İlk zamanlar bir de bu kitlerle 6400 1-2-0 açmayı deniyorduk

1-2-1 bence en iyisi şükretmek lazım. Bende 1-2-0 açmanın hiçbir yolu yok öyle bir şey ki 6000 de bile 1-2-0 stabil değil bende. Farklı bir ayarla çakışıyor olabilir belki bilmiyorum. ASRock almak büyük bir hata oldu benim için alınacaksa sadece taichi ondan öncekilere tövbe. BIOS işini bir türlü halledemediler, buglu ayarlar mı dersin, voltaj limitlerimi dersin, çilekeş yapar adamı ASRock. Bu yukarıda okudum FLCK VDCİ Mode Pref Auto ve Predictive seçenekleri var. Predictive'e mi alınmalı onun mantığı nedir?
Eki Görüntüle 151553
1-2-0 için dramdqds 40 ohm deneyebilirsin 34ohm standart geliyor genelde, ve fazla SoC ister 1-2-0 açması zordur dediğim gibi 4 slotlu anakartlar bunlar 1-2-1 bile açıyorsa şükretmen lazım ki 6400'ün 1-2-1'i aşırı agresif onu da 1-3-1 açıyorsan dua etmen lazım. Ben de hava buz gibiyken 1-2-0 acabiliyordum stabil ama sabahleyin patlıyordu hem sabah daha sıcaktı hava geceye göre, hem de diğer bir sebep trainingden traininge stabilite falan degisiyor, çipi paso soguk tutman lazım. Custom sıvı sogutman yoksa bunu beceremezsin ya da Direct die cooling. Direk delid yapıp mesela Thermal Grizzly'nin coolingini Mount etmiş adamlar o şekilde iod zaten ısınmıyor yazın bile, bir de bilmemkaç metrekare radyatöre bağlıyorsun onu, klimaya bağlayan bile var

Etrafa bakınıp araştırırsan görürsün, bir tanesi YouTube kanalı açmış Türk bir tane, yayınlıyor bunları, merak edersen bakarsın, araştırınca çıkıyor.
Predictive ayarı mevcut ayarları yavaşlatıyor işte yüksek voltaj frekanslarda ve fclk stabilite artırması için konulmuş ama bende bir işe yaramadı çünkü bendeki mevzu bambaşka saçma bir şey, benim de anlam veremediğim yani. Vddio fclk falan mevzusu, bu ayar o yüzden bana yardım etmedi. Sınırda stabilsen bu ayar açılıp biraz pay bırakmak içindir, tam stabilite sağlansın diye biraz pay bırakır yani, bir de mesela 6400'ü ardprintvalden 36'da eşitliyorsun 38'de eşitlemeyi falan dene 2'de eşitleniyorsa 6'da eşitlendi bende 38'de, belki senin sistemde ekstra stabilite artar, bir tık latency ekler ama önemsiz.
Önce düz 6400 2-3-1 1.27 SoC 2133 fclk 1.1 1.15 vddp 1.35-1.4vddio arası açmaya çalışıp, onun üstüne ilerle. OCCT bahsettiğim 3'lü kombine Extreme testi yap ama tam yük çekmeyebilir sende disable limiter ayarı ASRock'ta yoktur bilmiyorum. Başka hiçbir testte hata alamadım, arkada heaven gibi GPU programı açıp RAM'lere sıcak hava üfletip, o şekilde RAM test yap TestMem5 Ryzen 3D profile falan, taklit etmiş olursun OCCT'yi
@behramabi
6400 CL32 1.43v stabil açarsın belki 6000 CL30 kitin var da 1.43 limitin aşsan iyi olurdu CL32 stabil açar mı o da şüpheli CL34 falan da saçma olur sanki.
İstersen öyle absürt bir değerle başla, 1.43 dayayıp CL34 C36 C38 gibi başla sonrasında sıkılastırırsın, önemli olan SoC ve 6400 açabiliyor mu acamıyor mu, bir de fclk tabii ki.
@behramabi vdd amacı sadece CAS latency yani CL değeri biliyorsun, diğer alt zamanlar sadece bazıları çok çok az voltaj ister çok önemli değil, CL için hep voltaj verilir fazlasıyla. 6400 CL36 C38 falan yapıp oradan devam et stabilse sıkılastır işte 2'şer 2'şer atlarsın CL'yi ama 1.43'te m die ne kadar CL açar bilgim yok 34'te kalabilirsin stabilite olarak.
İlk zamanlar bir de bu kitlerle 6400 1-2-0 açmayı deniyorduk

1-2-1 bence en iyisi şükretmek lazım. Bende 1-2-0 açmanın hiçbir yolu yok öyle bir şey ki 6000 de bile 1-2-0 stabil değil bende. Farklı bir ayarla çakışıyor olabilir belki bilmiyorum. ASRock almak büyük bir hata oldu benim için alınacaksa sadece taichi ondan öncekilere tövbe. BIOS işini bir türlü halledemediler, buglu ayarlar mı dersin, voltaj limitlerimi dersin, çilekeş yapar adamı ASRock. Bu yukarıda okudum FLCK VDCİ Mode Pref Auto ve Predictive seçenekleri var. Predictive'e mi alınmalı onun mantığı nedir?
Eki Görüntüle 151553
Ben de çok sınırdayım, bir tık üstünü deneyim dedim direk training iptal

Tuş da yok ki BIOS sıfırlıcan anca pinlerden yapıyorsun çok eziyet vallahi. Vddio vddq 1.35 daha tight yetmiyor sanırım anlaşıldı
@behramabi
@behramabi Aman 6400 ile oynarken dıkkat et, bak benımkı patlayıp duruyor, bu kacıncı saymadım en az 100 oldu sanırım saka gibi. Daha tight ya kit yemiyor ya vddq vddio yetmıyor Nitro zaten 1-2-1 bir de. Stabılse dua edıp kalacaksın yanı orada. Resmen BIOS'ta yasıyorum ayar kaydetmeyı de asla sevmem, 1 mılyon tane ayarı tek tek gırerım CPU RAM hepsını, her şey manuel.
@behramabi 6400'de trefi 65535 ve tRFC 512 yapma bırınden bırı hata spamlamaya basladı bende. Bu ikisi icin RAM 40 derece gecmemesi lazım, 65k 6400'de hayli agresif, direk fan ufleyıp 35 40 arasında tutturman lazım. Trefi 50k tRFC 544 çek.