4050 çok ısınmaz şanslısın o konuda öyle aşırı w ihtiyacı duyan bir kart değil bende 4060 olanı var kart 105W limitini aştı bende bir baktım 110W çekti saniyelik sıcaklık zaten sınırda bir de limit yiyor ona rağmen w çekiyor sonra Lenovo LOQ serisi yanıyor yanar tabii ekran kartı masaüstü gibi güç tüketiyor işlemci de öyle. Keza biz bakımını yapmazsak 6 ayda bir bu cihazlar good game (gg) olur. Ömür boyu ücretsiz temizlik garantisi veriyorlar sanırım ama işte dediğim gibi İstanbul'a istiyorlar cihazı oraya da UPS kargo ile yollaman şart o yüzden vermedim ben. Garantiye işim düşmedi garantim de bitmiş olması lazım o yüzden pişman mıyım ? Hayır. Kendim de yapmadım zaten 500 TL verdim diğer markaların cihazlarını temizleyen bir elemana verdim şehirde o yaptı. Servis zaten düzgün macunda kullanmıyor bildiğim kadarıyla PTM zor bulunuyor da MX6 falan olsa bali en azından bir dahakine o yüzden nasip olursa kendim yapmayı planlıyorum. Ama oyunlarda öyle 100 derece ulaşmadığından daha sıcaklıkları ellemedim, 90 derece vs. görüyorum 95 görüyorum maksimum sonra cihaz limitasyon vs. derken 80 derecelere geriliyor bende ellemiyorum çoğu oyunda böyle bu. God of War ragnarök gibi yapımlarda ise işlemci limitasyona yani throttle ye rağmen sürekli yüksek ghz ile çalıştığından soğumuyor sabit 90 üstünü görmeye başlıyor onu da FG açarak veya altına stant koyarak, serin ve stabil ortamlarda oynayarak çözüyorum.
Ekran kartı ne olursa olsun hangi modda olursa olsun Casper 86 derece limiti koymuş, sanırım Nvidia'nın değil bu limit. Nadir de olsa 86 üstüne çıkıyor hemen geri düşüyor ekran kartı tarafında sıkıntılı derece pek göremiyorsunuz isteseniz de. Asıl sıkıntı işlemci, oyundan dolayı yüksek ghz çalışıyor sonra ekran kartının da ısısından etkilenip orantısız bir ısı ile çalışıyor ona çok dikkat etmeli...