama yani bilemem yine sizin kararınız birisi önermiyor diye ben bunu kullanmayayım o zaman demeyin, yani o göz ile bakıyor iseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
GNOME kullandığımda böyle olmuyordu. Yüksek ihtimal KDE ile alakalı. Daha önce Fedora, KDE Neon ve solus kullanmıştım. Onlarda bu kadar sık olmuyordu. Şu an çok sık oluyor.
Gnome da bu sorunu yaşamadığınızdan bahsettiğiniz için sorunun KDE kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Üstteki arkadaşın dediği gibi daha stabil bir sürüm KDE deneyebilirsiniz ama tam çözüm olur mu emin değilim. Bence hatanın asıl kaynağı KDE'nin SDDM'i kullanması. Gnome'da yaşamama sebebiniz Gnome'un, GDM'i kullanması olabilir. Size şimdi tamamen Gnome kullanın diyemem, sonuçta tamamen farklı alışması zor, şahsen ben birçok kez şans verdim ama alışamayıp KDE'ye geri döndüm, belki bu süreçte masaüstü ortamları yerine pencere yöneticileri deneyebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Hyprland GDM ile sorunsuz çalışabiliyor.

Hocam bu Yusuf ıpek'in görüşü kişiden kişiye değişir, videoyu izlemedim ama yani bilemem yine sizin kararınız birisi önermiyor diye ben bunu kullanmayayım o zaman demeyin, yani o göz ile bakıyor iseniz.

Videoda neden tercih etmediğinin sebeplerini anlatıyor. Hakkında söylediği şeyler pek hoşuma gitmediği için tercih etmiyorum. İsteyen yine tercih edebilir.

GNOME da bu sorunu yaşamadığınızdan bahsettiğiniz için sorunun KDE kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Üstteki arkadaşın dediği gibi daha stabil bir sürüm KDE deneyebilirsiniz ama tam çözüm olur mu emin değilim. Bence hatanın asıl kaynağı KDE'nin SDDM'i kullanması. GNOME'da yaşamama sebebiniz GNOME'un, Gdm'i kullanması olabilir. Size şimdi tamamen GNOME kullanın diyemem, sonuçta tamamen farklı alışması zor, şahsen ben birçok kez şans verdim ama alışamayıp KDE'ye geri döndüm, belki bu süreçte masaüstü ortamları yerine pencere yöneticileri deneyebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Hyprland gdm ile sorunsuz çalışabiliyor.

Birkaç kişiye sorduğumda Hyprland kullanımı/alışması zor ve çok buglu dedikleri için kullanmaktan vazgeçmiştim. Denemeli miyim bilmiyorum.

Videoda neden tercih etmediğinin sebeplerini anlatıyor. Hakkında söylediği şeyler pek hoşuma gitmediği için tercih etmiyorum. İsteyen yine tercih edebilir.

Birkaç kişiye sorduğumda Hyprland kullanımı/alışması zor ve çok buglu dedikleri için kullanmaktan vazgeçmiştim. Denemeli miyim bilmiyorum.
Başlangıcı kolaylaştırmak adına hazır dotfiles'lara göz atabilirsiniz, en popülerleri ML4W ve Jakoolit. İkisinin de youtube da rehberi var göz atmanızı tavsiye ederim. Zaman geçtikçe kendi kullanım alışkanlıklarınıza göre kısayolları özelleştireceksiniz ve size tam anlamıyla uyumlu hale gelecek. Bug konusunda eskiye nazaran çok daha iyi bir konumda olduğunu söyleyebilirim. Hatta geçenlerde Chris Titus Tech youtube videosunda Jakoolit'in dotfiles'ı ile yaptığı sistemi gösteriyordu. Eğer sisteminizde snapper veya timeshift gibi btrfs ile geri yükleme yapabileceğiniz bir araç varsa snapshot oluşturup bir şans vermenizi tavsiye ederim. Beğenmezseniz snapshot'a geri dönersiniz.

Hyprland uğraşmak istemediğim için GNOME geçtim fakat hala ekran gidip geliyor ve klavye takılıyor. Sanırım sorun yazılımsal değil. Driverlarda bir sorun olabilir belki.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt