Aynen öyle, zaten niş konular bunlar. TCCDL bizim gibileri bağlar, diğerleri iyi kötü rehberden 6000 CL28 ayarlayıp geçebilir diye düşünüyorum. Benim rehberde de eksikler var zaten, gerekirse düzenleme yetkisi alıp sonradan eklerim ama şu an için uğraşasım çok yok. Zaten 100K kelime falan var rehberde, karakter sayısı ciddi yüksek ve aşırı detaylı. Bizim insanımız okuyup anlamasını bilmiyor sadece.
@MAH0A Her türlü emeğe saygım var zaten ama Hynix özelinde şu Buildzoid timing'lerinden bir vazgeçemediler. Yine voltaj sınırlarına da kimse hakim değil TR'de, 500 kere söyledik halbuki. Diğer modüllerde, çiplerde bir standardizasyon yok. Onlarda 1.35-1.4V VDD ve VDDQ kalırsın, onda zaten sorun yok. Hynix diğerlerinden keskin bir hatla ayrılıyor, hepsi scale oluyor dediğim gibi. Ürettikleri her çipte bu başarıyı elde etmiş adamlar, haliyle modüllere, kitlere de bu durum yansıyor. AIDA zaten yanlış ölçüyor gecikmeyi. R5 7500F > R7 9800X3D çıkıyor. Saçmalık resmen, diğer araçlar ile bakıldığında ciddi fark var halbuki.
TR'yi geç, yurtdışında tartıştım bir topluluk ile. Birkaç kişi bana katılırken geri kalan 5-10 kişi gruplaşıp beni aşağılamakla ve küçük düşürmekle yetindi sadece. Ayhan'ı nerden tanısın adamlar, yoldan geçen adam gibi düşünüyor sonuçta. Haliyle 6000 CL36 > 6000 CL30 gibi yapayanlış bir algıyı zorla kabul ettirdiler milletle. Globalde de uğraşmayacağım o yüzden artık, ciddi bir azınlık harici Hynix modüllere hakim olan dünyada hiçbir kimse yok.
@MAH0A
Bana katılanlar zaten işten anlayan kimseler, Watercool ve Water chiller setupları mevcut. 15 derece sabit takılıyor adamlar anlayacağın, IO Die ve DRAM IC 15 derece. 6600 CL26 ve 8400 CL30 kullanan kişiler benim haklı olduğumdan eminken diğerleri tabii ki haksız bulacak. Bu hep böyle, kendini yorduğuna değmiyor.