oktayy.210
Üyecik
Herkese selam.
Bir süredir yaşadığım monitör arızası ve servis süreciyle ilgili tecrübemi paylaşmak, aynı zamanda benzer durumdaki arkadaşlara rehber olması adına bu konuyu açıyorum.
Elimde ASUS VG248QG model bir monitör var. Cihaz, ekranda ölü piksel, dikey çizgiler ve Hz düşmesi gibi kronik sorunlar vermeye başladı. Ürünü bugüne kadar toplam 2 kez yetkili servise gönderdim. 2024 ve 2025 yıllarındaki her iki işlemde de "LCD panel değişimi" yapıldı ancak arıza ne yazık ki hiçbir şekilde kalıcı olarak çözülmedi. Şu an monitör 100 Hz'de bile hata veriyor ve ekran kararmaları devam ediyor.
Servisin kronik arızayı çözememesi üzerine, Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvurmaya karar verdim. Başvuru sürecim şu şekilde ilerledi:
Bir süredir yaşadığım monitör arızası ve servis süreciyle ilgili tecrübemi paylaşmak, aynı zamanda benzer durumdaki arkadaşlara rehber olması adına bu konuyu açıyorum.
Elimde ASUS VG248QG model bir monitör var. Cihaz, ekranda ölü piksel, dikey çizgiler ve Hz düşmesi gibi kronik sorunlar vermeye başladı. Ürünü bugüne kadar toplam 2 kez yetkili servise gönderdim. 2024 ve 2025 yıllarındaki her iki işlemde de "LCD panel değişimi" yapıldı ancak arıza ne yazık ki hiçbir şekilde kalıcı olarak çözülmedi. Şu an monitör 100 Hz'de bile hata veriyor ve ekran kararmaları devam ediyor.
Servisin kronik arızayı çözememesi üzerine, Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvurmaya karar verdim. Başvuru sürecim şu şekilde ilerledi:
- Kanıt Toplama: Hem geçmişteki 2 servis fişini hem de monitörün şu anki güncel durumunu gösteren (çizgilerin ve piksel hatalarının net belli olduğu) fotoğrafları derledim.
- Dilekçe Hazırlığı: Başvurumda ürünün ayıplı olduğunu, onarımlara rağmen aynı parçanın (panel) tekrar tekrar arızalandığını net bir şekilde belirttim.
- Başvuru: TÜBİS üzerinden başvurumu tamamladım. Değişim talebimi "ayıpsız bir misli veya eş değer güncel bir model" olarak güncelledim.
- Bu tarz monitör arızalarında, özellikle panel değişimi yapılmasına rağmen sorun çözülmediğinde hakem heyeti genellikle ne kadar sürede karar veriyor?
- Süreç içerisinde bilirkişi aşaması kaçınılmaz mı, yoksa servis formları yeterli olur mu?
- Daha önce benzer bir süreç yaşayan veya ASUS ile bu tip bir iade/değişim kavgasına giren oldu mu?