Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin mantığınız nedir bilemiyorum, anlayış biçiminiz nedir bilemiyorum, kelimeleri neden provokasyon yaparcasına başka yönlere çektiğinizi de bilemiyorum. Bakın, sen astım olsan hastalık sahibi birisin, bir hastalığın var. Anlatabiliyor muyum? Yani “hastalık” bir insana dümdüz hakaret etmek değildir, hastalık normal bir terimdir. Bunu öğrenemiyor musunuz?
Astım senin yaşam kaliteni düşürüyor. Eşcinsellik nasıl zarar veriyor?

Binlerce yıldır insanda ve doğada olan bir durumun veya anormalliği tedavisini aramak demek manasız,
Binlerce yıldır insanlıkta hastalıklar var; bu sadece LGBT veya eşcinsellikle ilgili değil. Farklı hastalıklar da var. Ayrıca doğum sırasında test yapılması da şart değil. Basit bir şey yapılabilirdi; araştırılsaydı sonuç alınabilirdi. Örneğin, boyu uzamayan kişilere hormon takviyesi yapılıyor ve çocuk cüce kalmıyor. Bunun gibi önlemler de uygulanabilirdi.

Konuyu göz ardı ediyorum. Benim için bu konu bitmiştir. Daha fazla yazılması veya tartışılması gereken bir şey yok. Verilen örneklere saçma cevaplar alıyorum. Adam diyor ki, “Bu senin hastalığın, işte hayat kaliteni etkiliyor.” O zaman bu bir hastalık değil, diyor adam dolaylı yoldan. Böyle bir cümleyi bana cevap olarak veriyor.

Kaynak ver. Umarım YouTube'dan gördüğüm bir videoyu ya da TikTok’tan bir edit’i falan atmazsın. Ya da internette gördüğüm bir kesiti.
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçişte eşcinsellik suç olmaktan çıkarılmıştı. Osmanlı Ceza Kanunu’nda eşcinsellik 1858’de kaldırılmış, Cumhuriyet döneminde de bu durum korunmuştur. Yani Atatürk’ün liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde eşcinsellik hukuken suç sayılmamıştır.
Atatürk’ün hukuk reformları arasında bireysel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi yer alır.

Dostum Atatürk döneminde eşcinsellere tedavi ile alakalı bir çalışma var mı? Yok. Yasalar gayet eşcinsellere normal gözle bakıyor. Zaten bu kanıtlı. Aksine kanıtlaması gereken sizsiniz bu durumu.
Ne hakkında?
Anket mi yaptın? İnan ki çoğu ister. Bugün “istemiyorum” diyenlerin bile çoğu ister.
Freud hakkında.

Valla eşcinseller gayet memnun. O kadar ki yüzüne yüzüne vurmalarından şikayetçi oluyorsunuz burada.

Hiçbir şeyi kabullenmek zorunda değilim. Sadece bunun tedavisinin olmadığını, olanın da saçma sapan bir tedavi olduğunu söylüyorsunuz. Ama neye dayandığınız hakkında hiçbir şey söylemiyorsunuz. Bu da bana, bunları uydurduğunuz izlenimini veriyor.
Bak dostum bu şey hormonlardan kaynaklı. Direkt tedavi dediğin şey hormon aşıları bilimsel olarak. Fakat hormon aşılarının yan etkilerine bakarsan ne kadar berbat olduğunu göreceksin.

Sizin mantığınız nedir bilemiyorum, anlayış biçiminiz nedir bilemiyorum, kelimeleri neden provokasyon yaparcasına başka yönlere çektiğinizi de bilemiyorum. Bakın, sen astım olsan hastalık sahibi birisin, bir hastalığın var. Anlatabiliyor muyum? Yani “hastalık” bir insana dümdüz hakaret etmek değildir, hastalık normal bir terimdir. Bunu öğrenemiyor musunuz?
Kimi hayvanlarda bile çift cinsiyetlilik varken ve insanda da eşcinsellik ve türevleri yüzyıllardır varken normalden farklı diye hastalık demek doğru değil bana göre ben bunu diyorum. Ki bilime göre de eşcinsellik 1973'ten beri hastalık olarak kabul edilmiyor. Bilimin dediğini alacaksak bilim bunu diyor.

Provakasyon mu yapmışım? Sanırım sinirlisiniz biraz. Şu mesajları atmadan önce biraz atacağınız mesajı okuyup düzenleyin derim.

Açıkçası, bunu yaşayan bilir gibime geliyor. Yaşamayan birisine 100 defa anlatsan bile anlamayacak. Kendisi yaşaması gerekiyor gibime geliyor. Ne kadar doğru düşünüyorum bilemem. Bu tür konularda yaşamadan fikir belirtmek tartışmak kolay gibi. Asıl bunu yaşayan vb. birisine sormak gerekiyor. Yanlış düşünüyorda olabilirim.

üç erkeğin bir kız çocuğunu evlat edinmesi gibi durumları normalleştirmek yerine
Yahu kardeşim bu konuda kimse yurtdışında gördüğün bu saçma haberler çok normal demedi ki? Konuyu başka yere çekiyorsun aklınca. Biz burada kendi halinde sevgisini şehvetini hemcinsiyle yaşayanları konuşuyoruz. Sen konuyu saptırıyorsun.

kelimeleri neden provokasyon yaparcasına başka yönlere çektiğinizi de bilemiyorum.
Aynısını sen yapıyorsun insanlara, bir de insanlara diyorsun.

Asıl bunu yaşayan vb. birisine sormak gerekiyor.
Yani eşcinsel birisine mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.