İnanın bu kadar para vermesem laptopa sıcaklıkları umursamazdım. Fiyat>performans diyelim artık yapacak bir şey yok. Alırken orada Excalibur temsilcisi vardı o gösterdi işte şu özellikleri var böyle falan filan diye temsilci yüzünden almıştım.

Ay o temsilciler var ya. Ben onların yüzünden almadım ama onlarda bana ASUS diye sırf 4050 laptopu 28 29k paraya aldıracaklardı internette 1 2K daha koy 4060 vardı laptoplarda kazıklanıyordum. 3060 Victus 15 satacaklardı 30k paraya bana ve Victus 15 ekran kartı 45W falandı sanırım. Eğer şehrin İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya vs. değilse mağazalardan alışveriş yapmayacaksın zira fiyat performans model kalmıyor oralarda. Nerede satılmamış model var orada duruyor fiyatından dolayı. Zaten fiyatı güzel olan modeli de kolu komşuya akrabasına saklar sana satmaz stokları. Bu işlerde deli para var hocam ama çalışanlar emir kulu öyle düşünün. Onlar satamadığı ürün başı tebriki alıyor 40K paraya Excalibur 4050 satmak başarı.

Ay o temsilciler var ya. Ben onların yüzünden almadım ama onlarda bana ASUS diye sırf 4050 laptopu 28 29k paraya aldıracaklardı internette 1 2K daha koy 4060 vardı laptoplarda kazıklanıyordum. 3060 Victus 15 satacaklardı 30k paraya bana ve Victus 15 ekran kartı 45W falandı sanırım. Eğer şehrin İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya vs. değilse mağazalardan alışveriş yapmayacaksın zira fiyat performans model kalmıyor oralarda. Nerede satılmamış model var orada duruyor fiyatından dolayı. Zaten fiyatı güzel olan modeli de kolu komşuya akrabasına saklar sana satmaz stokları. Bu işlerde deli para var hocam.
Mesajı okurken bir daha kazıklandım sanırım. Küçük şehir de yaşıyorum hocam. :(

Mesajı okurken bir daha kazıklandım sanırım. Küçük şehir de yaşıyorum hocam. :(

Çok şey yazarım ama beni içeriye alırlar. Nerede gariban var onu eziyorlar hocam hele böyle pahalı (pahalı değiller ama ülkemiz için pahalı ve yeni) donanımlarda inanılmaz üç kağıt var inanmazsınız zira oyuncu laptopu alana fakir gözüyle de bakmıyorlar. Yani sen zengin değilsen ofis laptopu al veya pc topla kafası, ofis laptoplarından da pahalıları güzelleri var hatta macbooklar vs. 40 50k ve çok güzeller 4050 Excalibur'u da oyun hariç her konu da tokatlarlar şaşırmam. Excalibur hocam masaüstü PC toplamışsınız ama taşıyorsunuz gibi hayal edin. Ayrıca MUX Switch olayı da var orası daha karışık. Orayı konuşmadık mesela dengeli mod ile harici mod var ama ben çok farklarını göremedim dengeli mod daha bataryayı yormuyor sadece. Bir de sadece işlemci modu var o ise ekran kartını komple kapatıyor.

Diğer oyuncu laptoplarından bana kalırsa pek farkı yok hatta artısı var, Hall sensor sorununuz yok, LOQ gibi anakart sorunu da bence yaygın değil dikkatli kullanırsanız tek problemi yazılımı çok zayıf. Diğer markalarda yazılım işi çok iyi bu laptopun control centerını ben kendim kodlarım 1 2 hafta içinde.

En çok kazık yenilebilecek piyasa bence hazır sistem piyasayısa da laptop piyasası da tam bir tuzaktır. Senin benim gibi birine ihtiyacın var mış satın almadan önce ailene üzüldüm. :üzgün:

Çok şey yazarım ama beni içeriye alırlar. Nerede gariban var onu eziyorlar hocam hele böyle pahalı donanımlarda inanılmaz üç kağıt var inanmazsınız zira oyuncu laptopu alana fakir gözüyle de bakmıyorlar. Yani sen zengin değilsen ofis laptopu al veya pc topla kafası, ofis laptoplarından da pahalıları güzelleri var hatta macbooklar vs. 40 50k ve çok güzeller 4050 Excalibur'u da oyun hariç her konu da tokatlarlar şaşırmam. Excalibur hocam masaüstü PC toplamışsınız ama taşıyorsunuz gibi hayal edin. Ayrıca MUX Switch olayı da var orası daha karışık. Orayı konuşmadık mesela dengeli mod ile harici mod var ama ben çok farklarını göremedim dengeli mod daha bataryayı yormuyor sadece. Bir de sadece işlemci modu var o ise ekran kartını komple kapatıyor.

Diğer oyuncu laptoplarından bana kalırsa pek farkı yok hatta artısı var, Hall sensor sorununuz yok, LOQ gibi anakart sorunu da bence yaygın değil dikkatli kullanırsanız tek problemi yazılımı çok zayıf. Diğer markalarda yazılım işi çok iyi bu laptopun control centerını ben kendim kodlarım 1 2 hafta içinde.
Yapacak bir şey yok hocam WhatsApp destek hattına yazarım durumu falan anlatırım bir şeyler olursa yazarım. Bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Yapacak bir şey yok hocam WhatsApp destek hattına yazarım durumu falan anlatırım bir şeyler olursa yazarım. Bir şey değişeceğini sanmıyorum.
Bende sanmıyorum zira sadece Casper değil HP tarafında Lenovo tarafında da stok bitince i5 12450H işlemcili stoklarda aşırı pahalıya sattıklarını gördüm. İ5 12450H en çok satan işlemcidir o yüzden stokları bitti size de o yüzden baya şey yapmışlar. Böyle pahalı ürün satın almadan önce lütfen internete sorun forumlar olur, varsa zengin veyahut mühendis akraba onlara sorun. Yurt dışında bu cihazlar ucuz 4050 zaten en ucuz Nvidia ekran kartı güncelde ama bizim ülkemizde pahalı ve oldukça yeni ve yeni donanım dediğinizde her zaman kazık vardır bunu unutmayın. Bir daha başınıza gelmez artık bundan ağzınız yandığı için elinizdekinin kıymetini bilin derim. Allah'tan 3050 vs. satmamışlarda.

pahalı değiller ama ülkemiz için pahalı ve yeni) donanımlarda inanılmaz üç kağıt var inanmazsınız zira oyuncu laptopu alana fakir gözüyle de bakmıyorlar
Hocam daha az önce AliExpress'te bir ürüne bakmak için girdim ürün 1.60 dolar vergi ise 5.71 dolar teslimat ücreti yok.

Bende sanmıyorum zira sadece Casper değil HP tarafında Lenovo tarafında da stok bitince i5 12450H işlemcili stoklarda aşırı pahalıya sattıklarını gördüm. İ5 12450H en çok satan işlemcidir o yüzden stokları bitti size de o yüzden baya şey yapmışlar. Böyle pahalı ürün satın almadan önce lütfen internete sorun forumlar olur, varsa zengin veyahut mühendis akraba onlara sorun. Yurt dışında bu cihazlar ucuz 4050 zaten en ucuz Nvidia ekran kartı güncelde ama bizim ülkemizde pahalı ve oldukça yeni ve yeni donanım dediğinizde her zaman kazık vardır bunu unutmayın. Bir daha başınıza gelmez artık bundan ağzınız yandığı için elinizdekinin kıymetini bilin derim. Allah'tan 3050 vs. satmamışlarda.
3050 almayacaktım eski olduğunu biliyordum. Dediğiniz gibi yapacak bir şey yok daha dikkatli olmak lazım bir dahakine.

varsa zengin veyahut mühendis akraba onlara sorun.
Kuzenim bilgisayar mühendisliği okuyor almadan önce onla konuştuk dedim sen laptoplardan anlıyormusun evet niye ki dedi şunlar nasıldır falan diye mağazaya gittiğimde Excalibur nasıl diye sordum iyi güzel laptop dedi. Hayatta kimseye güvenmeyeceğimi bir kere daha anlamış oldum.

Hocam daha az önce AliExpress'te bir ürüne bakmak için girdim ürün 1.60 dolar vergi ise 5.71 dolar teslimat ücreti yok.

3050 almayacaktım eski olduğunu biliyordum. Dediğiniz gibi yapacak bir şey yok daha dikkatli olmak lazım bir dahakine.
Çoğunlukla internet en mantıklı seçenek bu seçenek olmadığı zamanda da ya mağazada mevcut fiyat çok güzel olacak ama buna taksit yapmazlar kredi kartı veya nakit olacak ya da almayacaksın. Buna 40K vereceğine mackbook alsan veyahut peşin ama 20K'ya ailenle bir ofis laptopu alsan çok daha mutlu olurdun eminim. Oyun performansın aynı olmazdı ama ailende gereksiz para harcamazdı seninde işin görülürdü. Böyle laptop almak yerine masaüstü toplamakta bir seçenek.

Çoğunlukla internet en mantıklı seçenek bu seçenek olmadığı zamanda da ya mağazada mevcut fiyat çok güzel olacak ama buna taksit yapmazlar kredi kartı veya nakit olacak ya da almayacaksın. Buna 40K vereceğine mackbook alsan veyahut peşin ama 20K'ya ailenle bir ofis laptopu alsan çok daha mutlu olurdun eminim. Oyun performansın aynı olmazdı ama ailende gereksiz para harcamazdı seninde işin görülürdü. Böyle laptop almak yerine masaüstü toplamakta bir seçenek.
Masaüstü toplasam daha iyiydi fakat üniversite için aldım laptop'u. Ama her zaman aklıma fikir gelir canım sıkılır 15k ye laptop alıp geri kalan 25k ya sistem dizebilirdim... Ya istesem bu kadar kazıklanamazdım muhtemelen.

Masaüstü toplasam daha iyiydi fakat üniversite için aldım laptop'u. Ama her zaman şöyle fikir gelir canım sıkılır 15k ye laptop alıp geri kalan 25k ya sistem dizebilirdim...
İşte bak bu da bir seçenek ve 25K'ya o zaman toplayacağın masaüstü 4070 olurdu belki de. :(
Kuzenin çok kötü birisiymiş, benim kuzen makine mühendisi. Kendisi çok çalıştı yoruldu almadan önce evine gittim Acer Nitro 16 4060 laptop aldı ve fiyatı da güzeldi (satın almadan önce evine gitme fırsatı buldum beni kırmadı garibanlığıma rağmen bana gösterdi almadan önce aldığı siteyi vs. kredi kartına taksit ile aldı). Forum üyesi olduğunu sanmıyorum ki forum üyesiyse de şaşırırım yalan yok ama aşırı bilgiliydi piyasa hakkında nedenini sorarsan Nitro 16 en iyi laptoplardan biri piyasadaki en yüksek skorları o alıyor ekran kartında vs. en iyi değerleri o veriyor. Ben de Excalibur G870 aldım onun yanında benim cihazım tofaş gibi kaldı ama yalan yok onun cihazından daha ucuza geldi ve hemen hemen aynı donanım ve fpsler alıyorum. O yüzden yüksekte gözüm yok yeter ki fiyatta kazık yemeyelim. :ağlamak:

Kuzen diye bu yüzden dedim ama senin kuzen seni başından savmış. Akrabalar insanı sırttan vurabilir elbette bunu biliyoruz da böyle olacağını tahmin edemedim...

İşte bak bu da bir seçenek ve 25K'ya o zaman toplayacağın masaüstü 4070 olurdu belki de. :(
Kuzenin çok kötü birisiymiş, benim kuzen makine mühendisi. Kendisi çok çalıştı yoruldu almadan önce evine gittim Acer Nitro 16 4060 laptop aldı ve fiyatı da güzeldi (satın almadan önce evine gitme fırsatı buldum beni kırmadı garibanlığıma rağmen bana gösterdi almadan önce aldığı siteyi vs. kredi kartına taksit ile aldı). Forum üyesi olduğunu sanmıyorum ki forum üyesiyse de şaşırırım yalan yok ama aşırı bilgiliydi piyasa hakkında nedenini sorarsan Nitro 16 en iyi laptoplardan biri piyasadaki en yüksek skorları o alıyor ekran kartında vs. en iyi değerleri o veriyor. Ben de Excalibur G870 aldım onun yanında benim cihazım tofaş gibi kaldı ama yalan yok onun cihazından daha ucuza geldi ve hemen hemen aynı donanım ve fpsler alıyorum. O yüzden yüksekte gözüm yok yeter ki fiyatta kazık yemeyelim. :ağlamak:
Şans hocam yapacak bir şey yok. Keşke demeyle her şey düzelmiyor maalesef.