Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Merhaba,

Önerim şudur;

Belli bir süre ceza almazsak eğer (örneğin 3 ay gibi bir süre), tarihi en eski cezadan itibaren her ay bir ceza puanı silinmeli. Böylece hem kullanıcıyı kusurlu hareket yapmadığı için ödüllendirmiş oluruz hem de ceza puanlarının aşırı birikmesinden kaynaklanan ceza sürelerinin uzamasının önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum.
(Zaman aşımı süresi moderasyonun kararı doğrultusunda en makul şekilde şekillenebilir.)

Önerimi değerlendirmenize sunuyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 67 Eksi
Arttırır. Forum ortamında sayılar az. Bir çürük inciri bile çıkarabilirsek çok fark eder.
Peki boş boş konuşmak yerine tam olarak belli bir aydan sonra uyarı sayısının silinmesinin nasıl Troll üyelerin artmasına etkisi olacağını söyler misin? Bunu böyle tutmak Troll işini çözmüyor hatta forumdaki üyelere daha büyük bir eksi sağlıyor. Technopat’te 66 tane uyarım olduğu için (50 tanesi gereksiz mesaj) her gereksiz mesaj uyarısı için 1-2 hafta uyarı yiyordum ve yetkilerim kısıtlanıyordu. (mesaj atma vb.) Aylardır bir tane bile uyarı almıyorum, uyarı sayısı aynı kalarak sadece benim ayağıma çelme takıyor.

Olmadı şöyle yapabiliriz; bu uyarı silinme işi sadece gereksiz mesaj uyarıları için geçerli olabilir… Zaten forumda hakaretten uyarı yiyip ahlaksızlık yapan birisinin uyarısı bence de silinmemeli.

Sürekli hata yapmaya devam eden kişiler bu puan düşme durumundan yararlanamayacak zaten. İnsan zamanla kendini düzeltebilir, davranışlarını değiştirebilir, öyle değil mi? Kendini düzeltmeyi başarırsan bu teşviği elde edersin, bu kadar basit.
Değişmez insan. İnsanın değişimi için uzun süreler gerekir. En azından Techolay markasının yaşayacağı sürede. Techolayın bir insan ömrü kadar yaşaması lazım ki bunun uygulamasını görebilelim. Yoksa pisliği temizlemek yerine duvarı pisliğe boyamaya dönüyor.

Peki boş boş konuşmak yerine tam olarak belli bir aydan sonra uyarı sayısının silinmesinin nasıl Troll üyelerin artmasına etkisi olacağını söyler misin? Bunu böyle tutmak Troll işini çözmüyor hatta forumdaki üyelere daha büyük bir eksi sağlıyor. Technopat’te 66 tane uyarım olduğu için (50 tanesi gereksiz mesaj) her gereksiz mesaj uyarısı için 1-2 hafta uyarı yiyordum ve yetkilerim kısıtlanıyordu. (mesaj atma vb.) Aylardır bir tane bile uyarı almıyorum, uyarı sayısı aynı kalarak sadece benim ayağıma çelme takıyor.

Olmadı şöyle yapabiliriz; bu uyarı silinme işi sadece gereksiz mesaj uyarıları için geçerli olabilir… Zaten forumda hakaretten uyarı yiyip ahlaksızlık yapan birisinin uyarısı bence de silinmemeli.
Gereksiz mesajla siz kaşınmışsınız. Hatta uyarı alacagını bilmek troll yapamamanıza direkt etkisi olmuş.

66 tane uyarım olduğu için (50 tanesi gereksiz mesaj) her gereksiz mesaj uyarısı için 1-2 hafta uyarı yiyordum ve yetkilerim kısıtlanıyordu. (mesaj atma vb.) Aylardır bir tane bile uyarı almıyorum, uyarı sayısı aynı kalarak sadece benim ayağıma çelme takıyor.
Hesap yıllandıkça uyarı sayısının artmaması mümkün değil, illa ki ufak tefek şeylerden cezalar alıyoruz. Bu şekilde hiç silinmeden, sürekli birikerek devam ederse Sosyal'in müdavimleri olan, 3-5 yıllık, belki ileride 10 yıllık üye olan hesapların geleceği durumları bir düşünsene? İnsanın foruma giresi gelmez.

Hesap yıllandıkça uyarı sayısının artmaması mümkün değil, illa ki ufak tefek şeylerden cezalar alıyoruz. Bu şekilde hiç silinmeden, sürekli birikerek devam ederse Sosyal'in müdavimleri olan, 3-5 yıllık, belki ileride 10 yıllık üye olan hesapların geleceği durumları bir düşünsene? İnsanın foruma giresi gelmez.
Yani hesabım 4 yıllık Technopat forumda ve ben de insanım zamanında bazı hatalarla gereksiz mesajlar yazmış olabilirim. Bunu kabul edemeyen kişilerin de hiç sütten çıkmış ak kaşık olduğunu düşünmüyorum.

@Lotr Manyağı @Barış

Sayın moderatörlerimiz, isteğim bu önerinin bu kadar destek almışken ve sizler de mantıklı bulmuşken kaybolup gitmemesi... Geliştirici ve yöneticiler tarafından görülebilmesi ve değerlendirilmesi için yardımcı olabilir misiniz?

• Beğendim
İfadeler: 683
@Elma ısıran bu kategori altında açılan tüm konular yönetimin gözetimi altında, yani gözden kaçma ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. Hemen olmasa da olumlu ya da olumsuz geri dönüş alacağınız yüksek bir ihtimal. Dönüş alamazsanız bile konunun incelendiğinden emin olabilirsiniz.

Merhaba,

Önerim şudur;

Belli bir süre ceza almazsak eğer (örneğin 3 ay gibi bir süre), tarihi en eski cezadan itibaren her ay bir ceza puanı silinmeli. Böylece hem kullanıcıyı kusurlu hareket yapmadığı için ödüllendirmiş oluruz hem de ceza puanlarının aşırı birikmesinden kaynaklanan ceza sürelerinin uzamasının önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum.
(Zaman aşımı süresi moderasyonun kararı doğrultusunda en makul şekilde şekillenebilir.)

Önerimi değerlendirmenize sunuyorum. Teşekkür ederim.
Son zamanlarda yapılan en iyi öneri, sonuna kadar arkandayim!