Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bahsettiğin asıl sorun GPU'ya da Power işaret ediyor zaten. 14 günlük süreç içindeyse öyle yapman daha iyi. Diğer türlü garantiye giderse bu sorunu saptamaları yüzyıllar alıyor, 1 yıl uğraşırsın.
Alalı 1 hafta oldu. İade etmek için servise teslim ettim. Bekleyeceğim bir 20 gün. Bir PC toplayayım dedim başıma gelmeyen kalmadı.
- Makaleler
- 1
Elektriksel bir şey var belki, farklı prizde vesaire dene istersen, 3'lü 4'lü kullanıyorsan. Ya da farklı odaya tak fişi vesaire. Ekran kartı ya da PSU arızası ise durum daha da kötü çünkü. Çözmesi biraz zor açıkçası. Ekran gittiğinde geri geliyor muydu yoksa tüm sistem kapanıyor mu, PSU sorunlarında genelde tüm sistem kapanıyor, diğerlerinde restart sorunu oluyor daha çok.
kuthael
Uzman
R23 bakar mısın Cinebench R24 yerine, oradaki skor kaç geliyor ona bakalım.
OCCT Power testinde tüm sistem kapanıyor muydu yoksa restart mı atıyordu ilk başlarda @kuthael
OCCT testini ilk defa az önce yaptım. Daha önce yani ilk baslarda oyunlarda veya FurMark açılınca ekran “sinyal yok” veriyordu ve fanlar en yüksek hızda dönüyordu. PC kapanmıyordu, yeniden başlatmam gerekiyordu. Sorunu çözmek için ekran kartını çıkarıp tekrar taktım; bu şekilde düzeldi.
Şimdi Cinebench R23 indirip test edeceğim.
- Makaleler
- 1
BIOS vesaire güncel değil mi, EXPO açık/kapalı vesaire dene. Ama anlattığın tablo kernel power hatası ile örtüşüyor, ekran kartı ya da PSU muhtemel problem olabilir.
kuthael
Uzman
PC bazen açılışta kendi kendine BIOS’a atıyor. Bu normal mi?
guncel. expo acik calistirdim sadece. kendi kendine bios a attigi zaman expoyu kapatiyordu yeniden aciyodum bendeBIOS vesaire güncel değil mi, EXPO açık/kapalı vesaire dene. Ama anlattığın tablo kernel power hatası ile örtüşüyor, ekran kartı ya da PSU muhtemel problem olabilir.
- Makaleler
- 1
BIOS içerisinden Nitro uygula bir de iGPU(Integrated Graphics) kullanmıyorsan kapat. Normal değil BIOS'a atması, BIOS'tan görüntü alıyorsun ama değil mi ekran kartından?PC bazen açılışta kendi kendine BIOS’a atıyor. Bu normal mi?
guncel. expo acik.
Nitro için:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x
kuthael
Uzman
evet goruntu aliyorum. yapiyorum bu ayarlariBIOS içerisinden Nitro uygula bir de iGPU(Integrated Graphics) kullanmıyorsan kapat. Normal değil BIOS'a atması, BIOS'tan görüntü alıyorsun ama değil mi ekran kartından?
Nitro için:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x
- Makaleler
- 1
@kuthael Diğer tavsiye olarak iGPU ile LoL tarzı oyunlar oynayıp deneyebilirsin son çare, ekran kartını dışlamak adına aklında olsun, sorun tekrarlarsa.
Kernel power hatası görünüyor bu arada değil mi olay görüntleyicide, ona baktın mı hiç? Ekran kartı ya da PSU çok şüpheli dediğim gibi.
kuthael
Uzman
bilmiyorum oyle bi hataya rastlamadim@kuthael Diğer tavsiye olarak iGPU ile LoL tarzı oyunlar oynayıp deneyebilirsin son çare, ekran kartını dışlamak adına aklında olsun, sorun tekrarlarsa.
Kernel power hatası görünüyor bu arada değil mi olay görüntleyicide, ona baktın mı hiç? Ekran kartı ya da PSU çok şüpheli dediğim gibi.
R23 bakar mısın Cinebench R24 yerine, oradaki skor kaç geliyor ona bakalım.
OCCT Power testinde tüm sistem kapanıyor muydu yoksa restart mı atıyordu ilk başlarda @kuthael
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Beklediğimden düşük geldi ama soğutucunla alakalı muhtemelen, çok mühim değil. Senin sıkıntın başka bu durumda.
@kuthael GPU-Z SS atabilir misin bir de.
Son düzenleme:
kuthael
Uzman
Beklediğimden düşük geldi ama soğutucunla alakalı muhtemelen, çok mühim değil. Senin sıkıntın başka bu durumda.
@kuthael GPU-Z SS atabilir misin bir de.
sogutucu iyi aslinda neden boyle bilmiyorum
ekran kartini degisim talebinde bulunsammı
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-