Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kuthael

Uzman
Merhaba. Yeni sistem topladım, FurMark'ta test yaparken veya oyundayken ekran birden gidip fanlar son hızda calısıyor. Yardimci olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 189047

FurMark 15 dakikadir test yapiyorum ekran gitmedi.
Elektriksel bir şey var belki, farklı prizde vesaire dene istersen, 3'lü 4'lü kullanıyorsan. Ya da farklı odaya tak fişi vesaire. Ekran kartı ya da PSU arızası ise durum daha da kötü çünkü. Çözmesi biraz zor açıkçası. Ekran gittiğinde geri geliyor muydu yoksa tüm sistem kapanıyor mu, PSU sorunlarında genelde tüm sistem kapanıyor, diğerlerinde restart sorunu oluyor daha çok.

R23 bakar mısın Cinebench R24 yerine, oradaki skor kaç geliyor ona bakalım.

OCCT Power testinde tüm sistem kapanıyor muydu yoksa restart mı atıyordu ilk başlarda @kuthael

OCCT testini ilk defa az önce yaptım. Daha önce yani ilk baslarda oyunlarda veya FurMark açılınca ekran “sinyal yok” veriyordu ve fanlar en yüksek hızda dönüyordu. PC kapanmıyordu, yeniden başlatmam gerekiyordu. Sorunu çözmek için ekran kartını çıkarıp tekrar taktım; bu şekilde düzeldi.

Şimdi Cinebench R23 indirip test edeceğim.

PC bazen açılışta kendi kendine BIOS’a atıyor. Bu normal mi?

BIOS vesaire güncel değil mi, EXPO açık/kapalı vesaire dene. Ama anlattığın tablo kernel power hatası ile örtüşüyor, ekran kartı ya da PSU muhtemel problem olabilir.
guncel. expo acik calistirdim sadece. kendi kendine bios a attigi zaman expoyu kapatiyordu yeniden aciyodum bende

PC bazen açılışta kendi kendine BIOS’a atıyor. Bu normal mi?

guncel. expo acik.
BIOS içerisinden Nitro uygula bir de iGPU(Integrated Graphics) kullanmıyorsan kapat. Normal değil BIOS'a atması, BIOS'tan görüntü alıyorsun ama değil mi ekran kartından?

Nitro için:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x

BIOS içerisinden Nitro uygula bir de iGPU(Integrated Graphics) kullanmıyorsan kapat. Normal değil BIOS'a atması, BIOS'tan görüntü alıyorsun ama değil mi ekran kartından?

Nitro için:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x
evet goruntu aliyorum. yapiyorum bu ayarlari

@kuthael Diğer tavsiye olarak iGPU ile LoL tarzı oyunlar oynayıp deneyebilirsin son çare, ekran kartını dışlamak adına aklında olsun, sorun tekrarlarsa.

evet goruntu aliyorum. yapiyorum bu ayarlari
Kernel power hatası görünüyor bu arada değil mi olay görüntleyicide, ona baktın mı hiç? Ekran kartı ya da PSU çok şüpheli dediğim gibi.

@kuthael Diğer tavsiye olarak iGPU ile LoL tarzı oyunlar oynayıp deneyebilirsin son çare, ekran kartını dışlamak adına aklında olsun, sorun tekrarlarsa.

Kernel power hatası görünüyor bu arada değil mi olay görüntleyicide, ona baktın mı hiç? Ekran kartı ya da PSU çok şüpheli dediğim gibi.
bilmiyorum oyle bi hataya rastlamadim

R23 bakar mısın Cinebench R24 yerine, oradaki skor kaç geliyor ona bakalım.

OCCT Power testinde tüm sistem kapanıyor muydu yoksa restart mı atıyordu ilk başlarda @kuthael
1759183032531.webp

Son düzenleme:
Son düzenleme: