Bana boyun fıtığı teşhisi konmuştu, öncelikle bir süre ağırlık antrenmanlarını bıraktım çünkü çok şiddetleniyordu ağrılarım (kesin olarak bilmesem de boyun fıtığı olmamı tetikleyen şey lat pulldown hareketini biraz ağır biraz da bilinçsiz yapmamdam kaynaklı olduğunu düşünüyorum, şu anda halihazırda ağırlık antrenmanı yapıyorum fakat lat pulldown makinede yapıyorum daha nizami oluyor.) Teşhis konulduktan sonra fizyoterapist ile görüştüm ve Core bölgeni güçlendirmelisin senin için verebileceğim en iyi tavsiye yoga, pilates demişti kendisi. Tavsiyesine uyup 1 ay düzeli pilates yaptım, gerçekten etkisini gördüm ağrılarım azaldı. Buna ek olarak da ortopedik bir yastığa geçtim bunun da çok faydasını gördüm tavsiye ederim kesinlikle ama deneyerek almalısın. Skolyoz için bir bilgim yok. Kendi fıtık deneyimim bu şekildeydi şu anda ağrılarım neredeyse hiç yok ama süreç boyunca fazlası ile dikkat ettim kendime.
Detaylar
Kim cevapladı?SunseTTime
Uzman
@blaiszy, aynı senin gibi ben de makineler ile dengeli ilerliyorum. Ego lifting yok yani. Gün içinde de surekli esneme hareketi, spor yapmama ragmen bak daha bu sabah yine kalkar kalkmaz boyun omurga hattinda hafif kasilma ve sirtta esnerken takir tukur esneme sesleri geldi. Sanarsin hic spor yapmamisim.
Yukarida onerildigi gibi shrug ve face pull hareketlerini de programima dahil edecegim. Zaten amaç kaslari calistirmak arka trapeze yonelik hareketim yokmus hem danistigim iyi oldu. @Testo Unit
Boyun fitigi icin ortopedik bi yastik almis bizimkiler onu da deneyecegim. Umarim bir aya cogu gecer.
Oneriler icin herkese tesekkurler.
Yukarida onerildigi gibi shrug ve face pull hareketlerini de programima dahil edecegim. Zaten amaç kaslari calistirmak arka trapeze yonelik hareketim yokmus hem danistigim iyi oldu. @Testo Unit
Boyun fitigi icin ortopedik bi yastik almis bizimkiler onu da deneyecegim. Umarim bir aya cogu gecer.
Oneriler icin herkese tesekkurler.
Daha önce bel ağrım vardı, bu egzersizleri yapınca düzeldi. Skolyoz/Duruş bozukluğu içinde geçerli bunlar. Yapmani tavsiye ediyorum kesinlikle çok rahatlatti beni geceleri uyuyamiyordum bel ağrısından bunları her gün yapıyorum aşırı iyi geliyor.
(Sabah 1 saat erken kalkiyorum okula gitmedrn once yapiyorum genelde)
(Sabah 1 saat erken kalkiyorum okula gitmedrn once yapiyorum genelde)
SunseTTime
Uzman
@Nop, ekleme yapabilecegim birkac hareket varmis gorsellerde, tesekkurler.
Güncelleme:
Son bir haftadır ağrılarım bayağı bir azaldı. Bu süreçte ortopedik yastıkla elimden geldiğince sırt üstü yattım. Mg ve D3 vitamin takviyesi aldım. D3'e başlayalı dört gün falan oluyor, haliyle en büyük faydayı sanki o sağlamış gibi hissediyorum. Benzer şekilde yakınımda da boyun düzleşmesi, bel fıtığı mevcut. D3'e başlayalı ağrılarında ciddi azalma olduğunu belirtiyor.
Spor salonuna gitmeyi bıraktım, evde sırt & boyun ağrısına iyi gelen klasik esneme hareketlerini yapıyorum sadece. Gerçi birkaç gündür aksattım ama tamamen bırakmadım. @Testo Unit @Nop
Güncelleme:
Son bir haftadır ağrılarım bayağı bir azaldı. Bu süreçte ortopedik yastıkla elimden geldiğince sırt üstü yattım. Mg ve D3 vitamin takviyesi aldım. D3'e başlayalı dört gün falan oluyor, haliyle en büyük faydayı sanki o sağlamış gibi hissediyorum. Benzer şekilde yakınımda da boyun düzleşmesi, bel fıtığı mevcut. D3'e başlayalı ağrılarında ciddi azalma olduğunu belirtiyor.
Spor salonuna gitmeyi bıraktım, evde sırt & boyun ağrısına iyi gelen klasik esneme hareketlerini yapıyorum sadece. Gerçi birkaç gündür aksattım ama tamamen bırakmadım. @Testo Unit @Nop
Son düzenleme: