1776085809191.webp

@X99 Bak yine Secure Boot ve Windows UEFI'ye gelmiş konu, BIOS Update sonrası. :) Safedisk'in de gidişat iyi değil, MSI'den sonra. ASUS BIOS ekibi de MSI özeniyor sanırım.

Stabilse kalsın, oyunlarda %1 ve %0.1 takibi yap. Hikayeli, FPS fark etmez. Memnunsan kalırsın. Senin RAM'ler dandik, başka bir şey yapılamaz. Primary yemiyor. Maksimum böyle olur.

@TechMad Benimki de senden farkı yok, 6000 CL24 için Burst 8x hariç yemiyor. M-die piyasadan silinmeli. @ggbye halen daha 6400 yapma peşinde. 6600 için 1.9 VPP istiyor bu modüller, hiçbir A-die istemez mesela.

Eki Görüntüle 240559

@X99 bak yine Secure Boot ve Windows UEFI'ye gelmiş konu, BIOS Update sonrası. :) Safedisk'in de gidişat iyi değil, MSI'den sonra. ASUS BIOS ekibi de MSI özeniyor sanırım.

@TechMad benimki de senden farkı yok, 6000 CL24 için burst 8X hariç yemiyor. M-die piyasadan silinmeli. @ggbye halen daha 6400 yapma peşinde. 6600 için 1.9 vpp istiyor bu modüller, hiçbir a-die istemez mesela.

Son güncellemeler ile durum böyle oldu, Secure Boot açıp kapatırken mutlaka key silinip yüklenmesi lazım yoksa buga giriyor. CSM ile de alakası var, Secure Boot açılmadan önce ilk adım CSM kapatmak, CSM kapalıyken OS type other OS kısmına alınmalı, CSM açıken Windows UEFI kısmında duracak. Secure Boot açmak isteyenlerin çoğu; Secure Boot'u açmak için CSM'nin kapatılması gerektiğini bilmiyor. Secure Boot açtıktan sonra CSM aayarı arıyorlar. BIOS'u yazıp tasarlayan tayfa bu önemli üç ayarı tek butonta otomatik olarak birleştirse her şey çözülecek. Sistemlerin artık MBR/GPT olayı net, bu duruma göre ayarlama yaparlar isteseler, illaki burada seni uğraştırıcaklar hocam :rofl: @Ayhan Dönmez.

Belkide MSI'den kovulan yazılımcıları ASUS işe almıştır, tavuk dürüm + yol parası farkıyla :rofl:

Eki Görüntüle 240559

@X99 Bak yine Secure Boot ve Windows UEFI'ye gelmiş konu, BIOS Update sonrası. :) Safedisk'in de gidişat iyi değil, MSI'den sonra. ASUS BIOS ekibi de MSI özeniyor sanırım.

@TechMad Benimki de senden farkı yok, 6000 CL24 için Burst 8x hariç yemiyor. M-die piyasadan silinmeli. @ggbye halen daha 6400 yapma peşinde. 6600 için 1.9 VPP istiyor bu modüller, hiçbir A-die istemez mesela.
Son güncellemeler ile durum böyle oldu, Secure Boot açıp kapatırken mutlaka key silinip yüklenmesi lazım yoksa buga giriyor. CSM ile de alakası var, Secure Boot açılmadan önce ilk adım CSM kapatmak, CSM kapalıyken OS type other OS kısmına alınmalı, CSM açıken Windows UEFI kısmında duracak. Secure Boot açmak isteyenlerin çoğu; Secure Boot'u açmak için CSM'nin kapatılması gerektiğini bilmiyor. Secure Boot açtıktan sonra CSM aayarı arıyorlar. BIOS'u yazıp tasarlayan tayfa bu önemli üç ayarı tek butonta otomatik olarak birleştirse her şey çözülecek. Sistemlerin artık MBR/GPT olayı net, bu duruma göre ayarlama yaparlar isteseler, illaki burada seni uğraştırıcaklar hocam :rofl: @Ayhan Dönmez.

Belkide MSI'den kovulan yazılımcıları ASUS işe almıştır, tavuk dürüm + yol parası farkıyla :rofl:
Ee ne yapacağız Asus gidiyor MSI zaten gitmişti, o zaman Gigabyte Aorus a mı geçelim?

Ee ne yapacağız ASUS gidiyor MSI zaten gitmişti, o zaman Gigabyte Aorus'a mı geçelim?

ASUS'tan devam şimdilik, stabilite sorunu yok yapılan ayarı kabul ediyor, piyasada zaten belli artık manuel Tweak yapılıcaksa Gigabyte ve ASUS. MSI EXPO 1 ayarında bile sorun çıkartıyor onu anladık zaten. ASRock X870 taichi serisi güzel o da 30 bin TL'den aşağı bulunmaz bu bütçeye çıktıktan sonra zaten ROG STRIX var gözü kapalı alınır. Bende bu aralar X870 Aorus tachyon modeline taktım inceleme aşamasındayım karar verebilirsem bir sistem yapacağım.

ARD 2'de eşliyorsa @Picky kit ile takasla ya da senin işlemciyi ona ver. Başka türlü düzelmez bu sorun. Birimizden biri kazanması lazım.

@Fatihkilic 'tan ses yok henüz. Ondaki 1.4V 6000 CL26. Top Level, God Tier. Ötesi yok.
Bendeki kit ile 1.45V CL26 arasında fark var mı sizce? Hani çok uygun bir fiyata görürsem soruyorum bunu, geçmeye değer mi benim kitten ona? Ben pek sanmıyorum çünkü optimize edilmiş haliyle 1.48 de CL26 yapabildik biliyorsunuz hem de MSI da :D . 1.4 CL26 da bir daha raflara gelmeyecek onu da biliyoruz. Günün birinde mucize olur o ayrı konu.

Bendeki kit ile 1.45V CL26 arasında fark var mı sizce? Hani çok uygun bir fiyata görürsem soruyorum bunu, geçmeye değer mi benim kitten ona? Ben pek sanmıyorum çünkü optimize edilmiş haliyle 1.48 de CL26 yapabildik biliyorsunuz hem de MSI da :D . 1.4 CL26 da bir daha raflara gelmeyecek onu da biliyoruz. Günün birinde mucize olur o ayrı konu.
Raflarda zaten, 6400/30-32 kit. 1.4-1.45 arası satılıyor.