- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Uyuyan Sincap
Üstün
Otizm belirtilerimi burada henüz anlatmadım. Sadece yaşadığım siber zorbalıklar sonrası bende ne gibi belirtiler başladı onları yazdım hocam. O yüzden öyle düşünmeniz normal.
Siber zorbalık sonrası travma yaşadınız ve böyle bir duyguya kapıldınız. Anti psikotik ve anti depresan ilaçlar sizi toparlayabilir biraz.
Evet, ancak Didim Devlet Hastanesindeki psikiyatri polikliniğinde hiç iş yok. 10-15 Dakika sizi dinlerler, sonra anit-depresan ilaç falan yazıp yollarlar. Bedava olduğu için çok talep var çünkü. Ayrıca daracık bir oda var. Karşıda bir adam ve bir koltuk o kadar. Bir sonraki seans için 1-2 ay falan sonra gel derler yoğunluk yüzünden. Bunlar bana yaramaz.Merhaba, öncelikle sakin kalmaya odaklanın. Bunun için derin nefes egzersizleri yapabilirsiniz.
Devlet hastanesinde psikiyatri polikliniğine gittiniz mi?
Uyuyan Sincap
Üstün
Evet insanlar dışlamayı çok sever özellikle bizim toplumumuz halden hatırdan anlayan yok. Katılıyorum.
Özel hastaneye gidin.
Evet, ancak Didim Devlet Hastanesindeki psikiyatri polikliniğinde hiç iş yok. 10-15 Dakika sizi dinlerler, sonra anit-depresan ilaç falan yazıp yollarlar. Bedava olduğu için çok talep var çünkü. Ayrıca daracık bir oda var. Karşıda bir adam ve bir koltuk o kadar. Bir sonraki seans için 1-2 ay falan sonra gel derler yoğunluk yüzünden. Bunlar bana yaramaz.
Özel hastaneye gidin.
Çekirdek çıtla.Merhaba. Aşırı stresliyim, terapi alacak param yok ne yapmalıyım? Düzenli olarak çok profesyonel terapiste gitmem gerekiyor hem de öyle böyle değil, Türkiye'nin en iyi en nadir terapistlerinden olmalı yani psikiyatri uzmanı. Otizm ve DEHB ve Anksiyete tanılıyım. İnsanlar beni sürekli linçliyor. Kafam farklı yapıda büyüdü çünkü. Nörolojik olarak farklı yaratıldım ve bunu ben seçmedim. Bir türlü mutlu olamıyorum. Sağlam 6-7 seneden beri mutlu olamıyorum. 2020 Senesinde uğradığım zorbalıklar sebebiyle de travma sonrası stres bozukluğu geçirdim ve bunu tek başıma aşamıyorum. Bazen ara ara ataklar krizler geçiriyorum. Bu geçirdiğim ataklar, psikoz gibi bir şey. Örneğin bazen geceleri arkamdan biri beni bıçakla öldürecekmiş gibi hislere kapılıyorum. Yatak odasında gördüğüm eşyalar canlanıyormuş gibi görüyorum bazen ve bana saldıracaklarmış gibi görüyorum. Beynim bazen, bazı eşyaları tehdit olarak görüyor gibi oluyor, bir takım sanrılar geçiriyorum. Bazen ciddi ciddi intihar isteğim oluyor ama bunu yapacak cesaretim yok çünkü anksiyetem var.
Beynimdeki bazı sinir ağlarının kablolama bağlantılarının ters bağlanması tarzında bir sorun ile büyüdüm. Kısaca otizm, dehb ve anksiyete ile büyüdüm diyerek kısaltabilirim.
Bazılarımız benim ajitasyon yaptığımı veya masal anlattığımı düşünecekse burayı hiç okumasın, ben burada direkt dürüstçe içimi döküyorum ve dertlerimi anlatıyorum. Ciddi ciddi, sizlerden tavsiye almak istiyorum.
İnsanlara hep mutluymuş gibi görünmeye çalıştım, rol yaptım ama artık yapmacık hissettiriyor. Kendim olmayı tercih ediyorum bu aralar.
Ancak şöyle söyleyeyim, zorbalık öncesi doğuştan bende olan tüm otizm belirtilerim şöyle; Zayıf göz teması, öğrenme güçlüğü, okuma yazmayı bile 7-9 yaşlarımda baba zoruyla öğrendim. 6-7 Yaşıma kadar bebek bezi giymek zorunda kaldım çünkü tuvalet eğitimimi tamamlamakta zorlandım. Gelişimimde ve dil gelişimimde gecikmeler vardı. Ailem beni düzeltmek için çok çabaladılar. Sınırlı ilgi alanları ve kısır döngü bir yaşam tarzım vardı ki hala bu devam ediyor. Sosyal ortamlara uyum sağlamada hep sorun yaşadım. Anaokulundan itibaren sorunlar yaşadım sosyal olarak. İlkokuldada sorunlar yaşadım. İlkokul öğretmeni gidip babama şunu demişti; "Ben bu çocuğa okuma yazma öğretemiyorum. Diğer öğrenciler dersi dinlerken oğlunuz kendi kafasında hayal dünyasında takılıyor, sırasını temizlemiyor, okulda sorunlar yaratıyor. Siz bunu alın kendiniz öğretin" demiş mesela. Birde sürekli ayakta sola sağa durmadan sallanma sorunum var küçüklüğümden beri ve hala var. Dikkat dağınıklığım var. 2021 Yılında babam bana evde zorla ders çalıştırırken bana Eylül romanından sadece 1 paragraf kadar bir kesit okutup, bu okuduğumdan özet çıkartmamı istedi. 1-2 saat boyunca ben bu özeti hala çıkartamadım çünkü ilgi duymadığım şeyleri öğrenmekte çok zorlanıyorum. Bu sorun yüzünden babam sinirden gülme krizlerine bile girdi. Bunun dışında 4-5 yaşlarımdan beri başlayan mastürbasyon olayları, cinsel konularda çok erken yaşlarda örneğin 13-14'lü yaşlarımda kafamın sadece cinsel ve romantik konularda erkenden aniden gelişmesi gibi olaylar da oldu. Erken yaşta evlenme hayallerim vardı ve hala daha şu yaşımda aynı isteklerim devam ediyor. Babam bana hep özel çocuksun farklısın der. Bazen kızıncada bana uzaylı der.Evet insanlar dışlamayı çok sever özellikle bizim toplumumuz halden hatırdan anlayan yok. Katılıyorum.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Psikiyatrist zaten 10 15 dk dinler. 1 saat dinleyenler terapist oluyor.Evet, ancak Didim Devlet Hastanesindeki psikiyatri polikliniğinde hiç iş yok. 10-15 Dakika sizi dinlerler, sonra anit-depresan ilaç falan yazıp yollarlar. Bedava olduğu için çok talep var çünkü. Ayrıca daracık bir oda var. Karşıda bir adam ve bir koltuk o kadar. Bir sonraki seans için 1-2 ay falan sonra gel derler yoğunluk yüzünden. Bunlar bana yaramaz.
Özelde de gitseniz sizi 10 15 dk dinlerler.
Psikiyatrist, sizin ruhsal durumunuzu biyolojinize müdahalede bulunarak nötralize etmeye çalışır. Amaç budur.
Özele gidecek durumunuz yoksa elimizdeki kaynakları değerlendirmemiz lazım. Ayda 1 psikiyatri ve 0 görüşmedense ayda 1 psikolog görüşmesi yapmak daha iyi olabilir. Tabii ki bu durum değişkendir ve psikoloğun ayda 1 periyotlarca verimi maksimumda tutmalıdır.
Mevcutta ilaç kullanıyor musunuz?
İlaç kullanmıyorum. Ancak, 2009 yılında bana yanlış bir ilaç verildiğini düşünüyorum. O zamanlar Risperdal kullandım.Psikiyatrist zaten 10 15 dk dinler. 1 saat dinleyenler terapist oluyor.
Özelde de gitseniz sizi 10 15 dk dinlerler.
Psikiyatrist, sizin ruhsal durumunuzu biyolojinize müdahalede bulunarak nötralize etmeye çalışır. Amaç budur.
Özele gidecek durumunuz yoksa elimizdeki kaynakları değerlendirmemiz lazım. Ayda 1 psikiyatri ve 0 görüşmedense ayda 1 psikolog görüşmesi yapmak daha iyi olabilir. Tabii ki bu durum değişkendir ve psikoloğun ayda 1 periyotlarca verimi maksimumda tutmalıdır.
Mevcutta ilaç kullanıyor musunuz?
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Neden yanlış ilaç verildiğini düşünüyorsunuz?İlaç kullanmıyorum. Ancak, 2009 yılında bana yanlış bir ilaç verildiğini düşünüyorum. O zamanlar Risperdal kullandım.
Ayrıca tekrardan devlete psikiyatriye gitmeye ne dersiniz? En azından ilaç desteğiyle daha nötr hale gelebilirsiniz.
Risperdal beyine reset atıyormuş, uyuşturucudan farkı yokmuş, faydadan çok zararları var mış. Hormonel dengeyi bozuyormuş, memelerde büyüme yapıyormuş vs diyordu. Bülent diye bir youtuber vardı sanırım bu konuyla ilgili videolar çekiyordu ama vefat ettiğini duymuştum.Neden yanlış ilaç verildiğini düşünüyorsunuz?
Ayrıca tekrardan devlete psikiyatriye gitmeye ne dersiniz? En azından ilaç desteğiyle daha nötr hale gelebilirsiniz.
Bir de bende 2016 yılından beri Tip 2 diyabette var.
Babam müsaade etmiyor. Babama bağlı yaşıyorum. Hala kafadan çocuk olduğum için. Sadece olgun taklidi yapmayı öğrendim ama taklitlerle insanları kandırmak mantıklı değil.Neden yanlış ilaç verildiğini düşünüyorsunuz?
Keşke Çin'de yada Hong Kong yada Japonyada veya daha iyisi Tayland'ta doğsaydım. O zaman benim gibi değişik doğan kafaya uyumlu insanlar olurdu illa beni bulurlardı. Benim kafa kendi ülkemin çoğu insanıyla uyumsuz.
Son düzenleme:
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.