DDR5 Manuel Tuning CapFrameX karşılaştırma sonuçları

shiiw 38

Başarılı
Merhabalar,

Bugun @Ayhan Dönmez'in destegiyle yaptigimiz manuel tuning ayarlamalarini EXPO, JEDEC gibi ayarlarla kiyaslayacagiz.

Test sonuclari bu sekilde. Train sorunlu diye gonderdigim olan kisim icin;

RAM ayarlari her zaman perfect train edemiyor. 96K cikan kismi 100K yapmak icin 3-4 kez reset atip teste almak gerekebiliyor.

Ekstra: Test sonuclari Valorant Swiftplay maclari uzerinde oynandi. Mapler birbirini tutmayabilir. Ayarlar; Borderless 1920x1080, low graphics.

JEDEC ve EXPO ayarlamalari uzerinde sadece Integrated Graphics kapali sekilde ayarlandi. JEDEC versiyon Nitro Auto olmasina ragmen 1/2/0 Nitro veriyor. B850M-K ozelinde genetik sanirim.

6400 CL26 ayarlamalarinda +200 Boost Clock, -30 Curve Optimizer All Cores var.
6000 CL24 icin yine +200 Boost Clock ve -30 CO var.
6200 CL24 icin +200 Boost Clock ve -25 CO var.

@Ayhan Dönmez @Yakuza

Son düzenleme:
Babayla zor yarışırlar eline sağlık. İnsanlar EXPO açıp geçiyor itaat edin ve RAM'leri manuel ayarların. @Ayhan Dönmez

Son düzenleyen: Moderatör:

6400'de Valorant sonuçları bende de sapıtmıştı.

Sapıtma şöyle: Kesinlikle çökme crash o bu vs yok ama instability var işte bunu da FPS değerlerinin 6200'e nazaran düşük olmasından anlıyoruz.

6200MHz ve 6000 Tuningleri cuk oturmuş. %0.1 FPS 300'lere fırlamış ki süper bir rakam.

%0.1 Low AVG düz EXPO'ya göre 2X yapmış ki aynen bende de böyleydi.

%1'ler zıplamış, 6200 CL-24-26 Stabil olması açısından sweet spot.

P1 yani %1 FPS 479 çok muazzam bir rakam. 7800x3D'yi solladı sanırım.

6200'den devam.

%0.1 FPS 300+ öyle iyi bir rakam ki, çatışma vs esnasında öyle stutter o bu falan saçma sapan anlık takılma yok gibi bir şey.

%1 zaten 450+.

Buna 400hz monitör setup'u kurulur %0.1 300'e düşse bile 4/3 korunduğu için bir şey hissetmezsiniz.

Son düzenleme:
Gözü olan bir adamın test etmeye dahi ihtiyacı yok. Ya diyorsun bu oyuna bir şey olmuş

Elinize sağlık @shiiw hocam.

6200 icin voltaj dusurmeye bakmak lazim, 1-2 hafta civari kullanmistim onu. 610Hz ile birlikte kullaniyorum. Win 11 IOT Enterprise 25H2 uzerine debloat attim. Bosta 75 islem var. Sistem bos oldugu icin 600'den zor dusuyor ranked maclarinda dahil.

Gözü olan bir adamın test etmeye dahi ihtiyacı yok. Ya diyorsun bu oyuna bir şey olmuş

Kesinlikle. EXPO cok saçma bir boyuta tasiyor, manuel tuning devrim niteliginde.

Valorant'ta düz EXPO ile envanterinize tıkladığınızda RAM'den sizin assetlerinizi çekip önünüze sunmaya kalkar, o esnada böyle 300ms ile 1sn arasında gecikme yaşarsınız.

O gecikme işte 6200'de 100ms gecikme ile ya da anında açılıyor. RAM'de aradığını nasıl hızlı bulduğunun turnusolu.

Envanter getirme gecikmesi mevzusu çok dikkatimi çekmişti.

Bu kafilede ben de varım. 8000 CL34.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ki zaten duz EXPO'nun stabil oldugu dahi supheli bende, RTP hata veriyordu 1:1 haliyle. Bilmeyen adam bu sekilde acip 6400'de 1:2 kullanacak mecburen. Testteki halide 1:2 hali zaten.

Bu kafilede ben de varım. 8000 CL34.

Eki Görüntüle 275155
Sizden de bekliyoruz hocam 8000 MT/s testini. Benim cip acamiyor 8000'i.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…