8333

Deneyimli
Merhabalar, doktora randevu aldım fakat ortodontisler her zaman klinikte olmadığından, geldiği zaman beni arayacaklarını söylediler. Bende buradan bir sormak istedim. Ön 4 dişimi küçükken alt dudağımın önüne koyuyordum, bu yüzden ön 4 dişim önde kaldı. Şekilleri düzgün, sadece biraz önde. Alt çenemde 1 dişimde çok ufak bir yamukluk var fakat açıkçası belli bile olmuyor. Alt çeneme tel taktırmak benim kararıma mı bağlı yoksa doktorun dediği olmak zorunda mı? Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer? Teli hangi aralıklarla sıkıyorlar? Teli 3 - 4 ay sıktırmamak, sürecin yavaşlaması dışımda zarar verir mi? Birde ortalama fiyatları nedir? Bilen hocalarıma cevapları için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada en doğru tespiti doktorun yapacağını biliyorum fakat gitmeden önce biraz bilgi sahibi olmak istiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba, 1 yıldır çekimli ortodontik tedavi sürecim devam ediyor. Benim de ön dişlerim biraz önde olduğu için çekimli tedavi yapıldı ama ortodonti konusu kişiden kişiye o kadar değişiyor ki, senin her iki çenene tel takılıp takılmayacağı ya da nasıl bir süreç geçireceğin tamamen muayeneden sonra belli olur. Fakat hangi çenene taktıracağın ya da neler yapılacağı genelde sana bağlı olmuyor bu tarz kararlar. Ortalama bir tedavi en kısa 6-8 ay, en fazla da gittiği yere kadar diye biliyorum. Genelde 1-2 yıl sürer ortalama. Telin her ay düzenli kontrollerle takip edilmesi gerekli. 3-4 ay gidemeyeceğin uzak bir klinikle anlaşmamanı tavsiye ederim. Evinin yakınlarında ya da kolay ulaşılabilecek bir yeri seçmelisin. En azından ben öyle yaptım. Ortalama fiyatlar ise klinikten kliniğe değişir, özelde yaptıracaksan 50K civarı diye düşünebilirsin en ölü fiyatı.

Maddi durumunu bilmiyorum ama şeffaf plak tedavisi sana önerilirse ve bütçen buna izin verirse kabul etmeni tavsiye ederim. Tel taktırmaktan daha kötü olamaz emin ol.

Merhaba, 1 yıldır çekimli ortodontik tedavi sürecim devam ediyor. Benim de ön dişlerim biraz önde olduğu için çekimli tedavi yapıldı ama ortodonti konusu kişiden kişiye o kadar değişiyor ki, senin her iki çenene tel takılıp takılmayacağı ya da nasıl bir süreç geçireceğin tamamen muayeneden sonra belli olur. Fakat hangi çenene taktıracağın ya da neler yapılacağı genelde sana bağlı olmuyor bu tarz kararlar. Ortalama bir tedavi en kısa 6-8 ay, en fazla da gittiği yere kadar diye biliyorum. Genelde 1-2 yıl sürer ortalama. Telin her ay düzenli kontrollerle takip edilmesi gerekli. 3-4 ay gidemeyeceğin uzak bir klinikle anlaşmamanı tavsiye ederim. Evinin yakınlarında ya da kolay ulaşılabilecek bir yeri seçmelisin. En azından ben öyle yaptım. Ortalama fiyatlar ise klinikten kliniğe değişir, özelde yaptıracaksan 50K civarı diye düşünebilirsin en ölü fiyatı.

Maddi durumunu bilmiyorum ama şeffaf plak tedavisi sana önerilirse ve bütçen buna izin verirse kabul etmeni tavsiye ederim. Tel taktırmaktan daha kötü olamaz emin ol.
Çok sağolun hocam, aklımdaki soruları cevapladınız. 3 - 4 ay gidememe durumu, üniversite stajımda gemiye çıktığımda olacak bir durum. Öyle görünüyor ki, süreç içinde mutlaka böyle bir ara olacak. Onun dışında şeffaf plak önerirlerse bende ondan taktırmayı düşünüyorum. Taktıran arkadaşlarım var, neredeyse belli bile olmuyor. Diş teliyle aynı sürede mi çıkar veya sıkma durumları nasıl olur bilmiyorum ama bakalım doktor ne diyecek. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Şeffaf plağı ben de duymuştum. Gerçekten normal tel tedavisinden daha rahat gibi gözüküyor. İşte dişlerini daha rahat fırçalayabiliyorsun, sert (kuruyemiş) tarzı yiyecekleri yiyebiliyorsun falan. Bir de görüntüyü bozmuyor tabii.