Beta'ya da bu yüzden geçmek istemiyorum bak işte :/. RAM'e 5-6 kez hata verdirtince üst üste, ya gerçekten bir şeylere güncelleme geldi, ya da bir şeyler siliniyor

nefret ediyorum bundan, boyutlar ufak ama istenmez işte böyle bir şey. Ve şu an işlemci stokta sadece PBO açık yani, akıcılık çok iyi, stoktayken -5 verince bile bu kadar akıcı olmuyor. Direkt anlıyorum oyunun içinde. Mesela -5 varken 100 FPS ise undervolt yok iken en az 110 olması lazım ki ben bunu hissedebileyim ki hissediyorum ciddi anlamda. İşte böyle olmalı diyorsun oyun içerisinde. +75 +100'lerden falan hiç bahsetmiyorum zaten, 6400 1-2-0'da imkansız bu çipte, stabiliteden ziyade akıcılık gidiyor niye bilmiyorum. OCCT yapsam ilk 1 saatte %100 hata verdirir ama diğer programlar nazlı Core konusunda.
@Kitsu tamamdır, CS ile ilgilenmem lazım zaten sıkıntıyı çözemedim çünkü, bench de CS'de bakmam lazım, en azından işlemci stokta ve -5 -10'da iken ne değişiyor belki görebilirim.
Aslında vddq-IO 1.4 falan bırakabilsem ya da vddp 0.95-1.0 falan ama gönül rahatlığıyla bırakamıyorum zaten vddp direkt hata verdirdi, 1-2-1 Nitro yapınca da hata olmasa da, artık vddq-IO 1.4 diye mi bilmiyorum, hata yok ama birkaç saat beklettim 253 zor gördü, demin attığım profil 255 dayanıyor. Gariplik orada. Verimsiz çalışıyor sanırım voltaj eksikliğinden ötürü
@11115 ya da Fclk'yı etkiliyor vddp bir miktar bilmiyorum tam etken nedir yani. 6400 gerçekten çok zor, her şeyi fulleyip arkana bakmaman gerekiyor kısaca. Bir de benim çip Core'lar dandik 3-4 tanesi, akıcılık gidiyor. CS'de bakacağım oyun problem çıkartmazsa.
@11115 yani özetle asıl soru şu, stokta bırakmak ile -5 -10 ya da +75 +100 verdirmem neden bu kadar akıcılığı etkiliyor, combat anında, mouse sağ sol hareketlerde, aim alırken falan hissediyorsun zaten direkt programsız. Bu çok saçma geliyor bana sadece. Bu kadar etkilememesi lazım bence hissedilen akıcılığı ki bu %1 olması lazım, binde 1 falan değildir umarım
6400 apayrı dert bir de, 6200 ile uğraşıyorken iyiydi aslında nereden bulaştım buna geri. Bundaki akıcılığı hissedince de geri 6200 dönemedim. Ama pyprime hep 6.8-6.9 arasında, Core elleyemediğim için maalesef ya da gdm disable olması ımkansıza yakın olduğu için.
Demin şeyi kıyasladım mesela, 6000 C26-35-35 +200 -15 ile bu 6400 C28 ve stok işlemciyi. İkisinin pyprime aynı ama +200 -15'te aşırı in çık yapıyor tabii skorlar 6.8 ikisi de kabaca diyelim ama 6000'deki akıcılık 1 ise, 6400'deki 10 öyle diyeyim anlaman için
@11115 bunu şöyle düşün hava 30 derece ama hissedilen sıcaklık 40-50
@11115 CS kafayı yedirtti ya, zaten benchmark Map'inde FPS limiteri kaldırıyormuş da, sonuçlar iyiydi 1080P-1440p fakat kaç kez oyun çöktü, saçma sapan 1080p yaptım diye devamlı ekran gidip geldi 50 kere

ben de sinir olup kapattım. Düz oynayayım dedim %1 250-300 arası değişiyor ama akıcılıgı hıssedemıyorum olması gerektiği gibi. Sıkıntı ne ben de tam anlayamadım. Monıtor 144 Hz'de zaten şu anda %1 FPS 200 bile olsa çok akıcı hissettirmesi gerekmiyor mu?
CS'de ciddi sıkıntı var bende, baska hiçbir oyunda yok

1080p alınca 50 kere ekran gidip geliyor devamlı, oyunu da bozmuşlar belli ki. 1080P'de çöküyor sonra ekran gidip gelince. FPS Max 0 falan yazdım ondan mı bılmıyorum başlatma seçeneklerine.
Ben bir 24000 DPI mouse sipariş vereyim bir de 8000 polling rate falan, başka türlü rahatlayamayacağız belli oldu
@11115 monitörü de ASUS TUF aldığıma pişman oldum, HDMI ıle kullanılmıyor monitör, görüntü gidip geliyor arada paso

DP kullanmak zorundayım resmen. Bir daha tüm parçaları ROG Extreme almazsam ben de bir şey bilmiyorum, alınabilecek en üst ne ise onu alacağım. Gereksiz olur, orta segment de yeter diye diye bu hallere düştük işte, başka açıklaması yok. Her şeyin en iyisi alınmak zorunda.
Eki Görüntüle 159895
Aklına gelen baska fullenmesi gereken voltaj var mı
@11115 vddg ve vmisc felaketle sonuçlandı, onu pas geçiyorum. 1.3 SoC da patlatıyordu en son, oradaki sıkıntı fclk idi.
@11115 çok saçma ama 1.1 vddp üstü ve 1.29 SoC üstü crashletiyor. Fclk olabilir 2133-2200 arası ya da başka bir şey var. Her zaman fazlası iyi değil bu voltajların.
Eskiden hatırladığıma göre 1.15 vddp 1.285 SoC ve altında crashletmiyordu. 1.29'da da 1.1-0.95-1.0 kullanabiliyordum. Buradaki ana etken ne meçhul gerçekten.
Eki Görüntüle 159939
Böyle ayakta kalabiliyor sadece.
@behramabi uğraştığımız işlere bak ya, ben sana devrediyorum bu m-die serüvenini, başarılar
1.15 vddp istiyorsan SoC 1.285 çekmen lazım mesela, neden abi yani, atom mu parçalıyoruz burada anlamadım ki

1.29 üstünde vddp de kar etmiyor direkt patlıyor zaten. 1.29'da 1.1, 1.0, 0.95 kullanabiliyorum sadece, 1.05 de crash, 1.1-1.15 aralığı da crash, açıklar mısın bu durumu
@behramabi
Vddg 1100, vmisc 1.15 yapınca anakart kısa devre yapıyor zaten, her trainingden önce çıt çıt, o RAM'lerden derhal kurtul, yoksa sonun böyle olacak.
@behramabi
Ben gençlere devrediyorum artık bu serüveni, yeterince uğraştım, çok yaşlandım son 1 yılda, onu fark ettim ayna karşısına geçince. Zamanı geri de alamıyoruz, 1 yılda 10 yıl yaşlanılır mı, işte böyle yaparsan yaşlanılır.
Bu konu da silinmeden bence burada noktalayalım arkadaşlar, uzun ve sağlıklı ömürler dilerim sizlere, lütfen bu işlerle uğraşmayın daha fazla, akıl sağlığınızı muhafaza edin, kendinize mukayyet olun.
@11115 bana ZenTimings DC'sinde bir ara destek atsana ya, bir haddini bilmez tersledi niye terslediyse

reelde olsa paçasını alırım aşağı da DC'de çok laf edemiyoruz işte. Sana karşı da böyle sertler miydi zamanında?
Manuel zaman girme tamamen çöp, EXPO açma diyor, ECC RAM kullan diyor, ECC RAM nedir, server RAM'i değil mi bu, bizim RAM'ler u-DIMM diye biliyorum ben, bir de cu-DIMM'ler var işte. SO-DIMM falan laptop RAM'iydi.
@11115
Vallahi bunları İzmir'den denize dökmek lazım tekrardan, harbiden çok ukala ve egolular. Ölümlü dünya kardeşim ya, gözünü seveyim
@behramabi gir sen de ZenTimings DC'sine, haddini bildir bu tiplerin. Başka dilden anlamazlar. Reelde karşıma çıktığında böyleleri yapıştırıyorum suratına arada da, Discord ortamında olmuyor işte, biraz klavye delikanlılığı var.
Eki Görüntüle 159950
Bunu gördükten sonra PC'yi dağıtma kararı aldım, size bol şans. Bunu yapamıyorsam hiçbir anlamı yok AM5'in.
@behramabi @Ünsal İçmez eğer bu olmuyorsa, siz de bırakın, hiç uğraşmayın. Adam zaten EXPO Disabled'in daha iyi olduğuna inandırdı beni ZenTimings Discord'unda.
Bir de ECC server RAM'i takmamız lazımmış, m-die yanlış almışız. En güvenlisi ECC RAM, sonrasında EXPO disabled imiş.
Eki Görüntüle 160023
Biz de bununla takılalım işte. Adam 1.9 Vdd'ye C24 yapıyor, benimki 1.75'te anca C26 oluyor. 1.9'da C24 yapamaz.