Ofis modu hem işlemci hem ekran kartını minimum kullanıma düşürüyor veyahut limitliyor, laptopu şarjına bağlamazsanız ofis moduna kilitliyor zaten. Oyun modu ise ekran kartını 80W 85W aşağısına limitler ama işlemci limitli olmaz, işlemcinin gücü neyse onu verir yüksek performans modunda olduğu gibi. Yüksek performans iki bileşeninde limitsiz olduğu moddur, limitsiz dediğimde 140W laptop değil zaten 105W laptop maksimum o mod ile gpu 105W gibi değerleri görebiliyor genelde 90W kullanıma ulaşır.Oyun'da kullanıyorum daha doğrusu ben seçmiyorum oyun modunu kendi kendine oyuna girdiğimde mod değiştiriyor. Yüksek performans moduna sıcaklıklar çok artıyor diye almıyorum zaten sıcaklıklar 85-95 e kadar çıkıyor.
İşlemci ofis modunda kaç w çekiyor bilmiyorum ama problemli bir w çekişi var diğer modlarda ısının sebebi o H serisi işlemciler yaramıyor. Optimizasyonu güzel oyun oynarsan 30 40W arasına sabitler ısınmaz, açık dünya oyunlarında da throttle yer falan ama ısınmayı bir şekil önlerde bazı oyunlar var throttle falan dinlemiyor çekiyor onlarda 40W üstünü hatta 60W'a kadar çıkıyor orada dehşet ısınma gerçekleşiyor. AMD gibi 40W üstüne çıkmasalar keşke oyunlarda. Benchmarklarda renderlarda çıkabilir tabii.
Casper Excalibur G870 soğutma olarak Victus 15 ile Acer nitro 15V ile çok benzerdir zaten o saydğım modellerin gpu değeri 70 80W falan soğutma termal gücü o kadar olduğu için ekran kartını o kadar güç ile sabitlemişler daha fazlasını kaldıramaz diye. G870 ise modafiye yapılmış gibi o konuda 105W sınırı o yüzden var. 140W olsa kaldıramayacak belki de.
Son düzenleme: